![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
inteleg credinta neclintita intr-o astfel de dragoste, in puterea ei salvatoare. Preamaresc, laud, ma plec in fata unei asemenea inimi si ma predau ei. Aceasta consider a fi orto - doxo. Este viziunea mea. ------ Delia, am fost limpede, din punctul meu de vedere Geneza nu este o realitatea istorica pentru ca prezinta fisuri logice. Imi ceri sa-ti explic cu argumente de dogma ortodoxa ceea ce eu personal nu am reusit sa-mi explic. Aceasta este si motivul pentru care am cautat solutii logice in alte religii. De exemplu, nu am inteles de ce… 1)A aparut primul gand pacatos in mintea primului Inger Analiza: Eliminarea celor trei posibilitati 1.Nu putea fi insuflat de Dumnezeu – Dumnezeu nu emana ganduri pacatoase, 2.nu putea fi insuflat nici de o alta entitate malefica – Diavolul Diavolului, pentru ca nu fusese inca creata. 3. Nici firea Primului Inger nu era sursa pentru ca fusese creata ‘buna’. In fapt de ce a halucinat si a poftit preamarirea? 2)Ce rol avea de fapt Pomul Cunostintei Binelui si Raului in economia Edenului? Analiza: In afara de capcana camuflata nu pare sa detina alta functie. 3)Ce rol avea de fapt Pomul Vietii in economia Edenului Analiza: Dumnezeu este nemuritor, ingerii sunt nemuritori, omul era nemuritor. Exista alta sursa a vietii decat Dumnezeu Insusi? 3) De ce Dumnezeii se tem de creatura Adam? Analiza: Teoretic, un Dumnezeu nu se teme de nimic. Ce scenariu ar fi fost posibil daca Adam ar fi reusit sa manance si din Pomul Vietii dupa ce a mancat din Pomul Cunostintei Binelui si Raului? Ce viitor posibil au dorit Dumnezeii sa evite prin pazirea in regim de urgenta a Pomului Vietii de catre un inger cu sabie de foc? Un om neascultator nemuritor? Cauzator de dezechilibru cosmic? Concluzie: Se pare ca toate sunt doar SIMBOLURI.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 21:55:18 |
Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 10:13:01 |
Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 20:14:10 |
|