![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar daca in viata aceluia vezi Cuvantul viu, daca el insusi a devenit un alt om, daca in casa lui si intre prieteni, la serviciu sau pe strada el umbla ca unul "schimbat" de Cuvantul pe care il predica, ei bine Ioana, pe acela sa te duci sa-l asculti. Intr-unul ca acela se implineste ceea ce este scris: "Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri: patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii.(Evr.4:12) |
|
|
||||
|
||||
|
Atunci d-voastra faceti prozelitism pe acest forum, nu evanghelizare, caci Cuvantul se marturiseste prin insasi modul de viata, prin el aduci oamenii la Hristos. Asta am vrut sa subliniez. Stiu ca nu va place cuvantul, dar asta faceti, prozelitism, incercand cu obstinatie sa convingeti ortodocsii ca numai d-voastra aveti dreptate, numai d-voastra ati inteles Biblia s.a.m.d infierand practicile noastre.
Last edited by ioanna; 11.06.2012 at 18:53:45. |
|
|
|||
|
|||
|
Numeste-l cum vrei, Ioana. Oricum nu este pentru tine, ci pentru toti aceia care nu Il au. Nu in casa, ci in inima.
|
|
|
||||
|
||||
|
Unii s-au intalnit cu Hristos in Biserica, altii inca il asteapta, plini de speranta, iar asteptarea cuvincioasa e una din fetele credintei. Nu mi se pare normal sa incercati sa-i rupeti pe oameni de Biserica, sa-i distrageti din asteptarea lor orientata, inoculandu-le tot felul de idei despre practica bisericii, pe care d-voastra n-ati inteles-o. Faptul ca unii l-au intalnit pe Hristos in Biserica Ortodoxa, le da speranta ca si ei pot. Asta faceti pe acest forum crestin-ortodox, ii rupeti de Biserica. Poate ca aveti intentii bune, dar ce se vede e altceva.
Last edited by ioanna; 11.06.2012 at 19:07:45. |
|
|
|||
|
|||
|
Unde or fi intențiile bune? Miroase de la o poștă a sectar... aruncă peste tot cu noroi ... dar nu uită să ne vorbească de iubire...dacă ar avea intenții bune ar da dovadă de respect, dar lispsește cu desăvârșire la el.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cat despre "ce voi spune" sau "cum voi incepe", nu imi fac probleme, caci este scris; "...sa nu va ingrijorati, gandindu-va cum sau ce veti spune; caci ce veti avea de spus va va fi dat chiar in ceasul acela; fiindca nu voi veti vorbi, ci Duhul Tatalui vostru va vorbi in voi." (Mat.10:19) Eu personal nu imi fac probleme "ce" ci mai degraba "cand" voi face ceea ce Domnul se asteapta de la mine - sa vestesc Evanghelia Lui. Doamne, ajuta-ma la aceasta. Amin. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cele două versete vorbesc despre o Persoană, nu despre o scriere. Și Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr. ( Ioan 1:14)
|
|||
|
|||
|
Citat:
Insa Cuvantul lui Dumnezeu este si Cuvantul scris, Porunca sau Legea. Iata doar cateva repere (din mai multe) prin care Cuvantul lui Dumnezeu este asemuit diferit, de la context la context: "Semanatorul a iesit sa-si semene samanta... Iata ce inteles are pilda aceasta: Samanta este Cuvantul lui Dumnezeu. (Luc.8:5,11) "Dar El, drept raspuns, a zis: "Mama Mea si fratii Mei sunt cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l implinesc." (Luc.8:21) "Daca Legea a numit "dumnezei" pe aceia carora le-a vorbit cuvantul lui Dumnezeu - si Scriptura nu poate fi desfiintata." (Ioan.10:35) "Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu." (Efes.6:17) Si chiar in textul Epistolei catre Evrei gasim aceasta referinta: "Aduceti-va aminte de mai marii vostri, care v-au vestit Cuvantul lui Dumnezeu; uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire si urmati-le credinta! (Evr.13:7) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cineva făcea observația mai sus că penticostalii nu se înghesuie la scris cărți, însă se pare că nu prea au spor nici la citit lucruri elementare pentru înțelegerea Bibliei. Logos poate să însemne înțeles, sens, logică, tâlc, sens etc. Abuzul de interpretare exprimat în formula ”Cuvântul lui Dumnezeu= Biblia” este una dintre marile inepții ale gândirii neoprotestante. Patristica târzie a arătat că Biblia este revelația lui Dumnezeu, dar revelația lui Dumnezeu nu se limitează la Biblie, chiar dacă este centrată pe Biblie și pe tâlcuirea ei adecvată în Biserică.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca chiar si versete ca acesta... "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna." (2Tim.3:16,17) ... inca nu-ti spun nimic... atunci Domnul sa aibe mila de tine. ... "Pocaiti-va si credeti in Evanghelie."" (Marc.1:15) |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 15:10:48 |
| De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 18:53:00 |
| Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 15:38:29 |
| Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 19:46:27 |
| Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 09:47:09 |
|
|