Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2010, 18:13:32
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Hai mai Mishi, iar o luam de la capat.
1. Nu era vorba ca nu esti binevenit, dar era o discutie aprinsa cam personala, despre mine, Fani.
Si depinde de interventie.
Daca vezi o bataie in public tu ce faci sari sa dai si tu una, sau sa faci pace?
Ei tu nu ai facut pace, ci mi-ai ars mie si lui Fani si mai nu stiu cui, una in plus.
A venit prost interventia ta. Atata tot.
2. Nu te opreste nimeni sa intervii si sa-ti spui parerea.
Dar depinde cum o spui. Si in ce context. Incearca sa intelegi mai intai contextul, ce se intampla cu celalalt, ce a vrut sa spuna, in ce situatie se afla.
Nu asa: "ai gresit, esti prost, trosc una, si mai trosc inca una".
Te cam repezi sa dai si alte persoane fac la fel. Vor sa dea lectii, dar cu bata si pumnul, fara a stii ce lacrimi sunt deja in sufletul omului.
Si nu mi se pare normal s-o tot iau si sa tot fiu lovita pentru ca, asa ca si tine, doresc sa-mi spun parerea. Ca si eu citesc si mai discut si mai invat de la altii.
Si vin aici totusi pe post de invatacel. Ca nu stiu multe, multe.
Si si asa ma pune lumea la pamant.
Si atunci nu mi se pare normal si nici crestineste si trebuie sa ma apar.
Nu-mi sta in fire sa jignesc sau sa atac. Dar daca sunt lovita si provocata?

Chiar trebuia sa am discutii si cu tine.
Nu vroiam sa te lezez in vreun fel. Scuza-ma.
Vechi 26.03.2010, 18:37:46
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ei tu nu ai facut pace, ci mi-ai ars mie si lui Fani si mai nu stiu cui, una in plus.
A venit prost interventia ta. Atata tot.
2. Nu te opreste nimeni sa intervii si sa-ti spui parerea.
Dar depinde cum o spui.
Nu asa: "ai gresit, esti prost, trosc una, si mai trosc inca una".
Te cam repezi sa dai si alte persoane fac la fel.
Si atunci nu mi se pare normal si nici crestineste si trebuie sa ma apar.
Nu-mi sta in fire sa jignesc sau sa atac. Dar daca sunt lovita si provocata?

Chiar trebuia sa am discutii si cu tine.
Nu vroiam sa te lezez in vreun fel. Scuza-ma.
Nu vreau sa avem discutii. Dar daca te uiti putin inapoi, peste mesaje, ai sa vezi ca nu eu am dat calificative. Chestia aia cu "ai gresit, esti prost, trosc una!" nu e a mea! Calificativele le-ai dat tu. Si spune-mi si mie sincer: daca ti se pare ca interventiile mele sunt agresive, cum ti se par ale tale? Cum ti se pare felul in care pui atatea si atatea etichete altora?
Nici eu nu vreau sa jignesc. Dar mi se pare aproape ilar sa spui cuiva: "Stii, tu esti rea cu mine, si ma jignesti, esti atat de rea, ca nu esti ortodoxa! Stii, ailalta e atat de mandra, ca da lectii altora! Stii, ala nu e calugar, ca sta in fata laptopului, iar eu stiu mai bine cum trebuie sa fie monahii si ce au ei voie sa faca! Dar eu sunt foarte smerita! Si ce va tot luati toti de mine? Ca de aia zic eu ce zic, ca sa ma apar! Fiindca eu am luat exemplul smereniei de la Maica Domnului!"
Nu mie trebuie sa-mi ceri scuze. Nu mi se pare ca dintre toti interlocutorii tai as fi cea mai lovita de tine. Si chiar nu m-ai lezat.
Incearca si tu sa asculti ce iti spun toti - ca poate ai sa vezi, dincolo de vorbe, de mici sau mari intepaturi, dincolo de orice - adevarul. Incearca sa iei din toate miezul. Acu, chiar toata lumea sa fie rau intentionata? Toata lumea sa fie gresita, si numai tu sa fii ok?
In toate e o lupta. Ai si tu luptele tale, cum le avem fiecare. Dar nu mai cauta doar nod in papura! Nu mai critica asa, chiar tot ce-ti iese in cale. Si, mai ales, nu o mai face cu tonul acela, ca iar ai sa starnesti replici dure.
Hai, ca mai avem un pic din post - acum sunt cele mai mari ispite!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A arunca vina unii pe altii! cristiboss56 Din Vechiul Testament 43 07.06.2011 19:40:27
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? geo.nektarios Generalitati 89 30.12.2009 13:00:19
Forumul nostru omulet Biserica Ortodoxa si Massmedia 479 04.11.2009 15:39:44
Unii pentru altii sa ne rugam! LapetiteMoc Umanitare 13 08.08.2009 16:34:44