Aboneaza-te si afla in fiecare saptamana noutatile de pe CrestinOrtodox.ro
3 cepe verzi, 3 frunze de telina, 3 ardei, 4-5 rosii, 4 morcovi, 3 radacini de patrunjel, 300 g de fasole verde, 500 g de cartofi noi, sare
1 kg praz, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura faina, 1 cana lapte de soia sau supa strecurata, vegeta.
Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase . Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida 20-25 de minute.
4 morcovi, 2 cepe, 2 cartofi, un dovlecel, o varza dulce mica, 2 ardei grasi, 1 ceasca de orez sau fidea, 2 cesti suc de rosii, patrunjel, sare.
1kg de rosii (sau o cutie de bulion), o ceapa, un ardei, zahar, o legatura patrunjel, o legatura marar, fidea (fara ou), sare, boabe de piper.
500g cartofi, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina patrunjel, jumatate de telina, 2-3 rosii, 2.5l apa, 1 ceapa
2 cartofi, 2 morcovi, 1 telina mica, 1 praz, 2 rosii (sau suc de rosii), 2 cepe, 1 legatura de patrunjel, 1 ceasca de ulei, sare, piper.
Ciorba de fasole verde - 1 kg fasole verde, 2 cepe potrivite, 2 ardei grasi, 1 morcov, 2 - 3 rosii (sau cateva linguri cu bulion), 1 legatura de patrunjel, marar si leustean, si sare.
6 fire de ceapa verde, 1 fir usturoi verde, 4 legaturi de loboda, 2 legaturi de stevie, mai multe frunze de spanac, 1 lingura de orez, 2 cartofi, 1 lingura bulion, 1 cana de bors, 1 legatura
Ingrediente: 400 g tofu, 200 g morcovi, 200 g maioneza din soia, o capatana de usturoi, verdeata - marar sau patrunjel
600 gr morcovi, 2 mere, 4 linguri de suc de portocale, Suc de la o lamaie, Coaja de portocala si lamaie, Se curata si se dau pe razatoare morcovii si marul. Morcovul si marul se amesteca
Cartofii fierti in coaja, curatati, sau cu coaja lasata pe ei, curatita doar de ochiurile negre, se taie felii, de preferat mai mici si mai subtirele, ca sa ia cat mai mult contact cu sosul salatei. Se adauga ceapa...
Varza murata se scurge si se taie marunt. Se pune intr-un castron, deasupra se presara abundent cimbru, se adauga ceva zeama de la varza murata si ulei. Se amesteca bine.Dupa gust se poate pune si piper
Faceti salate combinand orice legume si zarzavaturi va ies in cale, nu prea multe deodata, dar in fiecare zi altfel. Mergeti pe combinatii de culori, daca sunt prea multe de culoare verde puneti niste accente portocalii...
Salata de legume se asaza pe un platou sau pe farfurii impreuna cu merele. Deasupra se presara nuci si frunze de patrunjel. Se orneaza cu felii de portocale si cu frunzele de patrunjel tocate
6 catei usturoi, 100 ml suc lamaie,, 400 g cartofi, 100 ml ulei masline presat la rece, sare. Cartofii fierti cu restul ingredientelor se mixeaza
6 cepe verzi, 500 g macaroane scurte, 4 rosii, 1 morcov mijlociu, o jumatate conserva de fasole verde, o conserva mica de boabe de porumb, 50 g alune prajite.
Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si se amesteca cu maioneza. Cand este fiarta conopida, se taie marunt
Alegem cateva vinete potrivit de mari si cu forma cat mai regulata, ca sa fie mai usor de copt. De asemenea, trebuie sa fie proaspete, de culoare inchisa
2 salate verzi, 2-3 gulii, 3 castraveti, 1 legatura ridichi, 1 ceapa, ulei, otet (sau zeama de lamaie), sare, piper.
1 ceasca de orez, 4 ardei grasi, 4 rosii mari bine coapte, 4 cepe potrivite, otet, 1 legatura de marar, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg. ciuperci, 100 ml ulei, 100 ml otet, 2 foi de dafin, boabe de mustar, sare, piper
6 ardei grasi, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, o legatura de patrunjel, cimbru, 6 linguri otet, 5 linguri de ulei, sare, piper.
Alegem ardei drepti, de orice culoare (dar rosii sau galbeni sint mai gustosi decit verzi), astfel incat sa poata veni in contact cu suprafata plitei in orice pozitie.
Alegem cateva vinete potrivit de mari si cu forma cat mai regulata, ca sa fie mai usor de copt. De asemenea, trebuie sa fie proaspete, de culoare inchisa, lucioase, iar la pipait sa fie putin moi.
Se curata si se taie cozile ciupercilor. Ciupercile se pun intr-un vas termo-rezistent si se picura in ele putin ulei de masline. Se lasa in cuptor pana se inmoaie.
