Citat:
În prealabil postat de AlinB
Din pacate inca n-ai reusit sa produci evidente desi ti-am cerut insistent, ca sfintii ar fi facut afirmatii categorice in sensul ca zilele Creatiei sunt neaparat perioade de 24h iar asta e musai sa fie dogma.
|
Seamana cu afirmatia catolcilor, ca trebuie sa scrie ca Duhul purcede numai de la Tatal. Nici nu avea cum sa apara unul sa spuna ca acolo nu sunt zile, ca il bagau la izolare. Tu tot nu-ti dai seam ca tampenia cu ere a aparut doar ca sa cncorde cu filozofia evolutionista? Si tu ai inghitit-o automat, ca pentru tine oamenii de stiinta sunt mai mari decat Domnul, ei stiu mai multe. Chiar ei spun ca se pot si insela, dar tu esti chiar mai credincios decat ei.
Toti sfintii au spus de zile, pentru ca orice om normal poate sa citeasca ce scrie acolo. E ca si cum am spune ca Ierusalimul e in Franta, nu in Israel. Se chinuie evolutionsitii teisti sa schimbe Biblia si tu chiar ii crezi.
Legat de dogma, ca sa repet si a zecea oara, revelatia e dogma. "Domnul spune" e mai mult decat dogma. Facerea este revelatia directa primita de Moise. Daca ai intrebari in ce scrie acolo citesti talcuirile sfintilor. Dar tu ce faci? Respingi talcuirile sfintilor si le iei doar pe cele neoprotestante sau catolice. Si spui ca ateii au dreptate, nu Domnul.
Citat:
Te-am invitat sa pui mana sa alcatuiesti un alt studiu vizavi de cuvintele in ebraica folosite care sa demonstreaze ca studiul care ti l-am prezentat eu este absurd.
|
Zeci de citate cu studii ale sfintilor ai vazut, dar tu crezi pe cele eterodoxe. dar cred ca ii nedreptatesc pe neoprotestanti, pentru ca ei aratau pe forum ca "zile" inseamna zile, la fel ca alte pasaje din Biblie.
Citat:
Vrei sa spui "traducerea in romana a Sf. Scripturi" sau pur si simplu continui sa faci pe prostul ca amicul nostru adventist banat de nu stiu cate ori pentru exact acelasi gen de comportament cand i se punea in fatza un argument care nu era in stare sa-l accepte?
|
Tu continui cu argumentul asta ilar. Nu te-am intrebat cum au citit sfintii traducerea in romana cand nu exista inca limba romana? Poate gasesti o Biblie in chineza, sa iasa altceva decat zile, seara, dimineata, etc. Sau poate au martorii vreo traducere.
Citat:
Nu exista o "conceptie ortodoxa" cu putere de dogma la capitolul asta.
Daca vrei sa ma contrazici, n-ai decat sa citezi ce Sinoade au dat decizii in acest sens.
|
Ti-am spus ce sunt Sinoadele, nici nu mai are rost sa imi pierd timpul. Probabil l-as putea convinge mai repede pe un ateu sa se converteasca la ortodoxie.
Citat:
Si cand spun "capitolul asta", ma refer la lungimea zilelor creatiei, ca sigur la "priceperea" ta ai sa incepi sa-mi spui si ca eu sustin ca omul a evoluat din maimutza doar pentru ca ti-am dat peste nas cu zilele Creatiei asa cum am devenit brusc si neoprotestant si ecumenist si evolutionist teist si altele
|
Ma faci si sa zambesc, tu n-ai scris nimic, decat filozofarile tale, plus un studiu de tipul "adventistii demonstreaza cu pasaje ca sambata e ziua de odihna" si tot tu spui ca mi-ai dat peste nas. Noi vorbim despre ortodoxie, tu nu stiu despre ce vorbesti.
Si, din cate stiu, sustineai inainte si evolutionismul, sau, cel putin, erai neutru. Si daca sustii o parte din evolutionismul teist nu inseamna ca esti de aceeasi parte cu ei. Kalomiros sustinea ca oamenii se trag din maimute, la fel si toti evolutionistii teisti care il citeaza. Un adevantist daca spune ca nu crede in sambata tot adventist e considerat.