Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2012, 21:35:40
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Am si eu cateva intrebari:
1. cati ani are pamantul? (7000 sau 4.5 miliarde?)
2. de unde vina lumina ? E din soare sau de unde? Biblia spune , in Geneza, ca intai Dumnezeu a facut lumina iar abia dupa aceea (in ziua a patra) a facut Soarele si Luna (luminatorii cei mari). Stiai ca pana acum 300 de ani biserica inca considera ca soarele n-are nicio legatura cu lumina, se considera ca lumina e de la Dumnezeu iar Soarele e doar asa, ceva prin care trece lumina.
Cum comentezi?
Incerc sa iti raspund eu:
1. Vezi ce ani erau pe timpul lui Stefan cel Mare, aduni si iti iese data exacta in ani. Atunci anii se dadeau de la facerea lumii, acum e pe undeva pe la 7500 si ceva. Asta cu 4.5 miliarde e o povestire SF evolutionista, nu trebuie sa crezi orbeste tot ce iti spun ba evolutionistii, ba cei cu new-age, chiar tu spuneai ca de aceea ne-a dat Dumnezeu si minte, ca sa analizam si sa filtram, nu sa luam de bun tot ce auzim. Cifra astronomica se bazeaza pe o singura datare, care poate avea mai multe interpretari. Dar uite corelat cu mai multe sisteme de datare, la ce se ajunge (vezi tabelul): http://www.creationism.info.ro/pagini/cs/cs9.html
2. Lumina poate avea mai multe surse de unde provine. Seara cand apesi pe comutator nu se aprinde soarele in camera, ci un bec. Iar in Rai doar nu crezi ca stau pe intuneric. Harul este aratat in ortodoxie prin lumina, unii sfinti luminau.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46