Citat:
În prealabil postat de catalin2
Scrii pagini intregi, nici nu mai am timp sa raspund, si ma gandesc daca sa o mai fac
|
Chiar am observat acest lucru. Lucrurile ce nu-ți convin le treci sub tăcere...
Citat:
oricum repeti aceleasi lucruri desi ti le-am mai explicat odata.
|
Fiecare postare aduce câte ceva nou, un argument în plus; în general nu-mi place să dau copy/paste la postările mele anterioare.
Citat:
Ti-am spus si data trecuta si ti-am precizat si acum intr-un mesaj ca sabat se mai referea la ceva, anume la "sarbatoare". Daca imi amintesc bine ti-am dat data trecuta un articol al unui teolog adventist pe tema asta, dar tu repeti aceleasi lucruri: http://tornafratre.blogspot.com/2008...-216_1662.html
Asadar aici e vorba de "sarbatorile Mele". Macar spune ce spun adventistii, nu ce interpretari mai aduci si tu.
|
Hai să nu amestecăm iarăși lucrurile. Shabbath înseamnă și odihnă, și încetarea activității, și sâmbătă (ziua a șaptea), și sărbătoare, chiar și săptămână. Care e sensul, îl stabilește doar contextul în care apare scris. Când e vorba de ziua a șaptea (de sabatul zilei a șaptea), nu e vorba de sabatul ceremonial al Peștelui, ori de anul sabatic, să fie foarte clar! Așa că nu e nevoie să-i ponegrești pe marii oameni de cultură ai ortodoxiei, doar pentru a-ți ieși pasența dogmatică. Nu, ei n-au greșit deloc când au scris
Sâmbătă și nu "
odihnă", ori "
sărbătoare"!