Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2012, 09:26:49
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Am avut si eu curiozitatea sa citesc acest fir .
A fost o senzatie tare stranie , asemanatoare cu acum vreo 2 ani cind la discutii participau ,,celebrele" userite Ory si Fany, Andreicozia , Geonektarios si nu numai .
A fost o senzatie de: unde dai si unde crapa!
In orice caz , eroismul credintei , sinceritatea debordanta , smerenia marasmica si induiosarea maladiva a lui Caesar ma trimite negresit cu gindul la spasitul Geonektarios. Iar aceste atribute folosite de mine sunt enumerate la modul cel mai serios si descriptiv. Da ma rog , este treaba fiecaruia cum doreste sa traiasca dumnezeirea.
Unde dai si unde crapa, deci : mai nimeni nu a vrut sa inteleaga sensul observatiei facute la un moment dat de Glykys si ca urmare au luat-o la buseli care cum a prins-o .
Aici m-au desgusta de-a dreptul surorile care i-au adresat intrebari de-a dreptul stupide : de ce vorbesti tu , ce tu esti casatorita , tu ai copii...? Exact cum sunt inteventiile penibile nenumarate si facute de multi useri in care se imbraca aceasta atitudine total aiurea .
Dar f. corect si frumos a raspuns Glykis : ,,... nu este nevoie sa fiu, dar este nevoie sa marturisesc poruncile Domnului " si a rupt gura tirgului . Cine are discernamint de om matur poate intelege ca a facut o greseala bagindu-o ,,in corzi".
Dupa parerea mea, poti fi om grozav, sa pictezi zeci de tablouri, sa fi artist nu gluma , sa ai publicate ... nu mai stiu ce , dar daca imi pui o asemenea intrebare , te rog sa ma intelegi sora ca esti stupida ! Iti tai craca de sub picioare astfel, ca sa nu zic altcumva .
O alta sora , desi pina la urma a cotit-o, a considerat ea bine ca sa ne spuna ca defapt toti suntem niste desfrinati . Prostia asta ma duce cu gindul la un jenant user banat de mult , care era extrem de slobod la gura si care afirma pe un fir de discutie despre malahie ca in fond : ,,...toti barbatii au facut asa ceva , iar cei care nu recunosc sunt niste ipocriti !"
Noroc ca au fost totusi voci care au indreptat categoric si bine situatia ... dar idea arata ca multi sunt oamenii care gindesc gaunos !
Iarasi am avut o senzatie stranie ca multi, prea multi crestini nu stiu cind biserica accepta deslegarea unei casatorii (canoanele , de, ce sa facem, daca nu le suportam ?; numai cind le vom suporta atunci le vom si cunoaste) dar ca fabuleaza fiecare dupa cum il tine imaginatia . Ba cei/cele care sunt mai pietre de moara in contra credintei amesteca venial criteriile civile, ,,sociale", de bun simt , cu cele de ordin duhovnicesc , si facindu-se oarecum ,,vocea patriotului nationale" reusesc un coctail, cica duhovnicesc .

Dar peste toate aceste intimplari ramine pt. mine concluzia trista ca multi , prea multi inca, inteleg sa raspunda despre galos cind ei sunt intrebati de soson. Adica , fie nu sunt intelese, patrunse , corect ideile celui care scrie , fie se trezeste pacatul exact in cine nu te astepti si mai ales in locul in care credeai mai putin, si incepe sa dea raspuns !

Mi-am permis sa scriu aceste impresii in primul rind ca nu am participat la discutii , adica fara a crea vreo influenta in discutii , ci am ,,ascultat" de pe margine cum se ciorovaie.
In al doilea rind , acestea sunt impresiile mele , si sunt indrituit pt. ele, nefiind obligat sa le imprumut pe ale altuia .
Cine mi le impartaseste bine , cine nu ...la fel . Eu nici o data nu am fost macinat de ispita de a fi pe placul cuiva, de a fi in postura rabinului din banc : vai, tu ai dreptate, dar si tu ai ... aaa, si si tu ai dreptate ! Nu, eu imi marturisesc gindurile mele, si atit !
Dar daca cumva sunt si frati care s-au tulburat de parerile mele atunci le recomand frateste sa nu se mai arunce cu capul inainte la greseli , ca doar acestia sunt supusi tulburarii !
Ma bucur insa, in incheiere, ca a rinduit Dumnezeu ca sa i se intimple si unui alt user ceea ce mi se intimpla mie mai des : sa te trezesti total pe dos luat la intrebari despre subiectul de discutie , si sa fi facut praf in cuvinte , comparatii si constatari jenante (pt. cel care ti le arunca) cind defapt tu sti f. bine ca marturisesti Adevarul adevarat (si nu relativ) si ca nu voiesti sa faci nici un rabat de la El.
Pacea si linistea mea , de mult, este aceasta :
,, Daca pe Mine m-au prigonit si m-au ocarit , si pe voi va vor prigoni"
si inca
,,Fericiti veti fi cind va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvintul rau importiva voastra ... marturisind pt. Mine"

O seara cu pace fratilor forumisti !
Și pe mine nă neliniștesc( nu-mi permit să spun "dezgustă" că este urât) persoanele care se erijează în atotștiitori dar ori nu au trăit anumite situații ori din varii motive au ales să-și ducă singuri războiul pentru măntuire. Sfinții părinți ne spun clar: ori căsătorie ori călugărie! Ne dăm cu părerea, lovim în toată lumea dar habar nu avem ce război duce cel din spatele monitorului. Eu nu postez și nu-mi dau cu părerea decât despre situații pe care le-am cunoscut, le trăiesc și sunt implicată în ele. În rest stau în banca mea și dor citesc.
Am 36 de ani de căsnicie, cu același soț. Nu a fost ușor și nu este nici acum. Este o luptă continuă iar victoriile sunt mici și uneori o furtună spulberă și cele pe care le-am câștigat cu multă trudă și lacrimi. Dar nu abandonz, nu divorțez și nu urăsc.
Oare o fi vreo deosebire frate dragă???
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mataniile mirenilor in Biserica Dacian Reguli in Biserica 30 27.04.2012 17:15:11
casnicia alaturi de un necredincios Aspasia Nunta 38 12.12.2010 22:15:41
Ajutatima sa-mi salvez casnicia eduard40 Rugaciuni 6 06.01.2010 16:19:22
Patericul mirenilor Laurentiu Generalitati 17 20.07.2009 09:49:11