Timp pierdut?

Timp pierdut? Mareste imaginea.

Se intampla uneori sa nu fim cu luare aminte la slujbe. Alteori, desi nu ratacim cu mintea, ne lipsesc intelesurile adanci ale slujbelor religioase. Si in primul caz si in al doilea, intervine intrebarea: Nu cumva am pierdut timpul de vreme ce am petrecut mai mult cu mintea in afara slujbei sau am asistat la ea fara sa fiu prezenta? Si multa vreme raspunsul pe care mi-l dadeam era pozitiv atunci cand ma confruntam cu una din cele doua situatii mentionate.

Faptul ca nu suntem la masura sfintilor, nu inseamna ca petrecerea noastra la slujbe este un timp pierdut. Important este sa participam in fiecare duminica.

Si cunoastem cu totii rezultatul unei picaturi de apa care cade pe piatra: in timp ajunge sa o gaureasca.

La fel se intampla si cu cel care participa neincetat la slujbe, dar care nu este tot timpul atent si cunoscator al tainelor. Cu timpul se schimba intr-un om bine placut lui Dumnezeu. Iar pentru a fi mai explicit, ma voi folosi de aceasta pilda:

Un preot, vazand ca in timpul predicii sale o parte din credinciosi ieseau din biserica, i-a intrebat:

- De ce nu ramaneti sa ascultati predica?

Acestia i-au raspuns:

- Uitam de indata tot ce auzim, pentru ca nu avem parte de o minte stralucita.

Atunci preotul a luat un cos de nuiele murdar si i-a rugat pe acestia sa ude cu ajutorul lui florile din curtea bisericii. Astfel, in timpul in care preotul tinea predica, oamenii se chinuiau sa ude gradina bisericii.

Dupa un timp, preotul i-a chemat si le-a spus:

- Aduceti cosul cu care ati carat apa. Stiu ca v-a fost greu, daca nu chiar imposibil sa udati florile. Dar vedeti, cosul a lasat lasat apa sa treaca prin el si s-a curatit. Asa se intampla si cu voi, chiar daca nu puteti tine minte predica, cuvantul lui Dumnezeu va curateste.

In concluzie, Dumnezeu este cel care ne preface din pacatosi in sfinti. Mergeti cat puteti spre El, avand credinta ca cealalta distanta o va parcurge El spre voi.

Adrian Cocosila

.
Pe aceeaşi temă

20 Iunie 2014

Vizualizari: 6569

Voteaza:

Timp pierdut? 5.00 / 5 din 7 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • marcu cPostat la 2015-11-06 05:48

    Daca vrem sa ne fie bine trebuie sa intram in biserica. Este sngura cale.

  • Adrian DumitrescuPostat la 2014-06-25 13:12

    Dupa ce se vine de la Sf. Liturghie, se poate scrie si pe o hartie ce ne aducem aminte din predica ascultata. Ajuta sa nu uitam ceea ce s-a predicat. Doamne ajuta!

  • IULIANA PRISLOPANPostat la 2014-06-20 12:14

    Doamne ajuta-ne sa nu incetam a merge la Sfanta biserica, sa nu renuntam la rugaciune si Bunul Dumnezeu ne va lumina mintile, pt. a intelege cu adevarat tainele Sfintei liturgii la care participam.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE