Ingamfati cum suntem, noi ii cerem minuni lui Dumnezeu

Ingamfati cum suntem, noi ii cerem minuni lui Dumnezeu Mareste imaginea.

A cere minuni pentru a crede în Dumnezeu trădează un fel de suficienţă ori îngâmfare din partea noastră; e ca şi cum am cere unui potenţial prieten un cadou foarte scump înainte de a primi vreo ofertă de prietenie din partea acestuia.

Desigur, Domnului Dumnezeu I-ar fi uşor să facă minuni pentru a-i determina pe toţi oamenii să creadă în El, dar nu doreşte să ne tulbure libertatea în nici un fel. El aşteaptă decizia noastră. Vom răspunde noi iubirii Lui sau nu? Ceea ce doreşte El e ca noi să optăm pentru comuniunea cu El, nu pentru că El este Atotputernic, ci pentru că ne iubeşte.

Persoanele care-I cer să facă minuni Ii cer de fapt să le dovedească lor că este vrednic de a fi proslăvit de ei. E o atitudine care nu diferă deloc de cea a unui fiu care, adresându-se tatălui său, îi spune: „Dă-mi o pisică în dar pentru ziua mea de naştere, tată, şi să ştii c-o să te iubesc mult.” Noi trebuie să ne apropiem de Dumnezeu cu toată smerenia, cu mintea şi cu inima smerită, lăsându-L pe El apoi să Se ocupe de noi.

Pe de altă parte, există şi posibilitatea ca, atunci când ni se întâmplă totuşi o minune, îngâmfarea, mândria noastră să ne împiedice de-a o observa. Odată, l-am întrebat pe un tânăr creştin din Egipt de ce apărea Sfânta Fecioară în vârful Domului Bisericii copte Sfânta Maria, din Cairo, arătându-se unor mulţimi uriaşe de oameni - din care făceau parte şi musulmani, evrei şi numeroşi atei. Tânărul mi-a răspuns că, în Orientul Mijlociu, creştinii trăiesc constant în aşteptarea minunilor, astfel încât, atunci când le primesc, nu sunt deloc surprinşi, ci le primesc cu bucurie mare. Continuându-şi explicaţia, el a adăugat că occidentalii, în mândria lor specifică, sunt atât de sceptici şi neîncrezători, încât ignoră minunile pe care li le trimite Dumnezeu în fiecare zi.

Dacă vom aştepta ziua în care-Şi va dovedi Dumnezeu puterile Lui dumnezeieşti faţă de noi, nu vom observa că El exact asta face de la bun început, dar, orbiţi de suficienţa şi vanitatea noastră, noi nici măcar nu ne dăm seama că minunile Lui ne-au însoţit dintotdeauna pe cale.

Parintele Trifon

Dimineti cu Dumnezeu, Editura Sophia

Cumpara cartea "Dimineti cu Dumnezeu"

 

Pe aceeaşi temă

12 Octombrie 2017

Vizualizari: 1845

Voteaza:

Ingamfati cum suntem, noi ii cerem minuni lui Dumnezeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE