Citat:
În prealabil postat de GMihai
Și credința ortodoxă spune că pâinea și vinul se schimbă în mod real în Trupul și Sângele lui Hristos, și orice observație sau experiment științific va arăta că nu e nimic real. Așa că argumentul tău e egal cu zero.
|
De fapt argumentul tau e gresit, pentru ca nu ai inteles exact ce este Sfanta Impartasanie. Crestinii nu mananca sangele si carnea unui prunc, cum acuzau si romanii, ci manaca Trupul si Sangele sub forma de paine si vin. Trupul este painea, nu carne, iar Sangele este vinul, nu sange. Acestea nu sunt paine si vin obisnuite, pentru ca s-au transformat in Trup si Sange, dar tot sub forma de paine si vin.
Citat:
După logica ta, înseamnă că și aprinderea lumânării Patriarhului poate la fel de bine să fie o minune de la diavol, pentru că pentru combustie e nevoie doar de căldură.
|
Nu poate fi, daca ai inteles in ce consta minunea. Sfanta Lumina este numita o Lumina speciala, care nu arde. Flacara de la aragaz, bricheta, lumanari nu poate fi numita Sfanta Lumina. Iar caldura aceea are aceleasi proprietati ca o caldura obisnuita, ar trebui sa arda. In al doilea rand, minunea nu consta in aprinderea lumanarii Patriarhului. Intr-o explicatie a unui Patriarh al Ierusalimului acesta spune ca Lumina coboara pe lespede si Patriarhul aduna vata presarata acolo.
http://www.crestinortodox.ro/paste/s...lim-88534.html
Citez: "Dupa 15-20 de minute de fierbinte rugaciune, toata lumea din biserica observa o lumina puternica, ca o scanteie luminoasa de fulger, coborand in zigzag prin cupola mare a Bisericii, in multime se aud glasuri de emotie in toate limbile. Scanteia dumnezeiasca coboara deasupra Capelei Sfantului Mormant, ca un glob de lumina ce se sfarama in mici bucaati. Apoi intra inauntru ca o subtire raza de foc. Coboara pe lespedea Mormantului si aprinde vata presarata deasupra. Deja vata si lespedea se incarca de o roua divina, in timpul rugaciunii. In aceasta clipa Sfanta Lumina a venit!
Patriarhul aduna cu mainile vata aprinsa de o flacara galben-verzuie, care timp de cateva minute nu arde. Apoi pune vata aprinsa in doua cupe de aur cu gauri si iese in Capela Ingerului. Aici aprinde doua buchete mari de cate 33 de lumanari, in prezenta musulmanului, iar cupele aprinse le da, pe doua ferestre mici, afara, la cei doi diaconi ortodocsi."
Citat:
În prealabil postat de GMihai
Eu n-am spus că e o prostie, ci o blasfemie să numești minunea pe care a făcut-o cel mai des Isus Hristos drept "păgână".
|
Iar eu am spus ca e doar nestiinta ta, pe langa faptul ca rastalmacesti. Nu intelegi ca exista si minuni care sunt facute de ingerii cazuti, de exemplu femeia care ghicea si spunea adevarul, avand duh pitonicesc. Ingerii cazuti nu stau doar si dau in cap cand prind pe cineva, cum poate intelegi tu, pot face chiar si lucruri bune, pe o scurta perioada. Ca sa intelegi trebuie sa citesti despre inselarile pustnicilor (Pateric, Limonariu, etc.) sau despre minunile din paranormal si religiile pagane. Eu, inainte sa devin credincios, am citit despre paranormal si religiile orientale, am citit si despre minunile pe care le fac yoginii sau spiritistii sau altii. Am practicat o tehnica paranormala ce presupunea si vindecarea unui pacient. Aveai in link povestea unui vrajitor din Africa ce putea vindeca pe oricine ii spunea ingerul cazut. E mai mult decat clar.
Asta nu inseamna ca nu sunt si vindecari de sorginte divina, nu am cum sa sustin asa ceva. Dar nu cred ca ai inteles, nu despre vindecari am spus eu, care pot fi de ambele feluri, ci de minunile care nu sunt in crestinism si sunt in religiile pagane. Am spus doar ca existenta unor vindecari nu inseamna neaparat prezenta harului si faptul ca sunt divine. Ar insemna ca orice trib are har si samanul e un sfant.