Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2010, 22:34:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Poti vedea chiar si acest forum ca o realizare practica a activitatii misionare a unor oameni, madulare din cadrul BOR.
Pe ACEST forum ? Păi pe acest forum nu trebuie nimeni convins, se presupune că cine postează aici deja crede în Doamne-Doamne. Eu aș vrea să văd "activitatea misionară a unor oameni, mădulare din cadrul BOR" pe forumurile unde ateismul cel mai agresiv și deșănțat își face de cap. Acolo, da ! Acolo e teritoriu de misiune în lumea virtuală, nu aici. Ați citit abjecțiile care apar la adresa lui Cristos pe forumuri cum este, de exemplu, softpedia ? Când mădularele Bisericii vor organiza o adevărată cruciadă pe Internet, împărțindu-se în echipe, în ture și cu target-uri definite, atunci am să zic: "da, domnule, uite că internauții creștini fac ceva". În această privință, ne place sau nu, adventiștii sunt un exemplu. Îi văd organizați în echipe care au luat în primire forumul catolic și văd că l-au luat și pe acesta. Când vin, nu vine unul, vin mai mulți odată. Când sunt banați, vine altă echipă în loc, în timp ce primii stau o tură pe bară și reintră cu username-uri schimbate. Când sunt priniși cu cioara vopsită și puși în dificultate, îl cheamă pe un fel de guru al lor, unul Laiu, tare în Scripturi precum arhiereii și cărturarii. Sunt prezenți și pe forumurile ateiste. Pare chiar o acțiune coordonată, bravo lor. A se lua exemplu !

Eram deunăzi într-o stație de tramvai și mă abordează o babă. O banalitate de agățare, îmi spiune ceva de tip "E gre viața, maică, nu ?" Grea, grea, dar am aflat că am un prieten foarte puternic. Pe Dumnezeu. Să vin să îl întâlnesc la casa de rugăciuni. Imediat m-am gândit: "Baba e adventistă sau iehovistă, ia să vedem". "Vino sâmbătă, maică, să ne rugăm împreună cu mulți". Deci, și o babă de 80 de ani e bună pentru opera de misiune, dacă e folosită la locul potrivit.

Lupta cu dezorientarea diabolică este prea dură pentru ca Biserica să stea în turnul ei de fildeș, așteptând să vină credincioșii. Lupta se dă pe Internet și în stații de tramvai. Este regretabil că Biserica mea s-a retras în biserici. Nu am văzut niciodată vreun preot catolic predicând în spațiu public, nu am văzut în viața mea un preot catolic să deschidă ușa unui salon de spital cu Sfântul Sacrament în mână. Și mi-am făcut veacul prin spitale. Pe Internet, sunt 2 (două bucăți) preoți prezenți pe forumuri. Mult prea puțin. Laici cu care am vrut să organizez o cruciadă virtuală, nici atât. Sfântul Părinte a vorbit în repetate rânduri despre folosirea noilor mijloace de comuncație pentru opera de misiune și de evanghelizare. Și ce dacă a vorbit ? El a spus, el a auzit.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ascultarea de Biserica - pana unde ? Erethorn Biserica Ortodoxa Romana 30 03.08.2012 14:14:51
O biserica unde se fac cateheze Elenis Generalitati 18 14.04.2011 22:32:33
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 54 12.11.2009 13:54:22