Manastirea Radosin

Manastirea Radosin Mareste imaginea.

Manastirea Radosin, aflata in localitatea omonima, aproape de Svilajnac, este o manastire ortodoxa din Serbia. Manastirea a fost construita in Evul Mediu, ctitorii acesteia nefiind cunoscuti cu exactitate. Potrivit traditiei, manastirea a fost zidita de catre Stefan Veliki. O alta traditie locala spune ca manastirea a fost construita de catre Rada, sora lui Miljko, Zlatko, Tomin si Jakov Tutin.

Se spune ca atunci cand fratii Milos si Rados au fugit din calea turcilor, Milos s-ar fi ascuns pe malul stang al raului din apropiere. Acolo va fi zidita Manastirea Milosevo. Rados s-a ascuns atunci pe malul drept al raului, aici zidindu-se Manastirea Radosin.

In apropierea manastirii se afla ruinele unei localitati medievale. Marturii vechi spun ca vechea manastire avea niste dimensiuni impresionante. Tot acestea spun si ca marele clopot al manastirii se auzea de la o distanta de patru ore de mers pe jos.

Manastirea Radosin, cea veche, a fost distrusa de catre turci. Aspectul actual al manastirii a fost dobandit in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, aceasta fiind renovata in anul 1942, deoarece batranii satului a sugerat ca "e mai bine sa repare biserica, decat războiul". Manastirea gazduieste o obste de maici.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Pe aceeaşi temă

26 Iunie 2012

Vizualizari: 1483

Voteaza:

Manastirea Radosin 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE