Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.02.2011, 01:18:28
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Îmi repetați de două ori acest argumentum absentia. Ce să cred, s-au terminat argumentele solide... și ați trecut la cele gazoase?
Eu folosesc logica dvs. : dvs. imi spuneti mereu ca NU scrie aia sau aia, ca aceia NU au spus explicit aia sau ailalta.
Si acum imi reprosati mie ca va servesc cu prajitura dvs. ??
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 01:27:15
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Eu folosesc logica dvs. : dvs. imi spuneti mereu ca NU scrie aia sau aia, ca aceia NU au spus explicit aia sau ailalta.
Si acum imi reprosati mie ca va servesc cu prajitura dvs. ??
Vă înșelați. Eu tot arăt ce SCRIE: Dumnezeu S-a odihnit sâmbăta, a binecuvântat-o și a sfințit-o, a poruncit-o (porunca a IV-a din Decalog); iar dumneavoastră (nu neapărat dv. personal) argumentați tot ce NU scrie (poruncirea duminicii de către Hristos și apostoli, desființarea Decalogului).
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 01:46:21
Senior Member

Implicit

Citat:
Vă înșelați. Eu tot arăt ce SCRIE: Dumnezeu S-a odihnit sâmbăta, a binecuvântat-o și a sfințit-o, a poruncit-o (porunca a IV-a din Decalog); iar dumneavoastră (nu neapărat dv. personal) argumentați tot ce NU scrie (poruncirea duminicii de către Hristos și apostoli, desființarea Decalogului).

Parca era vorba mai adineauri de ce scrie in cursul de ebraica, nu de ce scrie in Biblie...

La intrebarile cu Sfanta Treime tot n-ati raspuns.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 01:50:13
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Parca era vorba mai adineauri de ce scrie in cursul de ebraica, nu de ce scrie in Biblie...

Fratele pastor si adeptii dansului sunt cam uituci...am pus si eu multe intrebari si nu am primit raspuns....
Imi citeaza de la Evrei 4, 9 si crede ca eu sunt fara minte ca toti AZS si nu citesc ce scrie inainte si dupa acest verset...face confuzie intre ziua de odihna poruncita evreilor si tinuta de ei si ziua de odihna in Imparatia lui D-zeu.
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.

Last edited by Geony; 10.02.2011 at 01:52:43.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 02:40:29
Senior Member

Implicit

Citat:

E ceva putred în... Bizanț. Așa cum Hristos n-a înviat în fiece duminică (ca să dea apă la moară "duminicarilor"), El nici n-a stat în fiece sâmbătă în mormânt să dea apă la moară cultului morților.
Pe baza aceluiasi criteriu emis de dvs., cum ca evenimentul X nu a fost experimentat de Dumnezeu in fiecare zi de Y, v-as zice si eu ca Dumnezeu n-a creat lumea in fiecare sapatamana, si deci nu s-a odihnit in fiecare a saptea zi, ci doar intr-una si buna...asa ca ce atata tevatura cu numele zilei de odihna ?

La dvs. si la evrei ziua de odihna se numeste sambata, la crestini se numeste duminica...
si la musulmani se numeste الجمعة(adica vineri).
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:00:29
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Nu stiu pe ce se bazeaza credinta dvs. Dumnezeu a sfintit si binecuvantat numai ziua a saptea (sambata).

Credinta in Invierea Domnului Iisus Hristos se manifesta prin nadejdea noastra in invierea mortilor. Asa ne invata Sfintii Apostoli, care nu au spus nimic despre cinstirea zilei in care a inviat Mantuitorul (nici EL, dupa ce a inviat, nu ne-a spus nimic despre binecuvantarea si sfintirea zilei intaia a saptamanii).
Dupa cum se vede dumneavoastra vorbiti de simbata, altii vorbesc de dumnica. I-am cerut domnului Tricesimusquintus versete referitoare la acest lucru si m-a trimis la o traducere pe care eu nu o posed. Nici bibliile protestante pe care le am in casa nu vorbesc despre simbata. Userul adrianaamz a verificat si ne-a facut demonstratia ca nu scrie simbata in legea lui Moise. Si atunci, iarasi sint pusa in fata unei alegeri: cred in ceea ce spuneti dumneavoastra sau cred in ceea ce spun inaintasii Bisericii Catolice. Rapunsul meu e acelasi: ii aleg pe cei care au adus roade, deci nu va cred pe dumneavoastra, pentru ca cuvintele dumneavoastra nu sint insotite de roade ca si ale apostolilor, iar Isus ne-a spus ca acesta e modul in care ii recunoastem pe falsii vestitori ai evangheliei.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:10:15
Banned

Implicit

Citat:
Cu cursul de ebraică ați încercat să mă fentați o dată. Mulțumesc, am terminat.

