
Se pun la fiert 200g soia granule(din comert , nu costa mult), cu putin delikat. se fierbe putin, chiar daca face spuma, eu amestec si mai las pe foc, citeva minute bune.
Intre timp: curat o ceapa, rad pe razatoarea mica 2 morcovi, o radacina de telina, toc un ardei( de care am: kapia, gogosar.etc). Pun o jumatate de paine la umezit in apa. Reci, strecor granulele de soia.si le spal sub jet de apa in strecuratoarea de legume. Las sa se scurga bine, toc marar, patrunjel, frunze de telina, etc.ce am.strecor si storc bine painea muiata in apa.
Amestec: granule fierte, legume, zarzavat tocat, paine muiata.cit pot eu de bine. Daca compozitia e cam moale.ceva nu s-a scurs f bine(eu sint numai in viteza),atunci.adaog o cana cu faina alba(nu e o regula dar eu asa fac). Amestec bine.Modelez chiftelute cit de mici am eu rabdare(la noi mancarea frumoasa, ca aspect, are succes). Le prajesc in ulei.e singurul incovenient, intra cam mult ulei.se servesc, calde sau reci cu muraturi, salata verde, iaurt.
POFTA BUNA!!!!.sper sa va placa.
Reteta primita de la Escu Elsa.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.