![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cele spuse inteleg ca le stii pe toate si nu mai ai nimic de invatat. Desi spui acest lucru, nu l-am constatat citindu-ti postarile. Fara smerenie nimeni nu poate patrunde cu adevarat Intelepciunea lui Dumnezeu. Sa ne smerim cu totii! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si Iehovistii asculta de biserica lor, si de ceea ce scrie in Biblie, nu pot fi acuzati de neascultare. Si asa cum tu asculti de Biserica Ortodoxa si iei de bun ceea ce iti zice ea si crezi ca celelalte biserici nu sunt bune, pai la fel fac si ei, asculta de biserica lor si sunt convinsi ca dogmele care nu sunt demonstrate de Biblie sunt inventii omenesti. Cu siguranta ca si tu ai fi gandit la fel daca te nasteai in Biserica lor. Si eu am fost atee, insa nu Biserica m-a convins ci Domnul Insusi, iar pana acum nici o dogma care nu are suport Biblic nu m-a convins tocmai pentru ca sunt atat de diferite de la o biserica la alta si ca atare demonstreaza natura lor cel putin in parte umana. Eu ii inteleg pe ei, totul trebuie sa poata fi demonstrat cu Biblia pentru ca Iisus a dorit propovaduirea Evangheliei asa ca totul trebuie sa fie in Evanghelia propovaduita de El si de apostoli. Ori acestea se gasesc in Biblie. Ca atare trebuie sa scrie in Biblie care este natura lui Iisus, dumnezeiasca sau nu. Apoi, ca sunt unii care nu vor sa creada ceea ce scrie in Biblie, asta e altceva. Nici eu nu cred ceea ce scrie in Coranul musulmanilor de exemplu, insa daca ei afirma ca ceva este scris in Coran, pai trebuie sa poata arata negru pe alb ca asa scrie, indiferent daca apoi omul crede sau nu. Asa si cu Evanghelia, trebuie sa scrie negru pe alb ca Iisus este Dumnezeu, din moment ce Iisus a dorit sa fie propovaduita aceasta Evanghelie pentru ca omul sa nu mai zica ca nu a stiut, iar apoi, daca omul crede sau nu ceea ce este scris, este o alta poveste. Cel care stie ca este scris dar nu vrea sa creada nu va mai putea spune ca nu a stiut. Ori un iehovist va putea sa spuna la Judecata ca nu a stiut pentru ca in Evanghelie nu scrie ca Iisus este Dumnezeu. Dar de fapt scrie, Cuvantul era Dumnezeu, trebuie doar ca si ei sa stie ca scrie, atata tot. Si cand vor sti, cu siguranta vor crede, pentru ca nu sunt rau intentionati. Apostolul Pavel a primit Evanghelia direct de la Iisus insa nu am vazut in invataturile sale sa zica ca Iisus este Dumnezeu, si nici Crezul nu exista pe vremea aceea. Ca atare, oamenii care auzeau Evanghelia de la Ap. Pavel, stiau ca Iisus este Dumnezeu (nu intreb aici daca si credeau, ci doar daca stiau)? Last edited by Adriana3; 26.04.2011 at 20:08:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iisus era smerit, si totusi nu avea nimic de invatat, ci stia totul de la Tatal. Si nici diavolul nu l-a putut insela tocmai pentru ca Iisus il cunostea pe Tatal. Iata ca smerenia nu este anulata de faptul de a sti. Si asta pentru simplul fapt ca smerenie nu inseamna sa te declari prost si nestiutor atunci cand stii, ci inseamna exact dimpotriva, sa stii care este vointa Tatalui si sa faci aceasta vointa. Aceasta a fost smerenia lui Iisus si aceasta a fost si smerenia Sfintei Fecioare, sa recunoasca vointa Tatalui Ceresc si sa o faca pe ea. Iar noua ne-a zis Iisus ca daca il vedem pe El, il vedem pe Tatal, daca ascultam ce ne zice El, iata ca stim ce ne cere Tatal iar smerenia este ca apoi sa facem ceea ce Tatal ne cere. Daca insa voi sunteti nestiutori si nici macar nu distingeti lucrarea Tatalui de cea a diavolului, cum atunci puteti fi smeriti, adica cum puteti sa faceti voia Tatalui asa cum a facut-o Iisus? Ortodoxia are multe invataturi gresite despre smerenie si mandrie pentru simplul fapt ca nu iau invataturile de la Iisus ci fiecare invata dupa mintea proprie. Cine insa invata de la Iisus, nu poate sa invete ceva gresit. Singurul lucru de care imi pare rau este ca nu am facut asa de la inceput, as fi evitat tot felul de greseli facute in viata din cauza invataturilor omenesti. Last edited by Adriana3; 26.04.2011 at 20:15:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Cearta pe tema Filioque a inceput in secolul VIII, deci tot cu 12 secole inainte. Si iata ca nu a anulat minunile. O parte din asa numitele "erezii" au aparut cu mult inainte de schisma, si daca ele nu au facut sa plece Duhul Sfant din cauza lor, pai nici in anul 1054 nu a plecat Duhul Sfant din cauza excomunicarii unor ierarhi bisericesti ortodox si catolici. Asta este gandire umana ingusta, atat si nimic mai mult.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Explicațiile respective le-am pus pentru a înlătura orice îndoială că pilda din Pateric nu ar fi reală. Iar monahii au de luptat cu mult mai multe lucruri decât faptele, lenea și gândurile, au de luptat și cu toate înșelările duhurilor rele, chiar cu dogmele și, uneori, chiar și cu apostazia! Cât privește Ortodoxia îți mai spun o dată – pentru a câta oară? Nu există mai multe Biserici Ortodoxe. De fapt nu există mai multe biserici: există o singură Biserică, aceea pe care a înființat-o Însuși Mântuitorul nostru Iisus Hristos și pe care „porțile iadului nu o vor surpa”! Există, doar, mai multe entități administrative, naționale sau nu, numite Patriarhii, care sunt în comuniune unele cu altele, dar care toate au același trup – Biserica. Și ceea care le unește este faptul că se împărtășesc din același Potir și mărturisesc același Crez – cel formulat de Sfinții Părinți de la Niceea și Constantinopole în anii 325, respectiv 381. Toate celelalte care nu mărturisesc Crezul neceeo-constantinopolitan, pentru faptul că au omis sau au adăugat ceva la el, sunt în afara Bisericii! Printre aceia sunt și adepții episcopului de la Roma, care au făcut adaosul filoque, ieșind astfel de sub canonul Bisericii și părăsind dreapta credință – Ortodoxia! Mai mult toți cei care au adus vătămări dreptei credințe, afirmând erezii și învățturi greșite, învățături care au fost combătute la cele două Sinoade Ecumenice amintite, precum și la celelalte cinci care au urmat sunt, deasemenea, rupți de trupul Bisericii. Și asta nu pentru că dogmele sau Sinoadele ar fi „infailibile” (doar unul, ereticul episcop al Romei este, dar văd că asta nu te deranjează) ci pentru că la cele șapte Sinoade Ecumenice s-au dat răspuns tuturor ereziilor formulate până atunci (și readuse în actualitate de atunci încoace). Atunci au fost fixate, sub numele de dogme, granițele credinței creștine. Printre cei care nu au acceptat toate hotărârile celor șapte Sinoade Ecumenice și, implicit, dogmele ce rezultă din acestea, se află și copții, armenii, maroniții, care, din această cauză sunt rupți de trupul Bisericii Una, deci nu sunt ortodocși. În ceea ce privește Ierusalimul, acolo există un singur Episcop Ortodox și acela este Patriarhul Ortodox al Ierusalimului, în prezența căruia – și doar a lui – coboară Sfânta Lumină a Învierii și aceasta numai la celebrarea Paștelui Ortodox. Dacă vrei un contra exemplu, îți dau eu unul: în Timișoara există doi episcopi ortodocși, ce păstoresc două comunități naționale și lingvistice, unul român și unul sârb. Și aceasta fără a exista două Biserici Ortodoxe. Sunt doar reprezentanții a două Patriarhii Ortodoxe, aflate în comuniune, care mărturisesc un singur Crez și o singură învățătură și care se împărtășesc din același Potir! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta, pentru că mă tem că vă învârtiți în argumentația circulară despre care v-am mai atenționat de câteva ori: "catolicii n-au minuni pentru că n-au har, și dovedim că n-au har prin aceea că n-au minuni" Iată, la aceeași adresă de web, un număr de alte minuni euharistice, care s-au întâmplat, din mila lui Dumnezeu, după schismă: http://www.therealpresence.org/eucharst/mir/siena.html - ostia consacrată rămâne neschimbată timp de 250 de ani; http://www.therealpresence.org/eucharst/mir/blanot.html - ostia consacrata se transforma in sange; http://www.therealpresence.org/eucha...r/bolsena.html - din ostia consacrata de un preot care are dubii in privința Prezenței Reale curge sânge. Mai există și alte miracole euharistice, spre exemplu o fericită a Bisericii Catolice, Alexandrina Maria da Costa, care vreme de mai mult treisprezece ani s-a hrănit doar cu Preasfântul Trup. Dumneavoastră ați afirmat că în Biserica Catolică nu există miracole divine, că toate miracolele pot fi întâlnite și în alte religii. Iată, v-am dat exemple de miracole euharistice. Last edited by Erethorn; 26.04.2011 at 21:37:35. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|