Citat:
Puneți-mi întrebarea pe topicul despre Treime. Acolo o să vă dau un răspuns nesatisfăcător, sau mai bine nu.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:14:25
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Dupa cum se vede dumneavoastra vorbiti de simbata, altii vorbesc de dumnica. I-am cerut domnului Tricesimusquintus versete referitoare la acest lucru si m-a trimis la o traducere pe care eu nu o posed. Nici bibliile protestante pe care le am in casa nu vorbesc despre simbata. Userul adrianaamz a verificat si ne-a facut demonstratia ca nu scrie simbata in legea lui Moise. Si atunci, iarasi sint pusa in fata unei alegeri: cred in ceea ce spuneti dumneavoastra sau cred in ceea ce spun inaintasii Bisericii Catolice.
Cel mai bine e să-L credeți pe Hristos! El nu vă va duce cu preșul în ce privește ziua Lui de odihnă. Și nici măcar dumneavoastră, cu toate demonstrațiile disperate ale dlui AdrianAamz nu veți putea spune cu mâna pe inimă că aceasta era duminica.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:20:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Dupa cum se vede dumneavoastra vorbiti de simbata, altii vorbesc de dumnica. I-am cerut domnului Tricesimusquintus versete referitoare la acest lucru si m-a trimis la o traducere pe care eu nu o posed. Nici bibliile protestante pe care le am in casa nu vorbesc despre simbata. Userul adrianaamz a verificat si ne-a facut demonstratia ca nu scrie simbata in legea lui Moise. Si atunci, iarasi sint pusa in fata unei alegeri: cred in ceea ce spuneti dumneavoastra sau cred in ceea ce spun inaintasii Bisericii Catolice. Rapunsul meu e acelasi: ii aleg pe cei care au adus roade, deci nu va cred pe dumneavoastra, pentru ca cuvintele dumneavoastra nu sint insotite de roade ca si ale apostolilor, iar Isus ne-a spus ca acesta e modul in care ii recunoastem pe falsii vestitori ai evangheliei.
Dar e simplu, nu trebuie nicio traducere. La evrei ziua a saptea se numea Sabbath, care inseamna odihna. Dupa aceea i-au pus numele de Sabbath, dupa ce Moise a primit poruncile. Deci in acele pasaje e de fapt ziua de odihna, dar ei folosesc cum vor pasajele ca sa ii amageasca pe cei care stiu mai putine sau nu se documenteaza. Nimic din credinta noastra nu e la voia intamplarii, de neexplicat. Am dat si citatul din Sfantul Ioan Damaschin despre sabat (sambata).

De aceea traducerea peste tot afara de adventisti este:
"Adu-ți aminte de ziua de odihnă (sabbath), ca s-o sfințești.
Să lucrezi șase zile, și să-ți faci lucrul tău. Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o. "

Deci ei au pus ca si cum denumirea zilei era deja Sabbath (odihna), dar evreii au numit-o dupa ce au primit porunca. Probabil si-au dat si ei seama ca au fost pacaliti de adventisit si acum vor sa se razbune, sa pacaleasca si ei pe altii. :) Glumesc, de fapt cred ca ei nici nu stiu astea.
Citat:
Si atunci, iarasi sint pusa in fata unei alegeri: cred in ceea ce spuneti dumneavoastra sau cred in ceea ce spun inaintasii Bisericii Catolice.
Rationament destul de gresit, mai ales cand vine vorba de ortodoxie si de diferente. Si adventistii cred ce le spune cultul lor, martorii cele spune cultul lor, etc. Dovada sunt doar minunile.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2011, 08:26:56
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
1.Dar e simplu, nu trebuie nicio traducere. La evrei ziua a saptea se numea Sabbath, care inseamna odihna. Dupa aceea i-au pus numele de Sabbath, dupa ce Moise a primit poruncile.
2. Rationament destul de gresit, mai ales cand vine vorba de ortodoxie si de diferente. Si adventistii cred ce le spune cultul lor, martorii cele spune cultul lor, etc. Dovada sunt doar minunile.
1. Iata ce simplu stau lucrurile; deci nu mai trebuie sa merg sa cer audienta la Sfintul Parinte, sa-i cer permisiunea sa cercetez arhivele Vaticanului, sa verific. Va cred pe cuvint
2. Chiar neluindu-ma dupa roadele Bisericii Catolice, in care dumneavoastra nu credeti, oricum adventistii considera ca si catolicii se pot mintui. Si atunci ma concentrez pe ceea ce ma invata Biserica Catolica sa fac, astfel incit sa ma mintuiesc.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11