![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Am observat asta. Dar am tinut sa nu las comentariile lui fara raspuns in ochii celorlalti. In ochii celor care nu cred in evolutie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si spre informarea “atotstiutorului” Flavius, evolutia e cea care face exact asta: “demersuri contrare metodei stiintifice”. Sigur ca nu. E singura teorie stiintifica - in timp ce evolutia nu e. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dintotdeauna. Ce zici de exemplu de intreg universul? E de ajuns? Sic! Citat:
Daca te referi la “specia” asta umana atit de involuata (!) incit crede in teoria evolutiei (!), atunci sunt de acord cu tine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uiti ca traim intr-un univers cazut… |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbeam recent cu un budist pe un forum american. Dupa ce i-am aruncat rapid evolutia la gunoi (incepind cu big bang), l-am adus in punctul in care sa recunoasca ca tot universul acesta e o iluzie. A fost foarte reticent la inceput, caci doar credea in evolutie, dar in final, cum i-am adus argumente din propria lui credinta, a fost fortat sa recunoasca asta, caci, nu-i asa, Buda al lui e in fond scaparea din aceasta iluzie (maya). Si astfel bietul individ a ramas fara vreun argument, caci daca tot universul e o iluzie, atunci, logic, si Buda al lui e tot iluzie. Impreuna cu calea lui catre… nimic. |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă tu nu crezi în evoluție înseamnă că tu nu evoluezi. Păcat!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa-numitul "Intelligent design" este o critica la adresa Teoriei evolutiei, adica a unui capitol de biologie, nimic mai mult. Dupa cate am citit eu, singurul care a propus o astfel de teorie este apologetul baptist american Ken Hovind, cu a sa "Hovind theory". Nu ma astept la o astfel de incercare din partea Bisericii Catolice, care pare ca incearca o conciliere cu stiinta oficiala. Din pacate, mult-laudata spiritualitate Ortodoxa nu propune nimic in acest domeniu. Pozitia oficiala este critica la anumite rezultate stiintifice pe care le considera periculoase, astfel incat credinciosii sunt indemnati sa le ignore, fara a pune altceva in loc. Este un fel de ascundere cu capul in nisip, daca vreti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La al treilea e mai complicat. Exista tabara compatibilita si incompatibilista. La nivel declarativ, nu se baga(Biserica ca entitate, nu oameni individuali din cler).
|
|||
|
|||
![]()
Biserica Ortodoxa este foarte clara in aceasta pozitie, sustine bineinteles creatia lumii de catre Dumnezeu si Capitolul Facerii, doar n-o sa spuna ca a fost inventat de Moise sau de urmasi. Ca mai e cate unul care sustine evolutionismul teist, in special in America este alta problema, dar problema aceluia. Noi avem unul singur care a spus clar ca sustine evolutionismul teist, Preotul Costache, intre timp a ajuns in Austrlia in BO a Greiciei. Voalat au mai afirmat asta si teologii Ica si Ica junior.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Sau, poftim, ca să nu fie nevoie de o prea mare muncă de sinteză: Serafim Rose "Cartea Facerii, crearea lumii si omul inceputurilo". E mai mult decât lămuritoare în multe din aspectele Creației.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Creationism-Stiintific | Tudor | Resurse ortodoxe on-line | 17 | 10.11.2012 13:24:16 |
Puterea vindecatoare a Sfintei Cruci, demonstrat stiintific | Laura19 | Generalitati | 55 | 15.11.2011 20:46:44 |
Puterea vindecatoare a rugaciunii, demonstrata stiintific | cherub | Rugaciuni | 21 | 23.06.2010 08:50:29 |
Rugaciunile ortodoxe functioneaza- dovedit stiintific | florina_drossu | Rugaciuni | 1 | 13.12.2009 19:59:49 |
|