Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2010, 21:57:59
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

M-am abtinut de la a posta cam o luna pe acest forum. Si cu cat citeam si nu participam in discutii imi dadeam seama ca este atata cearta neconstructiva pe forumul asta! Si nu numai. Si bigotism, si lipsa de respect fata ce celalat, si lipsa de interes in a vedea si intelege alte pareri, si bisericism, si discutii neprincipiale, si discutii semidocte, si, si, si... Trist. Ma uitam pe forumul catolicilor. Nici urma de atata cearta. Nici urma de atatea injurii joase la adresa ortodocsilor, cum sunt aici la adresa catolicilor....Hmmmm. Din nou, trist.

Si pana la urma, ce aveti cu Sophia? Sigur, intr-adevar discursul ei nu s-a schimbat in ultimul an, dar cine s-a schimbat? Macar ea are curajul de a pune intrebari, de a vedea defecte, de a critica...Este lucru mare, in special fiindca multora le place sa vorbeasca despre orice legat de Biserica intr-un trimfalism care mie mi se pare gaunos. De exemplu: cum adica este pacat impotriva Sfantului Duh daca esti femeie si te simti discriminata in biserica??? Pacat impotriva Sf Duh? Adica unul dintre cele mai mari pacate pe care le poti face? Ce fel de aberatie este asta?? Sau poate doar mie mi se pare aberatie?

La fel de aberant mi se pare si cand o persoana care are experienta in credinta de 2-3-4 ani, dar care isi permite sa vorbeasca in numele tuturor ortodocsilor, sa dea sentinte, sa generalizeze, sa ironizeze pe altii care de bine de rau sunt crestini practicanti din copilarie sau adolescenta...

In fine, inteleaga fiecare ce vrea. Spunea cineva ieri ca nu trebuiesc sa fiu luata in seama ca sunt printre schismatici, sau sunt eu schismatica sau ceva de genul. Sincer, cateodata prefer sa fiu printre schismatici (sigur, nu calendaristii) decat printre cei care au impresia ca detin adevarul absolut si care se manifesta prin cartile pr Boca, sau calugarii de la Athos, sau eu stiu ce alti obscuri.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A arunca vina unii pe altii! cristiboss56 Din Vechiul Testament 43 07.06.2011 19:40:27
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? geo.nektarios Generalitati 89 30.12.2009 13:00:19
Forumul nostru omulet Biserica Ortodoxa si Massmedia 479 04.11.2009 15:39:44
Unii pentru altii sa ne rugam! LapetiteMoc Umanitare 13 08.08.2009 16:34:44