Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2009, 11:47:57
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Deci tu crezi ca in Sfanta Biserica, Trupul lui Hristos exista erezii si inovatii diavolesti?
1. Nu cred ca calendarul in sine e o erezie.
2. Eretici in Biserca au mai fost, nu cred ca Dumnezeu isi ia Harul de la toata Biserica din cauza catorva rataciti, fie ei si patriarhi sau episcopi.

Citat:
Despre Sfanta Lumina a scris deja fratele Orthodoxia!
A scris, dar n-a scris bine. Tu chiar crezi ca Sfanta Lumina vine la niste eretici, avand in vedere ca nici in trecut nu a venit decat la ortodocsi? Hai sa fim seriosi.

Citat:
Cat despre Cuviosul Paisie Aghioritul, ti-am aratat doar o incongruenta (una din multe). Sfantul Kukksa de Odessa afirma ceva, Cuviosul Paisie altceva. Staretul de la Esphigmenou afirma ceva, Paisie altceva! Da de grait...
In istoria Bisericii sunt multe exemple de Sfinti care au spus lucruri diferite, si care chiar au sustinut erezii (Sf. Irineu de Lyons, Sf. Grigorie de Nyssa, Fericitul Augustinsi altii). Nici sfintii nu sunt infailibili, si nu te poti lua strict dupa unul sau dupa altul. Poti in schimb urmari parerea generala pe care o au Parintii, iar in ultima vreme majoritatea Parintilor au spus ca Bisericile pe Stil Nou nu au pierdut Harul, chiar daca au gresit in privinta calendarului.

Bogdan.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00