Increderea in Dumnezeu

Increderea in Dumnezeu Mareste imaginea.

Dumnezeu ne cere sa ne iubim aproapele. Si de multe ori uitam ca aproapele nu este cel care ne convine noua a fi aproapele, ci tot omul pe care Dumnezeu ni-l scoate in cale. Cand vine vorba de aproapele nostru, sunt cazuri in care ne aratam nemultumiti de oamenii pe care ii intalnim intr-o zi. Ne spunem ca nu avem nimic de castigat din intalnirea cu ei. Mai mult, ca este chiar o pierdere de vreme a sta impreuna cu ei. Ravnim sa avem alte intalniri si pierdem din vedere ca Dumnezeu ne daruieste oamenii dintr-o zi fie pentru a-i ajuta, fie pentru a ne ajuta. Asa ca nicio persoana pe care o intalnim nu trebuie evitata. Ea trebuie privita ca o persoana care ne intareste relatia cu Dumnezeu.

Daca vom trai cu credinta ca omul pe care il intalnim intr-o zi este cel daruit de Dumnezeu spre binele nostru, nu vom mai avea niciun motiv sa-l evitam. A-l ocoli, echivaleaza in aceste conditii cu a te arata nepasator fata de darurile pe care Dumnezeu ti le ofera.

Zilnic, omul trebuie sa-I ceara lui Dumnezeu putere de a bucura orice persoana pe care o intalneste. Daca sunt persoane care il supara sau ii aduc alte dureri, sa le accepte ca fiind ingaduite de Dumnezeu spre cresterea in iubirea Sa. Sa avem credinta ca atunci cand ele nu vor mai contribui la zidirea noastra intru bine, Dumnezeu va face in asa fel incat sa nu le mai intalnim. Dar sa traim si cu credinta ca din cauza relei noastre purtari, am pierdut anumiti semeni sau suntem pe cale sa-i pierdem. Si pentru asta trebuie sa ne cerem iertare.

Traiti orice om ca pe un dar venit din partea lui Dumnezeu. A nu-l trai astfel, inseamna a nu avea incredere in purtarea de grija a lui Dumnezeu fata de noi. Dar a-l trai, inseamna a simti ca Dumnezeu a fost dintotdeauna si va fi intotdeauna cu noi prin semeni.

Aveti credinta ca El ne cunoaste pe deplin si ca ceea ce ne daruieste clipa de clipa este doar spre binele nostru. Nu mai cautati sa va alegeti aproapele dupa preferintele voastre. Aveti incredere in Dumnezeu si veti vedea ca El este incapabil sa ne dezamageasca. Iubiti pe toata lumea, caci a iubi selectiv, inseamna a nu iubi.

Adrian Cocosila
 

.
Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 15514

Voteaza:

Increderea in Dumnezeu 5.00 / 5 din 2 voturi. 10 review utilizatori.

Comentarii (10)

 • Tudor StefanPostat la 2011-10-31 18:13

  Am impresia, dragă Adrian, că subiectul încrederii în Dumnezeu l-ai transformat în cea de-a doua mare şi nouă poruncă de a ne iubi aproapele ca pe noi înşine. Şi ne apropiem de adevărurile de credinţă deoarece prin iubire te poţi apropia de Dumnezeu şi tot prin iubire care înlătură patimile (ura, răzbunarea, invidia, gelozia etc) cultivăm virtuţile. Cât este de importantă iubirea? Este foarte importantă pentru că reprezintă singura cale spre iertare. Şi iată cum prin iubire se începe relaţia cu Dumnezeu şi tot prin iubire se finalizează relaţiile cu semenii cât şi garantarea iertării păcatelor proprii (... Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri. ...). Dar cred totuşi că atunci când vorbim despre încederea în Dumnezeu ar fi mai potrivit să vorbim despre a ne lăsa în mâna lui Dumnezeu prin "Facă-se voia ta, doamne!". Astfel, ne pulverizăm propriul ego adăugângu-l voinţei unice prin care toate s-au făcut. Miluieşte-mă, Dumnezeule, după mare mila ta, şi după mulţimea îndurărilor tale şterge fărădelegea mea.

 • ion gumanPostat la 2011-10-24 12:19

  Cat adevar in cele spuse pana acum. Ieri am fost invitat la masa la un vecin, acolo erau si alte persoane si le-am privit cu rautate. Voim sa fiu numai eu acolo...cata rea credinta din partea mea. Doamne iarta-ma, ca am pacatuit tare ieri!

 • Mircea Suta Postat la 2011-10-21 23:45

  Dragii mei, Frumos, minunat articol. De fapt fiecare om pe care-l intilnim, sau pe care nu-l intilnim, este un suflet pe care Dumnezeu ni-l trimite pentru ca noi sa avem ce iubi si astfel iubind sa ne putem mintui. Fiecare semen al nostru este un Dar nepretuit de la Dumnezeu ! Sansa noastra de a iubi ! Trebuie, ca si crestini ortodocsi, sa invatam a privi lucrurile duhovniceste. Sa lasam pe Dumnezeu ca sa lucreze in inimile noastre desavirsirea ! Sa lasam pe Dumnezeu ca sa ne transforme, din oameni lumesti sa devenim oameni duhovnicesti care vad Viata cu inima curata ! De fapt noi "privim" Viata prin simtamintele noastre ! Daca acestea sunt curate, daca acestea sunt stapinite de Dumnezeu Dragostea, atunci noi vom vedea cum Viata invinge moartea ! Poate fi o Bucurie mai mare decit Biruinta Vietii asupra mortii din inima ta ?! Nu poate fi. DOAMNE MANTUIESTE TOATE SUFLETELE ! AMIN ! Mircea

 • Desanca TismanarPostat la 2011-10-21 15:34

  DA! De am, putea face toti asa,in ce lume buna am trai!Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne incurajeze! Amin!

 • Petrache ChibzuituPostat la 2011-10-21 06:03

  Teodor, sa nu ne pripim cu presupuneri.Dupa tine crezi ca dumnezeu ma pedepseste pe pamant in aceasta viata pentru pacatele mele. In acest caz inseamna ca-mi ispasesc pacatele aici pe pamant, daca dumnezeu ingaduie ( dupa teoria )ta, sa fiu pedepsit pentru oarece pacate facute din slabiciune omeneasca. Te intreb,daca D.zeu intervine in viata oamenilor pe pamant, inseamna ca face justitie aici pe pamant si nu mai are rost mantuirea.Eu cred ca gresesti, si mai cred ca nu esti mai bun ca mine sau ca altii care i-am pomenit eu aici. Suntem slabi si pacatosi cu totii. Unii mai slabide inger, il parasesc pe dumnezeu pe acest pamant crezand ca dracul ii va lasa in pace. Gresit. Trebuie sa fim vigilenti si sa nu gandim aiurea frate Toadere.Nu te supara ca nu sunt de acord cu tine. Sunt multe de spus si parasim ideia articulului dezbatut aici. Ai fi putut sa-ti spui si tu un punct de vedere, nu sa ma combati in ideile, parerile mele. Eu cel putin am avut o ideie pe care am impartasito vis-a-vis de acest articol.Combatema te rog printr-o parere personala privind articulul in cauza.Sa fii iubit de aproapele tau cu care nu esti intotdeauna de acord, si sa iubesti pe aproapele tau care nu este intotdeauna de acord cu tine.

 • Nadina BugaPostat la 2011-10-21 03:58

  Multumesc Lui Dumnezeu pentru dumneavoastra, frate Adrian.

 • Vasa NastaPostat la 2011-10-21 03:49

  Superb, Superb, Superb din toate punctele de vedere ! Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu ! Amin.

 • teodor bogPostat la 2011-10-21 03:26

  Petrache,spune foarte bine articolul despre iubirea de apropele si increderea in Dumnezeu. Daca ti se intampla sa te "opereze" aproapele ,nu te mahni ,ca tot Dumnezeu a ingaduit si asta,pt pacatele tale sau dintr-un alt motiv pe care numai Dumnezeu il stie.

 • Petrache ChibzuituPostat la 2011-10-21 01:58

  Foarte frumos articolul, ideile exprimate te inalta si-ti creiaza o stare exceptionala gandindu-te ca ar fi posibil asa ceva. Dar ce te faci cand traim intr-un oras ca Bucurestiul sau oricare altul, cand esti oprit de aproapele tau pe care tu il iubesti cu patima,si te intreaba cat este ceasul, iar partenerul lui te opereaza la geanta, asta intr-un caz fericit daca nu te afli intr-un loc dosnic,ca sa primesti cateva lovituri sa te scoata din functiune dupa care sa te opereze aproapele tau. Teoretic este tare frumoasa expunerea dar ce ne facem in practica.Ce ne facem ca noi nu traim intr-o lume de oameni ai lui D.zeu, ci intr-o lume amestecata cu draci. Stim noi oare de cine sa ne ferim si pe cine sa iubim.Putem selecta pe moment carui dumnezeu apartine aproapele nostru. Putem noi sa aplicam aceasta teorie frumoasa si divina de altfel, in conditiile cand nu mai esti in siguranta nici in propria locuinta. Omul s-a izolat si priveste cu suspiciune, la fiecare individ nou cu care intra in contact.Practica cred eu, ca este alta din cauza dracilor care sau amestecat cu oamenii. Greu sa faci o selectie si este riscant sa-i iubesti pe toti la gramada.Mi-as dori sa traiesc intr-o lume in care este posibil sa faci ceea ce ne expune autorul articolului. Dumnezeeu fie cu noi si in inimile noastre.

 • Cezar MihaiPostat la 2011-10-20 14:32

  Un adevar pe care nu l-am constientizat pana acum....

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE