![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa va raspund si la mesaj, probabil constientizati ca e cam a 100-a oara cand aud acest argument, dar epreferabil sa-l aud de la ortodocsi ecumenisti decat de la neoprotestanti ecumenisti. Felicitari, ati gasit singurul citat si singurul duhovnic mai important care spune asta. Catolicii au gasit in plus si un ceva din Arsenie Boca, dar neoprotestantii nu-l pot invoca pe parintele, pentru ca despre ei spune chiar rau de tot. In schimb nici parintele Teofil nu pare a se referi la neoprotestanti, ci la catolici (si probabil monofiziti, protestanti). Aratati un alt citat din duhovnici care sa spuna acelasi lucru, ca din sfinti nu aveti cum, pentru ca nu erau vreunul de aceasta parere. In schimb ia uitati ce spun sfintii si duhovnicii, ca eu am dat doar un parinte, care spune mai explicit, dar de fapt toti spun acelasi lucru: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12115 Si uitati si ce spun despre ecumenism, de data asta doar duhovnici romani: http://www.youtube.com/watch?v=iqGAf...layer_embedded Puteti observa ca dintre duhovnicii cunoscuti sunt cam toti, afara de parintele Teofil. In plus, vedeti ca parintele Teofil nu spune ca ceilalti sunt la fel ca ortodocsii in acest citat. Stim ca exista mai multe grade de departare. Si intre eretici, unii erau considerati mai departati de adevar, altii mai apropiati. Dar neoprotestantii sunt considerati in general mai departati decat ereticii, de aceea unii ii numesc secte. In schimb nu sunt considerati ca si paganii, care cred in alta divinitate. Pe cate un preot am mai auzit sa considere ca si catolicii ar fi apropiati de ortodoxie, dar pana acum n-am auzit un preot sa spuna asta despre neoprotestanti. De multe ori in predica preotul vorbeste si despre neoprotestanti si intotdeauna acuzativ, majoritatea numind cultele lor secte. Asadar nu trebuie sa va dau eu raspunsul, raspunsul il dau toti ceiltalti sfinti si duhovnici. Iar daca un parinte are o intelegere gresita in privinta unui aspect nu e nimic anormal, si sfintii sunt tot oameni. Chiar si sfintii au avut unele greseli, ca Sf. Grigorie sau Fer. Augustin. Cu atat mai mult duhovnici care nu au fost inca ridicati la rangul de sfinti. Dar nu se poate intampla ca toti sa greseasca in privinta acelui aspect. Asta daca doriti sa vorbim despre ortodoxie, desi dvs. sunteti neoprotestant si nu aveti deloc aceleasi conceptii ca cele din ortodoxie. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Eu am afirmat doar ca dumneata umbli cu doua masuri cand dai citate din sfinti sau din duhovnici. Ii citati doar pe cei care sustin parerile dumneavoastra. Asta am spus. Nu am dat nici o invatatura ortodocsilor. Am impresia ca termenul "ecumenist" este folosit ca un fel de "bau-bau" pentru speriat pruncii in credinta. Cand ma numiti neoprotestant ecumenist imi puteti face un compliment sau aduce o jignire. Nu stiu ce ati intentionat. Puteti defini un neoprotestant ecumenist? Cum arata el? Ce crede? Daca un neoprotestant ecumenist este un crestin care iubeste intreaga Biserica a lui Hristos...multumesc pentru compliment. Citat:
Oricum, faptul ca un duvovnic ortodox recunoaste ca si crestinii protestanti il iubesc pe Dumnezeu nu are pentru mine valoare de adevar. Eu stiu deja asta. Afirmatiile pe care le face parintele Teofil ii fac cinste dumnealui. Ca om si ca slujitor al Bisericii. Citat:
Nici nu isi doresc sa fie aproape de ortodoxie in ceea ce priveste aspectul liturgic, manifestarile sau traditiile cultice. Neoprotestantii isi doresc sa fie ortodocsi in doctrina. Adica sa aibe o invatatura apostolica luata din Sfintele Scripturi. Sa o traiasca si apoi sa o prezinte intr-un mod relevant cultural. Citat:
La neoprotestanti predicatorii care nu sunt in stare sa pregateasca o hrana duhovniceasca plina de miez, vorbesc impotriva ortodocsilor. Altceva n-au ce spune. Probabil ca si la ortodocsi e la fel. Citat:
As dori sa vorbesc despre ortodoxie dar nu cu dumneavoastra ci cu cei care pot posta echilibrat si nepartinitor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum sper ca sunteti edificat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti faceai reclama ca te documentezi. Citatul nu este de la parintele Teofil ci de la parintele Cleopa, un fundamentalist ca si tine, care vedea mantuirea doar in curtea proprie. Uite aici textul integral: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou27.htm sau aici: http://www.ziarullumina.ro/articole;...-lui-Toma.html Numai bine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Forma veche a fundamentalismului se consideră că ar avea originea într-o mișcare reformistă conservatoare a protestantismului nord-american, care era orientat contra reformelor cu tendențe progresiste. http://ro.wikipedia.org/wiki/Fundamentalism Iata insa ce inteleg ortodocsii prin fundamentalism: conform DEX: "Fundamentalismul in general este respectarea unor principii de baza care nu pot fi puse in discutie". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Scuze, mesajul anterior aparuse de doua ori.
Last edited by Adriana3; 02.05.2011 at 14:38:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar daca citatele date apartin Parintelui Cleopa, tot m-ati lamurit. Si observ ca nu doar pe mine, ci pe toti userii cu care dialogati pe acest topic. Multa fericire. Admir tenacitatea dumneavoastra si cred ca, in pofida exclusivismului pe care il manifestati, nu sunteti departe de Imparatia lui Dumnezeu. Binecuvantari... Last edited by vinerea13; 02.05.2011 at 19:36:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cred ca prezenta sectelor isi are cauza in lipsa unei trairi ortodoxe autentice. Multi dintre cei considerati ortodocsi nici nu stiu ca apartin Ortodoxiei, ceea ce de fapt inseamna ca nici nu apartin. Nu stiu nici ce este Ortodoxia. Multi, chiar dintre ortodocsi, nu cunosc avantajele Ortodoxiei fata de celelalte organizatii si conceptii crestine. In concluzie, se poate spune ca nu ortodocsii trec la sectari, ci la sectari trec oameni care de fapt n-au avut nici o apartenenta religioasa. Un ortodox autentic este si ramane ortodox, el doar putind sa inainteze in ortodoxie. " "Ceea ce au sectele si ii tenteaza pe unii este predica, cintarea si "siguranta" mintuirii. Sectele menajeaza si comoditatea omului. "Hristos ne primeste si nu ne cere nimic, decat sa credem in El", zic ei. Ori la noi e altfel: post, asceza, privatiuni, efort. A zis un sectar catre mine, la noi la manastire, in biserica mica, unde avem niste icoane pictate pe lemn: "Parinte, ce rost are sa pupi scindurile astea?". Si i-am raspuns: "Ma, daca tu pupi scinduri, apai sa nu le pupi. Eu sa stii ca nu pup scinduri, eu pup icoane!". observati de ce am spus ca eu sunt mai moderta, eu nu spun niciodata sectari, cel mult neoprotestanti. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|