Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pai tocmai El a zis "nu te increde in parasuta principala" adica in constiinta ta care poate fi partinitoare si corupta de pacat, du-te si marturiseste-ti pacatele.
Ceea ce tu nu faci. Nici fata de preot (pastor sa zicem) nici fata de tovarasii de credinta, cum se practica in primele veacuri.
"Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. " (Iacov 5:16)
Asa ca atunci cand tu nu faci asta, de fapt nu ai incredere in Dumnezeu ci ignori pe Dumnezeu ignorand si rastalmacind Scriptura.
|
@ doriana &alinB
pana la urma cum ati rezolvat dilema cu parasuta? sau a ramas in aer?
ca pe mine m-ati pierdut pe drum si tot nu mi-e clar cum poti avea incredere totala in propria constiinta ( da, stiu, e glasul lui Dumnezeu in om) in viata de acum, cand ea de fapt, in starea cazuta in care suntem, e un fel de complice la pacat atunci cand aplicam mai mult sau mai putin constient tot felul de tehnici subversive de autoamagire prin care o inabusim si anesteziem?
va propun o dilema asemanatoare, poate ne mai vin idei.
desi nu de idei ducem lipsa, ci tocmai de renuntarea la propriile idei so-called "briliante" (parerea mea)
pe un alt topic: "Voi ce ati fi facut?"
poate treceti pe acolo