Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2010, 19:19:06
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
astia care bateti atata moneda pe buchea cartii, lasati teoria si ziceti mai bine cat de bine puneti in practica spovedania dupa indreptar.
Mirela, eu am parinte duhovnic de vreun an si un pic. Pana atunci ma spovedeam unde nimeream sispovedania dura 2 minute. Am parinte cu studii inalte in strainatate si cu niste ani de slujire acolo (deci nu un calugar de care vad ca se face haz pe acest topic; a propos, cine o fi oare etalonul ortodoxiei, noi, astia caldiceii, care facem haz de toate sau calugarii - unii dintre ei, nu zic toti - care duc o viata sfanta)! Si stii ce mi-a spus de prima data? La mine nu merge oricum: te apuci sa imi tii toate posturile, incerci sa vii la biserica cu fusta si batic in cap si mi-a pus in brate indreptarul de spovedanie al parintelui Cleopa,care are mai mult de 193 de puncte. Recunosc,m-am dus la el pentru ca l-am vazut om luminat, cu carte, cu studii in strainatate si am fost impresionata. Nu e cum spuneti voi,cei din strainatate (si va cred!) ca sunt unii din preotii de acolo, adica nu face niciun fel de concesie, cunoaste foarte bine canoanele, tine traditia (inclusiv cea cu neintratul in biserica in anumite zile din luna!), nu e liberal in gandire si nu are niciun fel de idee novatoare in privinta asta. In consecinta, ce sa fac, ma tin si eu de duhovnic. Cand ma duc la spovedanie, imi trec pe o lista mai intai ce am eu pe suflet, apoi consult si indreptarul de spovedanie... si sunt sigura ca am mult mai multe pacate decat ce se scrie acolo!

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce rugaciune spunem pt servici nou? Mirela0110 Generalitati 7 21.11.2011 15:35:25
cat de puternic este satana pana la urma? victortiti89 Generalitati 20 16.06.2011 19:33:03
ce s-a intamplat pana la urma? victortiti89 Din Noul Testament 1 20.05.2011 08:49:05
De ce ne temem sa-I spunem numele ? Mihnea Dragomir Intrebari utilizatori 17 27.02.2011 12:56:05
Ce este pana urma adevarata credinta? annajanette Generalitati 21 17.06.2010 08:52:08