Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2016, 21:04:22
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Desi Biblia ne vorbeste de un moment T0 al realitatii, personal, cred ca nu poate fi identificat un moment in care timpul-miscarea au luat nastere.

De ce ne vorbeste Biblia despre un Inceput ?

Pentru ca mintea omului are nevoie sa inteleaga printr-o succesiune secventiala, cauza-efect, cum de exista ceea ce exista.

Sa ofere omului o explicatie conditiei sale de fiinta suferinda si solutii pentru eradicarea raului pe care il resimte.

De fapt, manifestarea nemanifestatului este o taina care nu poate fi explicata. Ea poate fi perceputa direct prin echilibrarea catafatic-apofatica a cognitiei .

Realitatea fiind nascuta din atemporalitate nu poate fi separata de aceasta.

Timpul curge doar pentru mintea care percepe secvential parti de realitate.
Insa atunci cand mintea se uneste in inima cu Cel de Sus - timpul este trancens, adica orice alfa este si omega, curgerea temporala inceteaza.

Geneza biblica ofera un punct de plecare, un suport necesar cautarii spirituale, un model generic initiatic.
Avea dreptate Alin. Eu te intreb concret, concret despre invatatura de credinta ca baza pentru praxis, si tu comuti pe apofatismul manifestarii nemanifestatului care nu poate fi perceput decat prin meditatie buddhisto-catafatico-apofatica asupra realitatii cognitiei.

Eu nu vorbesc despre ce poate fi perceput subiectiv apofatic despre Dumnezeu, ci de ceea ce a fost revelat in mod obiectiv despre om, si poate fi aflat de oricine doreste din revelatia Scripturii. Desigur, poate fi aprofundat si adancit din scrierile talcuitorilor sfinti.

Eu te intreb de omul primordial. Tu-mi raspunzi de manifestarea nemanifestatului.
Este acesta pentru tine Adamul biblic? In ce scop a fost facut? Unde se arata scopul asta in Scriptura crestina? Coincide cu ceea ce te invata pe tine invatatura buddhista? Care-i legatura dintre Adamul cel dintai si Adamul cel De-al doilea? Chestii strict de antropogeneza.

Despre omul primordial si despre umanitate, despre realitati concrete antropologice doream sa discutam din perspectiva crestina versus perspectiva buddhista. Pentru inceput, fara ocolisuri divagatorii despre apofatismul cognitiei.

Te mai intreb o data, in calitate de asa zis crestin, consideri sau nu antropologia hristologica biblica asa cum a fost ea revelata in primul Adam si in Persoana Celui de-al Doilea Adam, ca fiind, natura prima si ultima a umanului? Fara stationari samsarice prin alte regnuri si specii. Da sau nu? This is the question!

Daca da, e pur si simplu imposibil sa mai accepti erezia reincarnarii.
Daca nu, nu pricep nicicum de ce tii neaparat sa te numesti ortodox, daca pentru tine Intruparea Unuia din Treime nu e evenimentul cosmic prin excelenta si ale carui consecinte asupra speciei umane arunca in aer orice erezie despre reincarnare.

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
orice alfa este si omega.
Da' dupa tine, cati Alfa sunt de fapt? Poti sa enumeri cativa?

Last edited by delia31; 03.04.2016 at 21:07:56.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh silverstar Generalitati 1175 03.08.2016 14:54:36
Cugetari ORTODOXE ! cristiboss56 Pocainta 80 02.07.2015 21:05:47
Cugetari si Citate Ortodoxe adorcrysti Generalitati 90 12.11.2014 21:55:18
Cugetari despre Hristos florin.oltean75 Generalitati 55 07.04.2012 10:13:01
Cugetari de Craciun florin.oltean75 Generalitati 5 25.12.2011 20:14:10