Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dacă vrei să ai o relație cu Hristos, este necesar să fii asemenea Lui. Este necesar ca, atunci când faci cele mai simple lucruri, de exemplu când răspunzi la telefon ori faci cumpărături, să te întrebi: ce ar face El în această situație ? Nu există drum mai bun al mântuirii decât Imitatio Christi.
|
Foarte de acord cu dvs. As mai adauga, la exemple, ca este necesar si atunci cand raspunzi pe forum sa te intrebi: ce ar face EL in aceasta situatie?
Citat:
Or, ce vedem noi în Scripturi despre Isus și ritualuri ? Descoperim un Isus ritualist.
De al începutul și până la sfârșitul vieții Sale pe pământ. La începutul vieții Sale ca om, Îl vedem tăiat împrejur ca la Carte. Înainte de moartea Sa, îl vedem pregătind Paștile. Cina de Pessah, căreia El îi împlinește sensul, nu era altceva decât un ritual.
|
Ati dat 3 exemple de participari la ritualuri. Si, cu asta L-ati catalogat pe Domnul Iisus Hristos ca fiind ritualist. Dar, uitati faptul ca "
Iisus invata in toate zilele (nu doar de vre-o 3 ori) pe norod" (Luca 19:47).
Si eu am participat la 3 "ritualuri": am fost botezat la maturitate, am fost cununat si am participat la Sfanta Cina. Ma puteti cataloga ritualist desi sunt preocupat sa invat din Scriptura, in fiecare zi?
Citat:
Nici cei care L-au prefigurat sau profețit pe Isus, drepții lumii vechi, nu erau mai puțin ritualiști. Ritualul ebraic era foarte complicat, tot așa cum e ritualul catolic acum: plin de ciudățenii pentru un neavizat.
|
Va cunosc preocupoarea pentru ritualuri Vechi-Testamentare. Daca iubiti asa de mult aceste ritualuri, de ce nu faceti si taierea-imprejur? Am inteles ca aveti un cerc de prieteni, medici de profesie. Vi-l recomand si pe doctorul Ciomu. Stiti vorba aceea: "prietenul la nevoie se cunoaste". Si, poate veti avea nevoie de dansul.
Ritualul catolic o fi complicat, pentru un neavizat (asa cum ziceti dvs). De aceea nu se aseamana cu crestinismul autentic din vremea Sfintilor Apostoli, care nu era ritualic/mistic/tainic ci plin de invatatura pentru oamenii simpli (pentru norod).
Citat:
Cât de mult vă asemănați lui Ana și Caiafa ! Sunteți o adunare de sinedriști.
|
Vorbeati ceva de "imitatio cristi". Bravos crestine. Tot spiritul inchizitorial va conduce. Inca un pic si ne acuzati de vrajitorie ca sa ne ardeti pe rug.
P.S. Am vazut ca nu aveti curajul sa deschideti un topic (la sectiunea biserica catolica) despre "Roma papala in Sfanta Scriptura". M-ati trimis la plimbare pe alte topice, cu alta tema. Asta spune multe.