![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Păi asta nu face decât ca trădarea să fie și mai mare.
Apropo de Târziu, să zicem că nu știu ce l-a apucat de a menționat „unirea cu Basarabia” în discursul de acum câteva zile de la prezentarea pentru europarlamentare. Avînd în vedere că acest obiectiv nu face parte din programul de guvernare al AUR, și avînd în vedere că eu am fost singura persoană care am sesizat această chestiune în spațiul public, înseamnă că Târziu a făcut cum, necum și a pus urechea la ceea ce am criticat eu aici. E ceva, nu? Dar asta nu anulează dispariția abjectă din programul de guvernare al temei reunirii Moldovei de Est cu România. În plus, s-a văzut și se vede foarte clar că UE nu are nicio intenție de a sprijini reunirea Moldovei de Est cu România. Mai mult, a pus permanent bețe în roate. Deci în niciun caz Claudiu Târziu nu va rezolva o astfel de problemă din PE, dacă nici măcar în programul de guvernare al AUR nu există subiectul. Deci Târziu s-a făcut de rîs, dar poate are impresia că nu și-a dat nimeni seama de acest lucru. Citat:
Din punctul meu de vedere, este clar că AUR și Simion au trădat cauza națională și ideea suveranistă din acest punct de vedere. E adevărat, în ceea ce îl privește pe Simion nu a făcut decât să dovedească faptul că el niciodată nu a fost un unionist, el doar s-a folosit de temă pentru a i se crea a imagine publică, pe baza căreia ulterior să poată parveni (cam asemănător de altfel, cu ce a spus Dragnea că i-a spus Coldea despre Simion). Însă problema este mult mai gravă, avînd în vedere că este vorba despre un întreg partid, despre o întreagă conducere care a promovat așa ceva. Citat:
Simion nu are nicio expertiză și de fapt nimic care să îl recomande că ar reprezenta așa ceva. Despre Târziu sau despre alții din AUR se poate spune că reprezintă așa ceva, însă despre Simion în niciun caz. Simion zicea că el reprezintă „curentul unionist” în AUR, și acum vedem foarte bine că și asta a fost doar o propagandă mincinoasă în slujba acestui șmecheraș oportunist și șarlatan politic, făcută ani de zile doar pentru a i se crea o falsă imagine și pe baza acesteia să poată parveni politic. Iar în ceea ce privește zona naționalistă, suveranistă, acolo este clar că mai sînt și alte nume, și faptul că îl menționez doar pe Dragnea, nu înseamnă că ar fi singurul nici ca persoană și nici ca partid. Iar Dragnea are ceva la istoric din punctul ăsta de vedere, cu toate păcatele lui, care nu sînt mici, dar are ceva la istoric. A contribuit la un program de guvernare care în mod clar a adus beneficii societății, și mai mult, el a fost un deținut politic al Sistemului exact datorită unor politici economice favorabile României și românilor. Simion este un „terchea berchea” pe lângă Dragnea, hai să fim serioși. Și Dragnea nu este singurul nume care poate fi dat. Și încă o chestie, Simion nu are niciun „20%”, ăla este doar un scor mincinos în favoarea AUR, nu a lui Simion. Ăstea sînt poveștile de adormit fraierii ale Sistemului care mai nou face sondaje mincinoase în favoarea AUR, la fel cum în trecut a făcut sondaje mincinoase în favoarea altora. |
|