Hristos, o usa care se deschide, dar se si inchide

Hristos, o usa care se deschide, dar se si inchide Mareste imaginea.

Hristos S-a definit pe Sine drept usa spre mantuire. "Eu sunt usa. De va intra cineva prin Mine, se va mantui…" (Ioan 10, 9). In aceasta situatie, usa nu mai este un obiect, ci o persoana. Trecerea prin ea neputandu-se realiza in chip mecanic, ci numai prin dialog. Fiind o usa vie, ea nu are nevoie de un afis cu privire la modul ei de intrebuintare. Fiecare o poate deschide intr-un mod propriu. Unul o deschide prin cuvinte de multumire, de iertare, altul prin fapte de milostenie etc.

Se poate intampla ca unii sa bata in aceasta usa si sa nu li se deschida. In astfel de situatii nu usa e cauza nedeschiderii, caci ea nu este selectiva. Cauza neintrarii sta in cel care bate. Acesta bate in ea ca in orice alt obiect. Nu o vede ca fiind total diferita de tot ce exista. Gestul acestuia e asemanator cu cel care desi se roaga lui Dumnezeu, nu primeste raspuns la cereri, pentru ca doreste cele ce nu ii sunt necesare pentru mantuire.

Altii aleg sa traiasca in necunoasterea lui Hristos. Acestia sunt cei care singuri isi incuie usa spre Imparatie. La judecata universala vor primi raspunsul cu care s-au amagit pe pamant: "Nu va stiu nici Eu pe voi; duceti-va de la Mine..." (Matei 25, 12 si 41).

In fiecare om - luat la intamplare - se afla cheia care deschide aceasta usa. Ochii vad si urechile aud ceea ce vrea posesorul lor. Unii dintre noi ne plasam in indoielnici, suspiciosi, neincrezatori si potrivnici fata de cuvintele Mantuitorului. Nu credem in ceea ce vesteste Biserica, motiv pentru care cerem semne si argumente. Insa aceasta stare nu este una care sa ne ajute sa intelegem ce ni se spune. Pentru a dobandi capacitatea de a fi intelegator, trebuie sa ne dorim cu tot dinadinsul acest lucru si vom primi darul intelegerii.

Sa nu ramanem doar la simturile noastre, sa luam in calcul si lucrarea lui Hristos in noi ca factor determinant pentru ca vederea sa fie vedere si auzul sa fie auz. E adevarat ca Scriptura ne cere sa batem in usa ca sa ni se deschida: "Bate si ti se va deschide!" (Matei 7, 7), dar trebuie ca atunci cand batem sa fim locuiti de Hristos. Sa nu uitam ca fecioarele nebune din "Pilda celor zece fecioare" bat in usa, insa nu sunt primite pentru ca Hristos nu se regaseste in ele. Hristos ne deschide numai in masura in care si noi i-am deschis. Putini mai iau seama la faptul ca Mantuitorul, inainte sa ne ofere intrarea, o solicita: "Iata, Eu stau la usa si bat; de-Mi va auzi cineva glasul si va deschide usa, voi intra la el si voi cina cu el si el cu Mine" (Apocalipsa 3, 20).

Noi oamenii suntem neputinciosi. Din acest motiv Hristos doreste pe de o parte sa ne aduca la cunostinta limitelor noastre, iar pe de alta parte sa ne deschida spre puterile nelimitate ale dumnezeirii.

Luati seama la voi insiva si veti auzi glasul chemarii lui Hristos. El nu face parte din categoria celor care ne cheama o singura data spre fericirea vesnica. Daca nu L-ati auzit ieri, Il puteti auzi astazi. Si tot astazi, puteti deschide usa spre fericirea vesnica.

Adrian Cocosila

Pe aceeaşi temă

15 Aprilie 2014

Vizualizari: 10803

Voteaza:

Hristos, o usa care se deschide, dar se si inchide 4.60 / 5 din 15 voturi. 8 review utilizatori.

Comentarii (8)

 • Vasile ParascanPostat la 2014-04-15 14:45

  Ingaduiti-mi sa completez indemnul domnului Adrian Cocosila de a-L cauta pe Mantuitorul mereu si mereu, cu un citat dintr-o sursa neidentificata, dar tare intelept, al foarte tanarului parinte Pantelimon de la Manastirea Oasa: "L-am cautat pe Dumnezeu si nu L-am gasit; m-am cautat pe mine insumi si nu m-am gasit si cand l-am cautat pe fratele meu, i-am gasit pe toti trei! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 • oarecare crestinPostat la 2013-02-17 14:17

  toate pildele pe care le citim de la dumneavoastra ne sunt de mare ajutor. Si as dori sa multumesc sfintiilor voastre pentru osteneala pe care o faceti pentru noi. Dumnezeu sa va ajute si sa va lumineze inimele si gandurile ca prin ceea ce faceti sa ne ajutati si pe noi cei pacatosi sa intelegem mai bine pildele sa incercam poate vom vedea si noi calea cea dreapta. Va multumim si daca ingaduiti sa indraznesc a va mai ruga ceva. Cum as putea achizitiona un DVD cu parintele Cleopa ca vad ca pe Trinitas spune ca a aparut eu sunt din Babadag si la noi e mai greu sa gasim.Doamne ajuta.

 • Mircea Suta Postat la 2013-02-11 19:18

  Dragii mei, HRISTOS ESTE JERTFA SMERITA DIN DRAGOSTE PENTRU APROAPELE ! AVEM MAREA SANSA DE A NE JERTFI PE NOI INSINE IN FIECARE CLIPA A ACESTEI VIETI...ACESTA ESTE ADEVARATUL DAR, DARUIT DE DUMNEZEU NOUA IN MOD TAINIC ! DOAR CA...TREBUIE SA NE LEPADAM DE NOI INSINE, CEEA CE ESTE CU NEPUTINTA DACA LASAM LUCRURILE TRECATOARE ALE ACESTEI LUMI SA NE FURE BUCURIA DE A FI CU DUMNEZEU ! SA NE DEZLIPIM INIMA DE MOARTEA DIN LUCRURILE ACESTEI LUMI. PRIN CREDINTA VOM GASI PE HRISTOS MAI ATRACTIV ! EL SINGUR POATE ODIHNI SUFLETELE NOASTRE, INTRU ADEVAR ! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU ! AMIN ! Mircea

 • Corina TanasePostat la 2013-02-11 17:02

  Un om se straduieste toata viata sa faca fapte bine placut lui Dumnezeu. Intr-o zi, vine Iisus si ii bate la usa: -Cine e acolo? intreaba omul -Eu sunt, raspunde Iisus. Tu cine esti? -Eu sunt X (omul isi spune numele). Iisus nu vrea sa intre. Omul incepe sa planga, sa isi planga pacatele, sa se roage din nou sa vina Iisus la usa lui. A doua oara, aceeasi situatie. A treia oara, cand Iisus il intreaba "cine esti?" omul raspunde "Tu". Si Iisus intra. Mai este o pilda frumoasa unde omul zice:" am batut o viata la usa. Usa s-a deschis. Am vazut ca batusem de dinauntru"..... Chiar se poate ca omul sa bata si usa sa ramana inchisa"? Si e atat de adevarat ca ochii unora vad ceea ce vrea posesurul lor sa vada.... Intru bunavoire si intelegere fata de toti dintre care eu sunt unul, K

 • Vasa NastaPostat la 2013-02-11 12:15

  Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu te rog deschide-mi usa mantuirii sufletului meu ! Amin.

 • MITITELU DOINAPostat la 2013-02-11 08:48

  Doamne,este atat de mare bucuria de a cina cu noi si noi cu tine, incat nu se poate exprima in cuvinte.Darurile tale se revarsa asupra noastra necontenit, dar noi nevrednicii trebuie sa avem urechi de auzit si ochi de vazut. Doamne IIsuse Hristoase fiul lui Dumnezeu mantuieste-ne pe noi pacatosii!

 • adriana gheorghePostat la 2013-02-11 03:42

  eu sunt calea adevarul si viata toti ne putem mantui numai prin IIsus Hristos frumoase comentarii si adevarate.

 • Vasile-Marius TrutaPostat la 2013-02-11 02:22

  In viata fiecaruia Dumnezeu s-a aratat printr-o minune la un moment dat fiecare dintre noi ne-am vindecat miraculos,am scapat cu viata din accident de masina sau din situatii in care logic trebuia sa fim morti,am fost ajutati cand nu mai speram,ne-am intalnit intimplator cu persoane care ne-au influentat benefic viata,ne-am rugat pentru o problema si Dumnezeu ne-a ajutat si problema s-a rezolvat......sunt atatea exemple in care numai daca nu vrei nu-ti dai seama ca Dumnezeu te-a ajutat....dar noi ne-am schimbat in bine sau am ramas in nepasare si nesimtire !!!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE