Citat:
În prealabil postat de 52ZIZO
ADEVERÍ = a se confirma, a se împlini, a se îndeplini, a se realiza.
Deci Antonie a sfatuit pe acel "cineva" oriunde va trai sa confirme, sa implineasca, sa indeplineasca sa realizeze ceea ce sta scris in Sfanta Scriptura.
Frumos, este si ideea mea aceasta. Si eu incerc sa fac asta ca inainte nu ma interesa deloc Scriptura. Acelasi lucru am descoperit si eu in Scriptura chiar daca m-am hotarat de putin timp sa ascult de Dumnezeu, chiar daca nu am dedicat toata viata lui Dumnezeu.
Te rog sa-ti amintesti de talharul care s-a pocait pe cruce, ca urma sa ajunga in Imparatie chiar daca nu a trait cum dorea Dumnezeu pana in acel moment. Daca el ajunge in Imparatie eu nici macar nu pot sa inteleg Cuvantul lui Dumnezeu? adica cu el, Dumnezeu a fost extraordinar de bun iar pe mine nu ma ajuta nici in aceasta intelegere a indicatiilor care ne-a lasat scrise? Eu nu am nici un merit, dar ala de pe cruce avea???
|
Intre tine si talharul de pe cruce exista o foarte mare diferenta. Extrem de mare. A stat alaturi de Iisus pe crucea lui, a vorbit cu Iisus, se afla in pragul mortii sale cand mantuirea depindea de un gest facut in ultimile clipe ale sale de viata. Tu esti in tara straina, acum incepi sa studiezi Biblia, dupa ce aproape 50 ani ai stat in intuneric, si l-ai ignorat pe Dumnezeu. ai primit influiente din civilizatia japoneza. Adevarat se spune in Patericul egiptean:
`` A spus avva Arsenie: monahul străin în țară străină să nu se amestece în cele de acolo, și va avea pace.``
Intrebarea pe care o pui in final va trebui sa o pui in clipa dinaintea mortii tale, nu acum. Atunci cand te vei afla in pragul mortii sa te gandesti ce ai facut in viata si sa te intrebi: eu nu am nici un merit dar ala de pe cruce avea?
Dumnezeu este extraordinar de bun cu tine, ca ti-a dat timp sa lucri pentru mantuirea ta, pe cand talharul nu avea decat cateva clipe. De acum si pana cand vei muri ai timp sa lucrezi pentru mantuire. E un dar de pret pe care talharul nu l-a avut. gandeste-te si la al treilea crucificat care nu a folosit clipa de pe urma, pentru mantuire.