Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Dupa cum se vede dumneavoastra vorbiti de simbata, altii vorbesc de dumnica. I-am cerut domnului Tricesimusquintus versete referitoare la acest lucru si m-a trimis la o traducere pe care eu nu o posed. Nici bibliile protestante pe care le am in casa nu vorbesc despre simbata. Userul adrianaamz a verificat si ne-a facut demonstratia ca nu scrie simbata in legea lui Moise. Si atunci, iarasi sint pusa in fata unei alegeri: cred in ceea ce spuneti dumneavoastra sau cred in ceea ce spun inaintasii Bisericii Catolice. Rapunsul meu e acelasi: ii aleg pe cei care au adus roade, deci nu va cred pe dumneavoastra, pentru ca cuvintele dumneavoastra nu sint insotite de roade ca si ale apostolilor, iar Isus ne-a spus ca acesta e modul in care ii recunoastem pe falsii vestitori ai evangheliei.
|
Dar e simplu, nu trebuie nicio traducere. La evrei ziua a saptea se numea Sabbath, care inseamna odihna. Dupa aceea i-au pus numele de Sabbath, dupa ce Moise a primit poruncile. Deci in acele pasaje e de fapt ziua de odihna, dar ei folosesc cum vor pasajele ca sa ii amageasca pe cei care stiu mai putine sau nu se documenteaza. Nimic din credinta noastra nu e la voia intamplarii, de neexplicat. Am dat si citatul din Sfantul Ioan Damaschin despre sabat (sambata).
De aceea traducerea peste tot afara de adventisti este:
"Adu-ți aminte de ziua de odihnă (sabbath), ca s-o sfințești.
Să lucrezi șase zile, și să-ți faci lucrul tău. Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o. "
Deci ei au pus ca si cum denumirea zilei era deja Sabbath (odihna), dar evreii au numit-o dupa ce au primit porunca. Probabil si-au dat si ei seama ca au fost pacaliti de adventisit si acum vor sa se razbune, sa pacaleasca si ei pe altii. :) Glumesc, de fapt cred ca ei nici nu stiu astea.
Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Si atunci, iarasi sint pusa in fata unei alegeri: cred in ceea ce spuneti dumneavoastra sau cred in ceea ce spun inaintasii Bisericii Catolice.
|
Rationament destul de gresit, mai ales cand vine vorba de ortodoxie si de diferente. Si adventistii cred ce le spune cultul lor, martorii cele spune cultul lor, etc. Dovada sunt doar minunile.