Kizhi, insula cu biserici

Kizhi, insula cu biserici Mareste imaginea.

Kizhi este o insula in apropiere de lacul Onega din Republica Karelia (districtul Medvezhyegorsky), Rusia. Este intinsa de la nord la sud si are aproximativ 6 km lungime, 1 km latime si se afla la aproximativ 68 km distanta de capitala Kareliei, Petrozavodsk.

Asezarile si bisericile de pe insula erau cunoscute cel putin inca din secolul al XV-a. Populatia era rurala insa a fost fortata sa sprijine dezvoltarea minereurilor de fier din zona, care a dus la Marea Revolta Kizhi in 1769-1771. Cele mai multe sate au disparut de pe insula pana in 1950 si acum a ramas numai o mica asezare rurala. In secolul al 18-lea, doua biserici mari si un turn cu clopotnita au fost construite pe insula Kizhi, care in prezent sunt cunoscute sub numele de Kizhi Pogost.

 Kizhi - insula cu biserici

In 1950, zeci de cladiri istorice din lemn au fost mutate pe insula din diverse parti ale Kareliei in scopul conservarii acestora. In prezent, intreaga insula si zona din apropiere formeaza un muzeu in aer liber, cu peste 80 de structuri istorice din lemn. Cel mai renumit este Pogost Kizhi, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Muzeul in aer liber din Kizhi

Faimosul muzeu Kizhi este unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din Rusia si a fost fondat in 1966. Acesta este situat pe una dintre cele 1650 insule ale lacului Onega, la 68 de km de Petrozavodsk, capitala Republicii Karelia. In timpul celor 40 de ani de existenta ai muzeului, acest obiect popular al turismului cultural rusesc si international a prezentat arhitectura traditionala din lemn, precum si cultura materiala si spirituala a popoarelor care traiesc in Karelia - vepsiani, karelieni si rusi.

Kizhi - insula cu biserici

Muzeul Kizhi este unul dintre cele mai mari muzee ale culturii taranilor din Rusia de Nord. Colectiile muzeului cuprind 83 de piese de arhitectura de lemn.

Nucleul colectiei este o mostra remarcabila a arhitecturii din lemn - ansamblul arhitectural Pogost Kizhi Mantuitorul nostru, construit pe insula Kizhi in secolele XVIII si XIX. In 1990 ansamblul a intrat in Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. In 1993 Muzeul Kizhi a fost inscris in Lista bunurilor culturale de o valoare deosebita a popoarelor din Federatia Rusa, prin Ordonanta presedintelui.

 Kizhi - insula cu biserici

Kizhi - insula cu biserici

Muzeul dispune de colectii foarte bogate de elemente legate de istoria culturii, care dezvaluie interrelatiile de traditii culturale ale diferitelor popoare care traiesc in Karelia.

In 1993, muzeul Kizhi a fost listat in Colectia de Stat cu cele mai valoroase obiecte ale patrimoniului cultural al popoarelor care traiesc in Federatia Rusa.

Muzeul Kizhi este responsabil pentru conservarea si dezvoltarea complexului istoric, cultural si natural cuprinzand faimosul Kizhi Pogost, peisaje istorice si monumente situate pe insula Kizhi, in apropiere de insulele lacului Onega insule si o parte a liniei de coasta, in cadrul fostei Kizhi Volost a Provinciei Olonets.

 Kizhi - insula cu biserici

Complexul istoric, cultural si natural Kizhi este o zona istorica unica neavand pereche in zona nord-europeana a Rusiei, reflectand concentratia de monumente ale patrimoniului rusesc. Atat monumente initiale construite pe aceste locuri si cele aduse aici din alte parti ale Republicii alcatuiesc colectia muzeului si reprezinta principalele aspecte ale culturii traditionale ale ingeniosilor locuitori din Karelia.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

 Kizhi - insula cu biserici

Kizhi - insula cu biserici

Kizhi - insula cu biserici

Pe aceeaşi temă

25 Iunie 2012

Vizualizari: 2781

Voteaza:

Kizhi, insula cu biserici 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE