Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2010, 00:05:25
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai ia sa vedem, daca ai practica parasutismul, atragandu-ti-se atentia ca prin constructie si rolul ei, parasuta principala este in general lipsita de securitate si ti s-ar recomanda si o parasuta secundara care datorita particularitatilor constructive este ceva mai sigura decat cea principala, dar nu infailibila tu ce faci?

In intelepciunea ta spui "nu mersi, pentru ca nu este 100% sigura, prefer sa sar doar cu asta care in mod cert este mult mai nesigura".
Depinde de credibilitatea celui care imi recomanda parasuta si de studiile pe care le am eu in domeniu. Posibil sa se insele el si a mea sa fie mai sigura. Posibil sa ma insel eu... Insa daca citesc instructiunile de folosire scrise de Cel ce a creat-o, voi avea incredere absoluta in Creator caci stie ce a facut.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 12.05.2010, 00:08:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Depinde de credibilitatea celui care imi recomanda parasuta si de studiile pe care le am eu in domeniu. Posibil sa se insele el si a mea sa fie mai sigura. Posibil sa ma insel eu... Insa daca citesc instructiunile de folosire scrise de Cel ce a creat-o, voi avea incredere absoluta in Creator caci stie ce a facut.
Deci cu alte cuvinte, ai sa sari cu o singura parasuta pentru ca ai impresia ca securitatea ei sta pana la urma in puterile tale si ai asa mare incredere in ele incat preferi sa te expui unui risc substantial desi iti sta in putere sa-l diminuezi substantial printr-o alegere inteleapta pe care preferi sa o eviti..din ce motiv?
Vechi 12.05.2010, 00:11:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci cu alte cuvinte, ai sa sari cu o singura parasuta pentru ca ai impresia ca securitatea ei sta pana la urma in puterile tale si ai asa mare incredere in ele incat preferi sa te expui unui risc care iti sta in putere sa-l diminuezi substantial printr-o alegere inteleapta.

Motivul pentru care nu faci alegerea inteleapta, pana la urma fiind..care?
Pai cea mai inteleapta alegere e sa ascult de Cel ce a creat parasuta , nu de X si Y care doar isi dau cu parerea. Si voi sari avand incredere in El, nu in puterile mele. Daca a scris ca e buna, insemna ca EL stie mai bine decat toti, doar EL a facut-o.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 12.05.2010, 12:53:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Pai cea mai inteleapta alegere e sa ascult de Cel ce a creat parasuta , nu de X si Y care doar isi dau cu parerea. Si voi sari avand incredere in El, nu in puterile mele. Daca a scris ca e buna, insemna ca EL stie mai bine decat toti, doar EL a facut-o.
Pai tocmai El a zis "nu te increde in parasuta principala" adica in constiinta ta care poate fi partinitoare si corupta de pacat, du-te si marturiseste-ti pacatele.

Ceea ce tu nu faci. Nici fata de preot (pastor sa zicem) nici fata de tovarasii de credinta, cum se practica in primele veacuri.

"Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. " (Iacov 5:16)

Asa ca atunci cand tu nu faci asta, de fapt nu ai incredere in Dumnezeu ci ignori pe Dumnezeu ignorand si rastalmacind Scriptura.

Last edited by AlinB; 12.05.2010 at 12:59:44.
Vechi 12.05.2010, 13:44:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai tocmai El a zis "nu te increde in parasuta principala" adica in constiinta ta care poate fi partinitoare si corupta de pacat, du-te si marturiseste-ti pacatele.

Ceea ce tu nu faci. Nici fata de preot (pastor sa zicem) nici fata de tovarasii de credinta, cum se practica in primele veacuri.

"Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. " (Iacov 5:16)

Asa ca atunci cand tu nu faci asta, de fapt nu ai incredere in Dumnezeu ci ignori pe Dumnezeu ignorand si rastalmacind Scriptura.
Ne invartim in cerc. Daca e vorba de constiinta nu poti sti a cui e mai corupta: a mea sau a altuia, caci fiecare se crede bun. insa chiar constiinta este o lumina lasata de Dumnezeu pentru a ne lumina calea. Atunci cand pacatuiesti spui ca te mustra constiinta. Te mustra pentru ca Duhul Sfant lucreaza prin constiinta ta. Asa ca fiecare da socoteala inaintea lui Dumnezeu.

Fii linistit ca am fost si eu la marturisire , insa daca pacatuiesc si nu am la cine marturisi nu voi sta cu pacatele peste mine si I le voi marturisi imediat Domnului. In El pot avea incredere ca e un martor obiectiv si ca este oricand langa mine sa ma asculte si sa ma ierte daca ma pocaiesc .
Vechi 13.05.2010, 18:24:59
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:

@ doriana &alinB
pana la urma cum ati rezolvat dilema cu parasuta? sau a ramas in aer?

ca pe mine m-ati pierdut pe drum si tot nu mi-e clar cum poti avea incredere totala in propria constiinta ( da, stiu, e glasul lui Dumnezeu in om) in viata de acum, cand ea de fapt, in starea cazuta in care suntem, e un fel de complice la pacat atunci cand aplicam mai mult sau mai putin constient tot felul de tehnici subversive de autoamagire prin care o inabusim si anesteziem?

va propun o dilema asemanatoare, poate ne mai vin idei.
desi nu de idei ducem lipsa, ci tocmai de renuntarea la propriile idei so-called "briliante" (parerea mea)

pe un alt topic: "Voi ce ati fi facut?"
poate treceti pe acolo
Vechi 13.05.2010, 18:50:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
@ doriana &alinB
pana la urma cum ati rezolvat dilema cu parasuta? sau a ramas in aer?

ca pe mine m-ati pierdut pe drum si tot nu mi-e clar cum poti avea incredere totala in propria constiinta
Pai nu ar fi o dilema atat de mare. Constiinta noastra e intr-adevar corupta. De aceea a venit Hristos, ca sa ne scoata de sub robia pacatului. Si, plecand, a lasat Cuvantul Sau, in care ne spune ce sa facem pentru a avea un zbor cat mai sigur cu parasuta. Noi citim si avem doua variante: sa-L ascultam sau sa nu-l ascultam. In functie de ce alegem vom culege.

Si iata una dintre cele mai frumoase instructiuni cuprinse in Cuvantul Sau:

"De vrea cineva să facă voia Lui, va cunoaște despre învățătura aceasta dacă este de la Dumnezeu ." Ioan 7: 17

Cheia este sa doresti sa cunosti Adevarul. Daca nu-ti doresti asta, nu te va putea lumina nici cea mai inteleapta minte , nici cel mai duhovnicesc om posibil. Insa daca tu cauti Adevarul cu sinceritate, e posibil sa mai gresesti si sa dai in gropi, dar Dumnezeu iti garanteaza la final reusita.
Vechi 18.05.2010, 13:23:49
gibilan
Guest

Implicit pfoai... mama ce inteligenta

vine dinspr-e domnia ta stimata delia31da te rog inteligenta mai incet ca ne arde mai ceva ca microundele nu de alta de nu ne spuneai:e nevoie de o minte inteligenta am incheiat citatul,o puteam prajii rau de tot.mama ce mi-sa intimplat hai lunineaza-ne si pe noi ce tot spui acolo apostoli aveau o minte inteligenta?s-au luminata de insu-si DL.IISUScu, care au cutreierat tinuturile triburilor unele chear salbatice si s-au intilnit cu femei luminate vezi cananeanca dar acestea s-au petrecut doar ca sa se implineasca scripturile.aici nu e vorba cit de inteligenti suntem ci de dragostea pt.Dumnezeu in lucrarea sa de lumina primita de la Domnia Sa.sigur nu ai avut ocazia sa vezi pe nea Ion care a coborit din virful muntelui imbracat in haine simple dar cind acesta deschide gura si vorbeste despreDumnezeu se lumineaza in jurul lui si auzi lucruri mari si nemai-auzite.aceasta e "inteligenta"cea adevarata cea duhovniceasca de care avem nevoie noi toti.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13