Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2011, 12:40:43
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Ex4:
2 Corinteni5; 18:
18. Și toate sunt de la Dumnezeu, Care ne-a împăcat cu Sine prin Hristos și Care ne-a dat nouă slujirea împăcării.
Nu-l credeti pe sfintul Pavel care marturiseste ca preotii au puterea de a ne impaca cu Tatal.

Ex 5:
2Corinteni 5.20
20. În numele lui Hristos, așadar, ne înfățișăm ca mijlocitori, ca și cum Însuși Dumnezeu v-ar îndemna prin noi.
Sfintul Pavel se numeste pe el insusi ca mijlocitor; dumneavoastra nu-l credeti si nu respectati invatatura lui.
Mai adaug si eu niste mici comentarii la versetele postate de dvs. (cele care apartin Sfintilor Apostoli - caci despre acestea am intrebat).

1. Faptul ca ati folosit o traducere falsificata, v-a fost aratat. Am verficat si eu in diferite traduceri (inclusiv catolice). Doar traducerea sinodala (Anania) foloseste termenul "mijlocitor", nefacand nici o distinctie intre doi termeni diferiti din originalul grecesc Comparati 2 Corinteni 5:20 cu 1 Timotei 2:5 (unde, intradevar, se vorbeste despre un mijlocitor). Aveti aici originalul grecesc transliterat (cu caractere latine): http://bibledbdata.org/onlinebibles/greek_translit/

2. De ce nu ati dat si ultima parte a versetului din 2 Corinteni 5:20? Va era teama ca se vede relatia directa cu Dumnezeu, pe care o pot avea oamenii si de care sunt raspunzatori. Iata cum suna acel pasaj (imediat urmator la ceea ce ati postat dvs.): Vã rugãm, în numele lui Hristos, împãcati-vã cu Dumnezeu! Care este mijlocitorul in aceasta impacare dintre Dumnezeu si om? Sfantul Apostol (care spune "va rugam" pe voi) sau Mantuitorul?

Aveti grija ca din cauza multor mijlocitori inventati ati putea pierde relatia cu singurul Mijlocitor. Aceasta este si voia lui satanail (nume dat de d-l Mihnea). Ne da puzderie de mijlocitori pentru a ne indeprata de Singurul Mijlocitor care ne poate salva din ghearele lui.

In plus, nici Sfintii Apostoli nu ar fi de acord cu o astfel de practica. "Caci nu am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Hristos si EL rastignit". "Este un singur Dumnezeu si un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni :Omul Iisus Hristos"
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 09:26:43
Iisus Hristos in contemporaneitate Rodica50 Intrebari utilizatori 0 01.12.2010 20:12:58
Exista Iisus Hristos? iustin10 Generalitati 104 28.09.2010 15:45:28
Cum a devenit Iisus un Hristos ionela7 Vrajitoria 19 21.09.2010 13:08:18
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 21:30:22