Cele mai noi articole

  • Ciorba de vara Ciorba de vara

    3 cepe verzi, 3 frunze de telina, 3 ardei, 4-5 rosii, 4 morcovi, 3 radacini de patrunjel, 300 g de fasole verde, 500 g de cartofi noi, sare

  • Supa crema de praz Supa crema de praz

    1 kg praz, 3 linguri ulei de masline, 1 lingura faina, 1 cana lapte de soia sau supa strecurata, vegeta.

  • Supa de conopida Supa de conopida

    Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase . Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida 20-25 de minute.

  • Supa de zarzavaturi Supa de zarzavaturi

    4 morcovi, 2 cepe, 2 cartofi, un dovlecel, o varza dulce mica, 2 ardei grasi, 1 ceasca de orez sau fidea, 2 cesti suc de rosii, patrunjel, sare.

  • Supa de rosii Supa de rosii

    1kg de rosii (sau o cutie de bulion), o ceapa, un ardei, zahar, o legatura patrunjel, o legatura marar, fidea (fara ou), sare, boabe de piper.

  • Supa de cartofi Supa de cartofi

    500g cartofi, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 radacina patrunjel, jumatate de telina, 2-3 rosii, 2.5l apa, 1 ceapa

  • Crema de zarzavaturi Crema de zarzavaturi

    2 cartofi, 2 morcovi, 1 telina mica, 1 praz, 2 rosii (sau suc de rosii), 2 cepe, 1 legatura de patrunjel, 1 ceasca de ulei, sare, piper.

  • Ciorba de fasole verde Ciorba de fasole verde

    Ciorba de fasole verde - 1 kg fasole verde, 2 cepe potrivite, 2 ardei grasi, 1 morcov, 2 - 3 rosii (sau cateva linguri cu bulion), 1 legatura de patrunjel, marar si leustean, si sare.

  • Bors de primavara Bors de primavara

    6 fire de ceapa verde, 1 fir usturoi verde, 4 legaturi de loboda, 2 legaturi de stevie, mai multe frunze de spanac, 1 lingura de orez, 2 cartofi, 1 lingura bulion, 1 cana de bors, 1 legatura

  • Salata cu tofu Salata cu tofu

    Ingrediente: 400 g tofu, 200 g morcovi, 200 g maioneza din soia, o capatana de usturoi, verdeata - marar sau patrunjel

  • Salata de morcovi Salata de morcovi

    600 gr morcovi, 2 mere, 4 linguri de suc de portocale, Suc de la o lamaie, Coaja de portocala si lamaie, Se curata si se dau pe razatoare morcovii si marul. Morcovul si marul se amesteca

  • Salata orientala Salata orientala

    Cartofii fierti in coaja, curatati, sau cu coaja lasata pe ei, curatita doar de ochiurile negre, se taie felii, de preferat mai mici si mai subtirele, ca sa ia cat mai mult contact cu sosul salatei. Se adauga ceapa...

  • Salata de varza murata Salata de varza murata

    Varza murata se scurge si se taie marunt. Se pune intr-un castron, deasupra se presara abundent cimbru, se adauga ceva zeama de la varza murata si ulei. Se amesteca bine.Dupa gust se poate pune si piper

  • Salate de cruditati Salate de cruditati

    Faceti salate combinand orice legume si zarzavaturi va ies in cale, nu prea multe deodata, dar in fiecare zi altfel. Mergeti pe combinatii de culori, daca sunt prea multe de culoare verde puneti niste accente portocalii...

  • Salata cu fructe si legume Salata cu fructe si legume

    Salata de legume se asaza pe un platou sau pe farfurii impreuna cu merele. Deasupra se presara nuci si frunze de patrunjel. Se orneaza cu felii de portocale si cu frunzele de patrunjel tocate

  • Crema de usturoi Crema de usturoi

    6 catei usturoi, 100 ml suc lamaie,, 400 g cartofi, 100 ml ulei masline presat la rece, sare. Cartofii fierti cu restul ingredientelor se mixeaza

  • Salata de legume cu macaroane Salata de legume cu macaroane

    6 cepe verzi, 500 g macaroane scurte, 4 rosii, 1 morcov mijlociu, o jumatate conserva de fasole verde, o conserva mica de boabe de porumb, 50 g alune prajite.

  • Salata de conopida Salata de conopida

    Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si se amesteca cu maioneza. Cand este fiarta conopida, se taie marunt

  • Salata de vinete tocate Salata de vinete tocate

    Alegem cateva vinete potrivit de mari si cu forma cat mai regulata, ca sa fie mai usor de copt. De asemenea, trebuie sa fie proaspete, de culoare inchisa

  • Salata de primavara Salata de primavara

    2 salate verzi, 2-3 gulii, 3 castraveti, 1 legatura ridichi, 1 ceapa, ulei, otet (sau zeama de lamaie), sare, piper.

  • Salata de orez Salata de orez

    1 ceasca de orez, 4 ardei grasi, 4 rosii mari bine coapte, 4 cepe potrivite, otet, 1 legatura de marar, sare, piper.

  • Salata de ciuperci marinate Salata de ciuperci marinate

    Ingrediente: 1 kg. ciuperci, 100 ml ulei, 100 ml otet, 2 foi de dafin, boabe de mustar, sare, piper

  • Salata de ardei Salata de ardei

    6 ardei grasi, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, o legatura de patrunjel, cimbru, 6 linguri otet, 5 linguri de ulei, sare, piper.

  • Ardei copti Ardei copti

    Alegem ardei drepti, de orice culoare (dar rosii sau galbeni sint mai gustosi decit verzi), astfel incat sa poata veni in contact cu suprafata plitei in orice pozitie.

  • Salata de vinete tocate Salata de vinete tocate

    Alegem cateva vinete potrivit de mari si cu forma cat mai regulata, ca sa fie mai usor de copt. De asemenea, trebuie sa fie proaspete, de culoare inchisa, lucioase, iar la pipait sa fie putin moi.

  • Ciuperci umplute cu spanac Ciuperci umplute cu spanac

    Se curata si se taie cozile ciupercilor. Ciupercile se pun intr-un vas termo-rezistent si se picura in ele putin ulei de masline. Se lasa in cuptor pana se inmoaie.

  • Mazare cu marar Mazare cu marar

    1 kg mazare boabe, 2 cepe, o lingura bulion, o lingura de faina, sare, piper, 2 linguri de ulei, o legatura marar. Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se caleste in ulei. Se adauga mazarea spalata si apa cat sa o...

  • CARTOFI CU CEAPA CARTOFI CU CEAPA

    Fierbem cartofi in coaja. Dupa ce s-au racorit putin ii curatam - sau curatam doar ochiurile mai negre, lasand restul cojii, care de fapt e f. gustoasa. Apoi ii taiem cubulete sau felioare, dupa cum ne vine mai bine...

  • Morcovi si fasole la cuptor Morcovi si fasole la cuptor

    Morcovi si fasole la cuptor: Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert. Dupa ce a dat de mai multe ori in clocot, se arunca apa si se pune fasolea in apa proaspata cu sare. Se adauga ceapa taiata marunt si ardeiul...

  • Reteta cu sos de soia Reteta cu sos de soia

    Fierbem orezul cu apa cat sa-l acopere 2 degete la foc mare , cand da in clocot il acoperim si dam focul mic si-l lasam cca 20 min.Ceapa o taiem in patru si ardeii cat ceapa si ii perpelim la foc mare cu putin ulei...

  • Chiftelute de soia Chiftelute de soia

    Se pun la fiert 200g soia granule, cu putin delikat... se fierbe putin, chiar daca face spuma, eu amestec si mai las pe foc, citeva minute bune

  • Morcovi cu fasole la cuptor Morcovi cu fasole la cuptor

    Ingrediente: 500 g fasole alba, 2 morcovi, 3 cepe potrivite, 1 ardei gras rosu, 3 catei de usturoi, 2 lingurite boia dulce de ardei, 3 linguri ulei

  • Legume inabusite Legume inabusite

    Intr-o cratita sau o tigaie cu marginile mai inalte, cu capac (de preferinta de inox) se pun 3-4 linguri de ulei (dupa ce vasul s-a incins in prealabil). Se aseaza ardeii unul langa altul

  • Rasol de fasole galbena Rasol de fasole galbena

    Se pune o cratita sau o tigaie mai inalta (de preferinta vasele sa fie de inox) la incins, apoi se pun cca. 3-4 linguri de ulei. Imediat se pun pastaile de fasole scurse bine de apa, se presara putina sare

  • Paine integrala de grau Paine integrala de grau

    Ingrediente: 1 kg faina integrala, 25 g drojdie, 1 praf sare, 2 lingurite miere, 500 ml apa calduta. Intr-un lighean mare se pune faina. Separat, drojdia se amesteca cu mierea pana la completa dizolvare si se adauga apa...

  • Cartofi taranesti cu ceapa Cartofi taranesti cu ceapa

    1 kg cartofi, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1/2 lingura vegeta, 2-3 liguri pasta tomate, 1 ligura patrujel si cateva frunze de telina, 2-3 linguri ulei

  • Sufleu de linte cu praz Sufleu de linte cu praz

    250 g linte, 500 g praz, 50 g stafide, 1 ceapa potrivita, 1 frunza dafin, 2 linguri ulei, 3 linguri pesmet, 2 linguri unt, 1 varf cutit praf de chili, 1 lingura vegeta.

  • Dovlecel crud cu branza TOFU Dovlecel crud cu branza TOFU

    2 dovlecei mici, 150 gr. branza tofu, 3 linguri maioneza de soia, 1 lingurita vegeta, patrujel verde.

  • Ciuperci la cuptor Ciuperci la cuptor

    Compozitie: 6 ciuperci mari (pt.2 persoane), un ardei capia, o legatura marar, 1 lg delikat, margarina, 2 lg ulei

  • Pizza de post Pizza de post

    Ingrediente: blat pizza( se gaseste in comert 1ron/2buc.), margarina vegetala, rosii( din conserve 1.2-2.0ron/conserva), mezeluri de post, tofu, ciuperci, masline

  • Ardei umpluti cu legume Ardei umpluti cu legume

    8 buc. ardei grasi, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. ceapa, 3-4 buc. rosii, 1 lingura zahar, 3 linguri ulei

  • Chiftelute cu morcovi Chiftelute cu morcovi

    700 g morcovi, 2 linguri gris, 3/4 pahar apa minerala, 2 linguri margarina, 2 - 3 linguri pesmet, 2-3 linguri faina, 3 linguri ulei, sare

  • Drob de legume Drob de legume

    Drob de legume - Orezul se pune la fiert in apa cu 1 lingura Delikat. Separat, se pun la fiert cartofii in coaja. Cand sunt fierti, se curata si se dau pe razatoarea mica. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la...

  • Ardei umpluti cu ciuperci Ardei umpluti cu ciuperci

    10 ardei, 2 cutii ciuperci, 100 g orez, 1 ceapa, ulei, sare, piper, cimbru, 1 kg rosii (3 linguri pasta de tomate), patrunjel si marar verde

  • Cartofi cu ardei la cuptor Cartofi cu ardei la cuptor

    500 g cartofi, ulei, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 lingurita mustar, sare, piper, concentrat Delikat, 1 lingurita mustar, 100 g pasta de tomate, patrunjel verde

  • Mancare de cartofi la cuptor Mancare de cartofi la cuptor

    1/2 kg cartofi, 2 cepe, 3 linguri pasta de tomate, 2 linguri orez, ulei, condiment Delikat, 2 ardei gras, 5 boabe de piper, 3 foi de dafin, patrunjel proaspat.

  • Chiftele de post Chiftele de post

    1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, 1 legatura patrunjel, sare, piper, ulei pentru prajit, 3 linguri faina.

  • Mincarica de dovlecei Mincarica de dovlecei

    2-3 dovlecei, 2 rosii, 2 cepe, 2 ardei, 1 cana ulei, cimbru, patrunjel verde, sare, piper, boia dulce de ardei

  • Ciuperci gatite taraneste Ciuperci gatite taraneste

    500 g ciuperci proaspete, 1 ceapa, sare, piper, 1 ceasca de vin, marar tocat, 1 ceasca ulei. Se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita

  • Conopida la cuptor Conopida la cuptor

    1 conopida potrivita, 6 cartofi, ulei, 3 linguri pesmet, sare, piper, patrunjel si marar verde. Conopida se desface buchetele si se pune la fiert pentru 15 min.

Despre Maica Domnului si sfinti
Despre Maica Domnului si sfinti Cuvintele Sfântului Nectarie sunt ­descoperire a învățăturii celei adevărate și ­drept‑slăvitoare și, totodată, izvod de rugăciune necontenită, înăl­țân­du‑ne inimile și cugetele la Dumnezeu spre a primi vindecare, luminare și întărire.  15.00 Lei
File de Pateric din imparatia monahilor, Sfantul Munte Athos
File de Pateric din imparatia monahilor, Sfantul Munte Athos Sfântul Munte se aseamănă unui stup. Așa cum în acesta există cuiburi de albine, tot astfel şi în Athos – multe chilii monahale. Şi, precum în stup fără încetare zumzăie albinele, tot la fel şi în Athos monahii, ziua şi noaptea, rostesc psalmi şi imnuri 45.00 Lei
Sfanta Iuliana - mireasa lui Hristos
Sfanta Iuliana - mireasa lui Hristos Cu adevărat, Iuliana a dobândit puteri suprafirești prin harul lui Dumnezeu. A biruit legile firii, a rămas nevătămată de foc și de plumbul topit, a fost tămăduită în chip minunat după ce chinuri înfricoșătoare i‑au mutilat trupul. A cucerit inimile 15.86 Lei
Invataturi folositoare in viata de familie dupa Scara Sfantului Ioan Sinaitul
Invataturi folositoare in viata de familie dupa Scara Sfantului Ioan Sinaitul Scrierile și tradiția ascetică ne sunt necesare și nouă, celor ce suntem „în lume”. Se poate ca monahii și monahiile să aprofundeze viața duhovnicească în cele mai mici amănunte și să se dedice cu totul acestei lupte, dar și noi, cei „din lume”, avem 22.00 Lei
101 pilde. Rugaciunea lumineaza sufletul. Culegere de pilde si povestiri crestine
101 pilde. Rugaciunea lumineaza sufletul. Culegere de pilde si povestiri crestine În această culegere veți găsi ­reunite 101 pilde despre ru­gă­ciu­ne, despre țelul și sensul vieții, de­spre dragoste și îndreptarea vieții noastre - un adevărat tezaur de mărturii minunate ce adeveresc puterea adu­că­toare de sfințenie a nevoinței 13.00 Lei
Sfarsitul veacurilor pe intelesul tuturor. Talcuirea la Apocalipsa a unui martir din secolul XX
Sfarsitul veacurilor pe intelesul tuturor. Talcuirea la Apocalipsa a unui martir din secolul XX Tâlcuirea la Apocalipsă a Sfântului Ermoghen este o neprețuită călăuză către Lumină și Adevăr, căci, prin cuvinte puține și limpezi, ni se deschide fiecăruia drum către noima adâncă și lucrătoare a cuvintelor grăite de 34.00 Lei
Evanghelia Maicii Domnului. Scrieri despre Imparateasa cerului si a pamantului
Evanghelia Maicii Domnului. Scrieri despre Imparateasa cerului si a pamantului „Eu sunt gângav și, vai, slab cu mintea când vreau să vorbesc despre Preasfânta Maică a lui Dumnezeu... Dacă fiecare atom al meu ar începe să grăiască în graiul heruvimilor și serafimilor, nici pe de-aproape n-aș putea să o 33.83 Lei
Din vistieria inimii mele
Din vistieria inimii mele Cartea aceasta este pregătită anume pentru tine. Din clipa în care o vei citi, ea nu va mai fi numai a mea, ci va fi și a ta.. Cele din "vistieria inimii mele" vor intra și în "vistieria inimii tale"... 50.74 Lei
Cine sunt eu? Ce spun eu despre mine? Convorbiri cu Parintele Teofil Paraian
Cine sunt eu? Ce spun eu despre mine? Convorbiri cu Parintele Teofil Paraian În cuprinsul acestei cărți, totul este natural, totul este lin și liniștit; totul este în carte cum a fost în realitate. Pe parcursul expunerii mele, am vibrat adeseori, împreună cu cei ce esrau de față, la înregistrare. În cuprinsul acestei cărți, am dat 50.74 Lei
CrestinOrtodox Mobil | Politica de Cookies | Politica de Confidentialitate | Termeni si conditii | Contact