Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Ai fost destul de clar: numai Biserica Ortodoxa este Biserica lui Hristos.
Si mai specific: doar o parte a Bisericii Ortodoxe.
Faptul ca este clar nu inseamna ca este si adevarat.
P.S. Frate Alin, stii ce mai cred eu, ca de fapt in B.O. si daca ai crede altfel, e greu pentru cineva sa isi asume raspunderea sa o spuna. Dar asa-i si la NP.
|
Pai chiar ca gandim altfel.
" Cred Doamne si marturisesc, ca Tu esti cu adevarat Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Care ai venit in lume
sa mantuiesti pe cei pacatosi dintre care cel dintai sunt eu. Inca cred ca acesta este insusi preacurat Trupul Tau si acesta este insusi scump Sangele Tau. Deci ma rog Tie : Miluieste-ma si-mi iarta greselile mele cele de voie si cele fara de voie, cele cu cuvantul sau cu lucrul, cele cu stiinta si cu nestiinta si ma invredniceste
fara de osanda sa ma impartasesc cu preacuratele Tale taine,
spre iertarea pacatelor mele si spre viata de veci.
Amin. "
Cand ne gandim ca nu e chiar asa si ca nici din BO nu se mantuiesc toti, ne gandim in primul rand la noi insine :) dar nadjduim in mila Domnului. Nu ceilalti zac in primejdia nemantuirii, ci eu insami.
Dar nu stiu daca pot sa-ti explic asta pe intelesul tau, sa pricepi ca intr-adevar BO este Mireasa dar nu stiu daca eu insami o sa fiu Mireasa sau fecioara nebuna fara untdelemn in candela.
Adica modul de raportare e complet diferit fata de ce se intampla la NP si nu stiu daca nu cumva tocmai am vorbit limbi straine :)