Inca ceva, Cataline: nu am o credinta de incepator. Pur si simplu e una de caldicel, pe care mi-o mentin intentionat asa.
Si da, recunosc: sint loial Bisericii si pentru ca ierarhia este mai..deschisa spre intelctualism si o anume reasezare nu atit dogmatic,a cit pastoriala, mai ales in raport cu eterodocsi. Asertiunile tale, sau ale lui Iuliu sau Ovidiu, despre mine ar fi fost reale doar daca Biserica avea atitudinea de pe vremuri sau atitudinea pe care o doresti tu. :)
Eu imi pot recunoaste si clasifica impulsurile si motivatiile. Si da, si eu sint subiectiv, ca noi/voi toti: sintemm oameni. Doar ca, in chestiuni de credinta si politica, incerc sa fiu obiectiv. Stiu, poate tocmai in chestiuni de credinta nu ar trebui sa fiu astfel. Insa...nu pot fi altfel: asa functionez eu. Imersiunea in relativismul credintei caldicele imi da o senzatie de independenta, de claritate. Nu ai deloc empatie, sa te pui in locul interlocutorului?