Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2011, 08:58:19
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Aiureală. Psalmodierea este tehnică specifică "plămânului răsăritean" al Bisericii, care se practică numai în împrejurări mai solemne precum Liturghiile Duminicale. Unul dintre rolurile ei este tocmai de a-i ajuta pe credincioși să țină minte mai ușor textul sfânt.
Spuneti vorbe goale, domnule Mihnea. Adevarul este ca cei care participa la ritualuri nu stiu mai nimic din Sfanta Scriptura (nu ma refer la memorare de versete ci de invataturi). Stiu ce spun. Doar traiesc printre ortodocsi (catolici nu prea am cunoscut, dar cred ca si ei sunt tot pe acolo).

Citat:
Pe ce vă bazați ? Cum era propovăduit adevărul în vremea Sfinților Apostoli ? Nu tot prin "predicuțe" ? Sau acelea erau mai lungi, erau predici în toată firea, așa cum azi numai pastorii azesiști țin ?
Predicute, predicele sau ce or fi fost, cert este ca Sfintii Apostoli nu pierdeau timpul cu ritualuri ci propovaduiau adevarul Scripturii, pe inteles, prin vorbire simpla.

Citat:
Ce rezultate ? Din 10 leproși, numai unul I-a mulțumit Domnului, astea erau rezultatele și pe vremea aceea. Din patru semințe aruncate, rodea una.
Subestimati crestinismul din vremea Sfintilor Apostoli, cand se botezau cu miile.

Citat:
Adevărat. Acesta să fie motivul pentru care eu nu prea am observat relație personală cu Isus la azesiști, în schimb am observat fariseismul sâmbetesc ?
De unde ii cunosti dumneata pe adventistii de ziua a saptea? Si, aveti grija la exprimari. Eu nu v-am facut papistas sau altcumva.

Considerati ca respectarea unei porunci dumnezeiesti este un act fariseic? In schimb, este crestineasca schimbarea (facuta de biserica catolica) a singurei zile a saptamanii binecuvantate si sfintite de Dumnezeu (ziua a saptea) cu ziua intaia (despre care nu se spune nicaieri in Scriptura ca ar fi sfintita si binecuvantata)?

P.S. Mi-am adus aminte de un aspect. Pe un alt topic (sters cu totul), unde se discuta despre cinstirea parintilor, dvs. ati facut referire la porunca a patra (ca si cum aceasta s-ar referi la relatia cu parintii). Care este porunca a patra, din Scriptura (nu din catehismul catolic) domnule Mihnea? V-am intrebat si pe acel topic dar a fost sters cu totul (stiti dvs. de ce).
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 09:26:43
Iisus Hristos in contemporaneitate Rodica50 Intrebari utilizatori 0 01.12.2010 20:12:58
Exista Iisus Hristos? iustin10 Generalitati 104 28.09.2010 15:45:28
Cum a devenit Iisus un Hristos ionela7 Vrajitoria 19 21.09.2010 13:08:18
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 21:30:22