
Asta e o reteta care a trezit in mine mai multe sentimente. Turtele mi-au reamintit de vremea copilariei. De fiecare data cand le pregatesc o vad pe bunica mea langa plita manevrand turtele cu radipidate. Ii simt privirea blanda si bucuria pe care o avea atunci cand ma infruptam cu turtele calde. Iar salata de vinete este una din mancarurile preferate ale fiicei mele Oana. De aceasta data am inlocuit maioneza de casa cu crema de avocado pentru ca astfel se transforma intr-un aperitiv apetisant chiar si pentru cei care au probleme cu colesterolul. Haideti sa ne bucuram impreuna de aceste bucate de post usor de preparat si cu un gust minunat.
Enjoy! Looovee!!!
Copyright © Elena Lasconi
Ingrediente pentru salată de vinete (patru portii):
- 600 gr vinete (2 vinete de mărime medie)
- 3 fire ceapă verde
- 1 avocado
- 2 căței de usturoi
- 30 ml ulei de măsline bio Carrefour
- ½ lămâie
- Sare după gust
Timp preparare: 15 min
Ingrediente pentru turte:
- 500 gr făină fără gluten bio de la Carrefour
- 7 gr drojdie uscată bio de la Carrefour (un plic)
- 300 ml apă călduță
- 1 vârf de cuțit de sare
- Ghimbir proaspăt (cât o nucă)
Timp preparare : 30 min
MOD PREPARARE:
Pasul 1:
Începem cu prepararea turtelor. Cernem făina. Adăugăm sarea, drojdia, ghimbirul dat pe răzătoarea mică și apa. Frământăm până obținem un aluat elastic și omogen. Acoperim cu un prosop curat și lăsăm aluatul să crească până își dublează volumul. IMPORTANT: Aluatul trebuie ferit de curenți de aer.
Pasul 2:
Coacem vinetele la foc iute. Le curățăm și le tocăm cu un cuțit de lemn sau plastic. Nu trebuie tocate foarte fin. Le lăsăm să aibă un aspect rustic. Scurgem sucul lăsat de vinete în urma coacerii. Curățăm avocado și îl pasăm până se transformă într-un piure cremos.Adăugăm zeama de lămâie (ca să nu se oxideze), sarea și uleiul de măsline.
Pasul 3:
Tocăm ceapa și usturoiul. Nu trebuie să le tăiem foarte fin tocmai pentru a păstra aspectul rustic. În plus, îmi place să simt structura fiecărui ingredient. Combinația va fi perfecta: cremozitatea de la avocado, suculența vinetelor și structura crocantă a cepei. Minuneeee!
Pasul 4:
Amestecăm vinetele tocate cu crema de avocado, ceapa și usturoiul.
Pasul 5:
După ce aluatul și-a dublat volumul îl frământăm pe masa cu puțină făină. Împărțim compoziția în 5-6 bucăți (în funcție de cât de mari vreți să le faceți). Întindem fiecare bucată de aluat în forma rotunda de ½ cm grosime. Încingem o tigaie antiaderentă și le coacem câte 2 minute pe fiecare parte. Cele mai bune turte care imi amintesc de gustul copilăriei sunt cele coapte pe plită.
Copyright © Elena Lasconi
Enjoy! Loooveee!!!
Recomandari:
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Zacusca cu ciuperci
Naut crocant
Grisine de casa
-
Salata de fasole
Publicat in : Salate -
Salata de varza
Publicat in : Salate -
Salata de leurda
Publicat in : Salate -
Salata de orez cu menta
Publicat in : Salate -
Salata de orez
Publicat in : Salate
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.