Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2011, 11:38:33
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Adriana, abia acum am citit si mesajele tale, vad ca acum incerci cu agresivitate sa-ti impui parerile, condamnad pe cei ce indraznesc sa nu ti le aprobe. Eu am mai discutat cu cativa ecumenisti ortodocsi care erau mai fanatici, de obicei acestia accepta orice ideea cat de gresita, in virtutea acestui principiu sunt gata sa renege orice invatatura ortodoxa sau chiar crestina. Considera ca stiu tot si inteleg tot, neavand nevoie de parerile unora ca sfintii sau chiar credinciosi. Sunt foarte toleranti cu cei cu aceleasi idei gresite, dar intoleranti cu cei ce indraznesc sa spuna ca adevarul ar fi cumva, cand ei inteleg ca adevarul e ceva relativ, fiecare cu adevarul sau. Sunt foarte influentati de ideile new-age.
Sunt sigur ca tu o sa iti revii, doar ca nu e acum momentul prielnic, probabil. Nu pot decat sa-ti doresc succes.
Am o intrebare, ai spus ca la inceput erai si tu ortodoxa, dar dupa aceea te-ai schimbat. Schimbarea s-a produs dupa ce ai fost la intalnirile carismaticilor (penticostalilor)?
Catalin,

Ca de obicei intelegi toate pe dos. Nu am fost la nici o intalnire a penticostalilor, harismatici sau nu. Niciodata. Ci am fost de doua ori la cele catolice tinute impreuna cu protestantii, mai ales Evanghelisti. Si nici vorba sa imi schimb vreo idee in acele momente ci dimpotriva, i-am condamnat ca si tine, ca doar asa am fost invatata. Si nu am auzit pe nimeni vorbind in limbi la acele adunari, ci vorbirea in limbi am auzit-o de la o prietena catolica. Am condamnat-o si pe ea asa cum fusesem invatata insa in acelasi timp m-am rugat ca sa inteleg ce duhuri au fost acolo, si ca atare am primit raspuns de la o alta prietena catolica (frantuzoaica) martora a vorbirii in limbi vechi evreiesti (aramaica) de catre o femeie frantuzoaica ca si ea, femeie care nu studiase niciodata nici macar ebraica, daramite aramaica. S-a intamplat pe teritoriul Israelului, iar vorbirea erau de fapt rugaciuni, inclusiv: "Doamne Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul". Asa ceva diavolul nu poate face, asa ca pe mine m-a convins. Daca diavolul ar zice "miluieste-ma" ar fi mantuit, insa nu vrea, de asta minunea vorbirii in limbi pentru a spune aceasta rugaciune m-a convins. Si nimeni nu a stiut ce vorbea acea catolica pana cand Dumnezeu nu a avut grija sa se afle in preajma o evreica care studiase la facultate limbile lor vechi si care a inteles ce zicea acea catolica. Conform gandirii ortodoxe primite si pe care o aveam si eu, ar fi trebuit sa zic ca a fost satana care a vrut sa ii insele pe catolici si sa ii faca sa creada ca religia lor este buna si cu Har de la Dumnezeu pentru a-i tine departe de dreapta credinta Ortodoxa, insa eu nu am facut asa, ci am stiut ca darul rugaciunii inimii este numai de la Dumnezeu, asa ca am inteles ca Biserica catolica are Har, si nu este singura intamplare care m-a convins, pentru ca am cerut mai multe semne, inclusiv euharistice.
Asa ca nu eu sunt agresiva, ci tu esti agresiv cu incapatanarea ta de a pune opera lui Dumnezeu pe seama diavolului in ciuda a orice dovada care ti se aduce, de asta nu are sens sa mai vorbesc cu tine tocmai pentru ca nu ma intereseaza sa conving pe nimeni. Eu am dat marturie de cele primite iar cine are urechi de auzit aude, cine nu, nu are sens sa i se tot repete. Atata tot. Nu este agresivitate ci semn de intelepciune ca cineva sa renunte cand vede ca vorbeste cu un zid.

Last edited by Adriana3; 27.04.2011 at 11:44:54.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10