![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu vorbesc despre ce poate fi perceput subiectiv apofatic despre Dumnezeu, ci de ceea ce a fost revelat in mod obiectiv despre om, si poate fi aflat de oricine doreste din revelatia Scripturii. Desigur, poate fi aprofundat si adancit din scrierile talcuitorilor sfinti. Eu te intreb de omul primordial. Tu-mi raspunzi de manifestarea nemanifestatului. Este acesta pentru tine Adamul biblic? In ce scop a fost facut? Unde se arata scopul asta in Scriptura crestina? Coincide cu ceea ce te invata pe tine invatatura buddhista? Care-i legatura dintre Adamul cel dintai si Adamul cel De-al doilea? Chestii strict de antropogeneza. Despre omul primordial si despre umanitate, despre realitati concrete antropologice doream sa discutam din perspectiva crestina versus perspectiva buddhista. Pentru inceput, fara ocolisuri divagatorii despre apofatismul cognitiei. Te mai intreb o data, in calitate de asa zis crestin, consideri sau nu antropologia hristologica biblica asa cum a fost ea revelata in primul Adam si in Persoana Celui de-al Doilea Adam, ca fiind, natura prima si ultima a umanului? Fara stationari samsarice prin alte regnuri si specii. Da sau nu? This is the question! Daca da, e pur si simplu imposibil sa mai accepti erezia reincarnarii. Daca nu, nu pricep nicicum de ce tii neaparat sa te numesti ortodox, daca pentru tine Intruparea Unuia din Treime nu e evenimentul cosmic prin excelenta si ale carui consecinte asupra speciei umane arunca in aer orice erezie despre reincarnare. Da' dupa tine, cati Alfa sunt de fapt? Poti sa enumeri cativa? Last edited by delia31; 03.04.2016 at 21:07:56. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 21:55:18 |
Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 10:13:01 |
Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 20:14:10 |
|