Minunile de fiecare zi

Minunile de fiecare zi Mareste imaginea.

Multi dintre noi spunem adeseori ca dorim sa se petreaca o minune pentru a crede. Minuni, Dumnezeu face in orice zi dar ne este anevoie sa le vedem datorita impietririi noastre.

Teodora s-a rugat mult si s-a luptat ani la rand ca familia ei sa tina toate posturile, sa mearga la spovedanie şi la impartasit, iar cele invatate la biserica, din Evanghelii si din predici, sa fie aplicate in viata de zi cu zi. Anevoioasa truda caci asemenea lui Sisif, cand crede ca i-a adus pe toti pe calea cea buna apare spontan o mica revolta si cele lumesti navalesc in casa ei asa cum s-a intamplat si in seara de Inviere din primavara aceasta.

Copiii veniti de departe au adus de toate din belsug pentru masa de Paste, iar sotul ei cu numele de Gheorghe s-a bucurat de asa belsug si a hotarat ca masa de Paste sa inceapa imediat dupa miezul noptii dupa ce vor fi venit acasa cu Lumina de la Inviere.Pe la ora 22.00 seara, copii au inceput sa faca pregatirile pentru a-l sarbatori pe Gheorghe cu mare nerabdare sa se faca miezul noptii si sa inceapa petrecerea cu gratar si cu muzica.

Fara sa o vada nimeni Teodora s-a strecurat in camera cea mai indepartata, a luat Acatistierul şi in ghenunchi a inceput sa citeasca "Acatistul Sfintei Invieri" cu lacrimi. Cand l-a terminat a batut multe matanii si i-a spus cu glasul soptit Mantuitorului ce mult ar vrea sa mearga la Sfanta Liturghie din noaptea de Inviere.

- Mi-as dori sa intram in biserica si sa stam la minunata slujba care tine pana dimineata- i-a soptit Teodora sotului in timp ce inconjurau biserica cu lumanarile aprinse.

- Mergem acasa şi facem gratar apoi sarbatorim Sfantul Gheorghe, iar tu ai sa mergi cu mine ca sa nu se supere copiii care ne asteapta si care au pregatit totul.

S-au indreptat spre casa impreuna cu sutele de oameni care doar pentru Lumina batusera drumul pana sus la cimitirul orasului. Teodora nu a scos o vorba tot drumul, caci avea un nod in gat si era tare mahnita .

Cand au intrat pe poarta, curtea era cufundata in intuneric. Obositi pesemne de pe drum copiii doarmeau dusi.

- Hai sa ne intoarcem la biserica si sa stam pana diminata, sa luam Pastele ca avem timp sa facem gratar maine toata ziua- i-a spus Gheorghe ca si cum ar fi uitat de planul cu gratarul si cu petrecerea pe care o programase.

Dorina Stoica

.

Despre autor

Dorina Stoica Dorina Stoica

Senior editor
88 articole postate
Publica din 27 August 2009

Pe aceeaşi temă

30 Iulie 2012

Vizualizari: 1039

Voteaza:

Minunile de fiecare zi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE