![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poi tocmai ca nu ai spus adevarul, ai afirmat intai ca erai un ortodox practicant si aveai cunostinte solide despre ortodoxie apoi ai reformulat spunand ca tu desi erai ortodox practicant nu ai auzit de Sf Parinti, de Biblie si de pocainta in ortodoxie, ceea ce denota ca afirmatiile dumitale se bat cap in cap, e ca si cum asi spune ca eu sunt matematician dar matematica mea nu trece mai sus de o ecuatie de gradul 2 Normal ca nu cunosti, despre pomeni si botez trebuie citit mult, nu se pot dezbate intr-o fraza, nu tot ceea ce nu da cu invatatura neo-protestanta este rau, Viziunea larga asupra mantuirii se regaseste in Scriptura, vezi indemnurile lui Iisus la purtarea crucii zi de zi si a le lui Pavel la alergarea dupa cununa, mantuirea legalista "vanduta" de neo-protestanti reiese dor din versete luate aleator din Scriptura fara a cerceta practica bisericii primare, dar si aci sunt multe de discutat si trebuie luate pe rand si in niciun caz cu sloganul "Sola scriptura" care nici macar nu este un slogan biblic Aici nu discutam despre nivelul de credinta a unora sau altora, fiecare e liber sa isi aleaga calea, sau vrei sa zici ca neo-protestantii sunt toti sfinti si fara prihana? eu stau pe o strada cu 10 familii de penticostali si vad in fiecare zi "roadele" sfinteniei lor, Poi cum sa nu aiba un rol decorativ sau facultativ in cel mai bun caz, daca omul oricum a fost mantuit, i s-a rezervat locul in cer, faptul ca mai face sau nu fapte bune nu mai conteaza daca pana la urma rolul lor este =0, asta inteleg eu din dogma neo-protestanta, tu ce intelegi altceva? Crezi in Hristos, iti marturisesti credinta public in apa botezului, prin Jertfa Lui ai fost rascumparat , iertat si mantuit, daca mai faci sau nu fapte bune, este putin important din moment ce tranzactia mantuitoare s-a facut,
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. | tigerAvalo9 | Intamplari adevarate | 4 | 20.12.2012 12:22:21 |
Un preot a fost înjunghiat mortal la Focsani ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 63 | 23.06.2012 15:50:29 |
Un preot din Focsani a fost injunghiat | Simply_me | Preotul | 23 | 19.06.2012 17:54:57 |
Ion Creanga - preot ortodox | maria32 | Generalitati | 4 | 11.06.2010 00:02:09 |
|