1 kg mazare boabe, 2 cepe, o lingura bulion, o lingura de faina, sare, piper, 2 linguri de ulei, o legatura marar. Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se caleste in ulei. Se adauga mazarea spalata si apa cat sa o...
Fierbem cartofi in coaja. Dupa ce s-au racorit putin ii curatam - sau curatam doar ochiurile mai negre, lasand restul cojii, care de fapt e f. gustoasa. Apoi ii taiem cubulete sau felioare, dupa cum ne vine mai bine...
Morcovi si fasole la cuptor: Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert. Dupa ce a dat de mai multe ori in clocot, se arunca apa si se pune fasolea in apa proaspata cu sare. Se adauga ceapa taiata marunt si ardeiul...
Fierbem orezul cu apa cat sa-l acopere 2 degete la foc mare , cand da in clocot il acoperim si dam focul mic si-l lasam cca 20 min.Ceapa o taiem in patru si ardeii cat ceapa si ii perpelim la foc mare cu putin ulei...
Se pun la fiert 200g soia granule, cu putin delikat... se fierbe putin, chiar daca face spuma, eu amestec si mai las pe foc, citeva minute bune
Ingrediente: 500 g fasole alba, 2 morcovi, 3 cepe potrivite, 1 ardei gras rosu, 3 catei de usturoi, 2 lingurite boia dulce de ardei, 3 linguri ulei
Intr-o cratita sau o tigaie cu marginile mai inalte, cu capac (de preferinta de inox) se pun 3-4 linguri de ulei (dupa ce vasul s-a incins in prealabil). Se aseaza ardeii unul langa altul
Se pune o cratita sau o tigaie mai inalta (de preferinta vasele sa fie de inox) la incins, apoi se pun cca. 3-4 linguri de ulei. Imediat se pun pastaile de fasole scurse bine de apa, se presara putina sare
Ingrediente: 1 kg faina integrala, 25 g drojdie, 1 praf sare, 2 lingurite miere, 500 ml apa calduta. Intr-un lighean mare se pune faina. Separat, drojdia se amesteca cu mierea pana la completa dizolvare si se adauga apa...
1 kg cartofi, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1/2 lingura vegeta, 2-3 liguri pasta tomate, 1 ligura patrujel si cateva frunze de telina, 2-3 linguri ulei
250 g linte, 500 g praz, 50 g stafide, 1 ceapa potrivita, 1 frunza dafin, 2 linguri ulei, 3 linguri pesmet, 2 linguri unt, 1 varf cutit praf de chili, 1 lingura vegeta.
2 dovlecei mici, 150 gr. branza tofu, 3 linguri maioneza de soia, 1 lingurita vegeta, patrujel verde.
Compozitie: 6 ciuperci mari (pt.2 persoane), un ardei capia, o legatura marar, 1 lg delikat, margarina, 2 lg ulei
Ingrediente: blat pizza( se gaseste in comert 1ron/2buc.), margarina vegetala, rosii( din conserve 1.2-2.0ron/conserva), mezeluri de post, tofu, ciuperci, masline
8 buc. ardei grasi, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. ceapa, 3-4 buc. rosii, 1 lingura zahar, 3 linguri ulei
700 g morcovi, 2 linguri gris, 3/4 pahar apa minerala, 2 linguri margarina, 2 - 3 linguri pesmet, 2-3 linguri faina, 3 linguri ulei, sare
Drob de legume - Orezul se pune la fiert in apa cu 1 lingura Delikat. Separat, se pun la fiert cartofii in coaja. Cand sunt fierti, se curata si se dau pe razatoarea mica. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la...
10 ardei, 2 cutii ciuperci, 100 g orez, 1 ceapa, ulei, sare, piper, cimbru, 1 kg rosii (3 linguri pasta de tomate), patrunjel si marar verde
500 g cartofi, ulei, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 lingurita mustar, sare, piper, concentrat Delikat, 1 lingurita mustar, 100 g pasta de tomate, patrunjel verde
1/2 kg cartofi, 2 cepe, 3 linguri pasta de tomate, 2 linguri orez, ulei, condiment Delikat, 2 ardei gras, 5 boabe de piper, 3 foi de dafin, patrunjel proaspat.
1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, 1 legatura patrunjel, sare, piper, ulei pentru prajit, 3 linguri faina.
2-3 dovlecei, 2 rosii, 2 cepe, 2 ardei, 1 cana ulei, cimbru, patrunjel verde, sare, piper, boia dulce de ardei
500 g ciuperci proaspete, 1 ceapa, sare, piper, 1 ceasca de vin, marar tocat, 1 ceasca ulei. Se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita
1 conopida potrivita, 6 cartofi, ulei, 3 linguri pesmet, sare, piper, patrunjel si marar verde. Conopida se desface buchetele si se pune la fiert pentru 15 min.