Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 17:15:16
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Argumentul major pe care mă bazez este acela că Biserica nu are competență să modifice poruncile lui Dumnezeu, ci numai poruncile ei.
Si, ati facut o magie. Ati transformat o Porunca Dumnezeiasca in porunca bisericeasca (probabi ati dat un decret si ati supus la vot), ca sa o puteti modifica dupa bunul plac (al oricui, dar nu a lui Dumnezeu).

Citat:
Deci, formularea este: "Sabatul este înlocuit" și nu "Decalogul este parțial desființat".
Argumentul pe care vă sprijiniți este că porunca respectivă ar avea caracter ceremonial, și nu moral ca celelalte.
Citeste cu atentie porunca a patra. Unde vezi caracterul ceremonial? Ziua a saptea a fost sfintita si binecuvantata de Dumnezeu, inca de la facerea lumii, cand "toate erau foarte bune" si pacatul nu intrase in lume. Asa ca, aceasta zi nu are nici o legatura cu ceremonile care prefigurau lucrea de mantuire a Domnului Iisus Hristos.

Citat:
Dar eu cred că respectarea Zilei Duminicii nu este numai o ceremonie, ci ține de respectarea lui Dumnezeu, care e culmea problemei de morală..
Pui lucrurile numai pe dos. Duminica este o zi cu caracter ceremonial (liturgic). Iar de morala si respectarea lui Dumnezeu ar trebui sa va veriti sa vorbiti (poate va trasneste). Schimbi porunca scrisa in piatra de Dumnezeu si mai poti vorbi de respect la adresa Sa?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ziua X Gabriel_ND Intamplari adevarate 10 12.10.2011 13:51:05
Buna ziua ditech22 Generalitati 22 14.02.2010 18:52:40
buna ziua deea_m Biserica Ortodoxa Romana 5 06.04.2009 22:57:16