Am ajuns rude

Am ajuns rude Mareste imaginea.


Am ajuns rude

 

In Evanghelia care se citeste in duminica dinaintea Craciunului, sunt prezentate paisprezece neamuri. De ce? Ca sa ne arate ca Fiul lui Dumnezeu S-a facut om. Ca s-au implinit profetiile care vestisera ca Mesia se va naste din neamul lui David. Insa, El nu s-a nascut ca om din Fecioara pentru a castiga ceva din aceasta, ci pentru a ne inrudi cu Sine. Nu e necesar pentru mantuire sa retinem toate numele: Avraam, Isaac, Iacov, Iuda, Fares, Zara, Esrom, Aminadav, Naason, Salmon, Booz, Iobed, etc. Important este sa ma inrudesc si eu cu El, sa devin nestricacios.

 

Ca sa pot dobandi dreptul de mostenire asupra bunurilor trecatoare, este suficient sa ma inrudesc cu cineva doar pentru o vreme. Dar pentru a ma mantui, nu-i de ajuns sa spun ca am fost candva rude.

 

Daca stim ca rudenia cu Hristos, ne va aduce bucurie vesnica, atunci de ce o evitam? Pentru ca trebuie sa ne jertfim pentru cei care ne vor raul, sa ne rugam pentru dusmani, sa nu ne suparam pe nimeni... Si nu din cand in cand, ci zi de zi.

 

Noi ne tocmim mereu: "oare n-am putea si altfel sa ne mantuim?" Si se duce viata noastra, traind-o in neatentie si ignoranta. Cautam scuze si facem comentarii. Uitam ca omul ori e dumnezeiesc, ori nu este deloc. De aceea nu mai e cazul sa ne permitem amanari, odihna, pe parcursul vietii. Nu poti pune stapanire pe dragoste, decat daruindu-te neincetat.

 

Atat am inteles din rudenia cu Domnul: ca trebuie sa iert si sa iubesc.  Despre aceste lucruri nu trebuie sa tac si nici sa le spun in soapta, la urechea aproapelui. E vorba de prea multa viata. Sa ne dea Dumnezeu putere ca in orice fapta a noastra, sa rasune glasul clopotului care cheama omul la viata dumnezeiasca.

 

Adrian Cocosila

04 Aprilie 2012

Vizualizari: 3151

Voteaza:

Am ajuns rude 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE