O despartire care nu este despartire

O despartire care nu este despartire Mareste imaginea.

Ca suntem muritori, nu avem nicio indoiala. Dar nu putini sunt cei care mai cred in viata de dupa moarte. Acestora trebuie sa le vestim ca moartea este o despartire care nu este despartire. E adevarat ca ne despartim de rude, prieteni si cunoscuti. Dar aceasta despartire este doar trupeasca si pentru o vreme.Viata fara cei iubiti de noi poate aduce multa tulburare. Si asta din cauza faptului ca punem totul pe seama trecutului. Vorbim de ei, de faptele si cuvintele lor, la trecut. Uitam ca sunt vii, intr-o alta lume.

Sigur ca este greu sa ne traim viata lipsiti de prezenta trupeasca a celor dragi. Dar suntem datori sa nu traim in tristete. As indrazni sa spun ca printr-o astfel de traire, ii suparam pe cei trecuti dincolo de aceasta lume. Ei ne vor plini de viata, bucurosi. Si ei rostesc tainic cuvintele pe care le-a grait Mantuitorul mamei tanarului din Nain: "Nu plange".

Asa cum Mantuitorul l-a ridicat pe tanar din moarte si l-a dat mamei sale, la fel se va petrece cu toti cei adormiti. Vor fi inviati.

Avand in vedere ca ceea ce numim noi moarte nu este altceva decat trecerea omului dintr-un mod de existenta in alt mod de existenta, iubirea noastra fata de cei adormiti nu trebuie sa fie impiedicata de separarea vizibila.

Asadar, sa nu mai privim moartea ca pe un sfarsit, ci ca pe o trecere spre un nou inceput, vesnicia.

Adrian Cocosila

.
Pe aceeaşi temă

28 Aprilie 2014

Vizualizari: 6247

Voteaza:

O despartire care nu este despartire 5.00 / 5 din 6 voturi. 3 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

moartea

Comentarii (3)

  • CORINA GEORGIUPostat la 2014-05-01 02:37

    Da, e frumos spus dar....noi, ptr. ca suntem egoisti si lipsiti de credinta, nu ne putem impaca cu idea aceasta! Mai ales cand este durerea parintilor care abia si-au pierdut copiii. As vrea sa vad acel crestin, real crestin aflat in situatia aceasta care, accepta atat de usor ceea ce se spune in articol! Mai auzim ca se spune despre cel adormit ..."a trecut in nefiinta"... si nici nu stiu, sa rad sau sa-mi fie mila sau pur si simplu sa ma enervez cand aud aceasta afirmatie?! In toate religiile, sub o forma sau alta, noi trecem intr-o alta stare, dupa iesirea din aceasta viata! Asadar, cred ca este o afirmatie ATEISTA pe care o promovau comunistii! Oricum ar fi, acestea sunt detalii foarte importante si un motiv ptr. care ar trebui pus accentul pe CATEHIZAREA tinerilor in scoala sau in afara lor ptr. ca, in familii din pacate... nu se mai "promoveaza" educatia crestina & vedemca in ultimii ani, a inceput o campanie foarte agresiva a ereticilor, de-a convinge tineretul -in special- de inexistenta sfintilor si-a Sf. Treimi, dar mai ales de batjocorirea Nascatoarei de D-zeu! Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne dea putere sa trecem cu bine peste "noaptea" acestei vieti! Doamne ajuta!

  • nicolae mariaPostat la 2014-04-30 04:05

    Noi suntem , poate, egoisti cand ii pierdem pe cei dragi. ASTA PENTRU CA NE ERA BINE LANGA EI, TRAIAM MAI USOR ALATURI DE Ei. Da-ne Doamne , prin puterile tale si nevointile noastre, acea vesnicie placuta Tie si aducatoare de bine noua. Amin!

  • ALEXANDRU GAVRILAPostat la 2014-04-30 03:52

    Vesnicia! Doamne ajuta!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE