Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2014, 08:05:14
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Zici ca cipul e o preocupare noua ca oamenii sa nu isi vada de mantuire? Chiar asa e! Ce vrei mai mult?
Vreau ca cei care lupta impotriva cipului sa inteleaga ca, si daca cipul ar fi semnul fiarei, crestinii nici nu pot nici nu trebuie sa aiba ca obiectiv amanarea Apocalipsei. Obiectivul crestinilor trebuie sa fie mantuirea. A lor si a celor din jur. Mult la "eficienta" ar fi promovarea valorilor, invataturilor si vietii crestine. Asa ca, atunci cand va fi timpul cei "conformi" vor recunoaste semnul fiarei si nu il vor primi. Il vor refuza si vor primi cu bucurie si demnitatea moartea martirica.
Cu siguranta protestele nu ajuta cu nimic.
Vechi 28.01.2014, 08:16:44
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Obiectivul crestinilor trebuie sa fie mantuirea. A lor si a celor din jur.
Sper să nu vă supărați că mă folosesc de acest topic și de acest mesaj pentru a vă întreba ceva ce mă preocupă: în ce măsură suntem răspunzători, sau putem să influențăm mântuirea celor din jur?

Încă mai consider că nu sunt egoistă, totuși mă preocup mai mult de viața mea și de problemele mele... Sper că și de mântuirea mea... Mi se pare o mândrie să cred că eu pot/ sunt datoare să influențez mântuirea altuia. Văd ca excepție cazul copiilor proprii, pe care însă nu îi am ... încă... Față de ei aș avea datoria să îi cresc în spiritul credinței noastre... dar chiar și așa, când vor face propriile alegeri, nu pot decât să mă rog pentru binele lor...

Ca să revin, care este temeiul scripturistic conform căruia un creștin ar trebui să se ocupe de mântuirea altuia?

ps nici profesoară de religie nu sunt...
Vechi 28.01.2014, 09:24:26
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Vreau ca cei care lupta impotriva cipului sa inteleaga ca, si daca cipul ar fi semnul fiarei, crestinii nici nu pot nici nu trebuie sa aiba ca obiectiv amanarea Apocalipsei. Obiectivul crestinilor trebuie sa fie mantuirea. A lor si a celor din jur. Mult la "eficienta" ar fi promovarea valorilor, invataturilor si vietii crestine. Asa ca, atunci cand va fi timpul cei "conformi" vor recunoaste semnul fiarei si nu il vor primi. Il vor refuza si vor primi cu bucurie si demnitatea moartea martirica.
Amanarea Apoclipsei se face numai din voia lui Dumnezeu, si anume, pana se completeaza numarul sfintilor.
Dar cine te impiedica sa promovezi valorile si invataturile vietii crestine? Avem topicuri speciale in acest sens.
Vechi 28.01.2014, 09:50:25
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
De câte ori s-a scris acestă idee sub diferite forme...și am senzația că tot degeaba.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare