![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai incolo vorbesti despre cercetarea de sine in scopul schimbarii noastre sufletesti si ai dreptate ,chiar si David spune ca judecatile Domnului inveselesc sufletul. Dar cercetarea de sine ,discernamantul ,trezia cum spun unii parinti nu inseamna sa tinem cont si de aceste zile de sarbatoare si sa ne infranam ? |
|
||||
|
||||
![]()
Apăi , dragă Cristina , să nu complicăm mai mult , mult prea mult lucrurile ! Eu , spre exemplu, nu am citit în nici un îndreptar chestia cu săpunul . . . Să fim echilibrați , și toate sunt "bune" , până la urmă . Ție nu-ți spune inima când te îndepărtezi de Dumnezeu ? Eu sunt sigur, mai ales la tine ! Apoi sunt cele făptuite cu ștință sau fără ștință, cu voie sau fără voie . . . Toată problema se pune în echilibrul și discernământul nostru, în dragostea și credința noastră , altfel pur și simplu ne îndreptăm încet și sigur într o altă direcție ( nedorită de nimeni ) , unde mintea se duce pe "apa Sâmbetei". Dumnezeu ne vrea normali , exact așa cum suntem. El este cel mai bun cunoscător de inimi ! Nu ne vrea Sfinți, dar nici pociți prin "automutilare" ! Un creștin echilibrat , cunoaște ce este păcatul , și mai ales care sunt păcatele, în rest sunt excese nedorite și nefolositoare .
|
||||
|
||||
![]()
Sincer, in ziua de azi eu vad ca cei mai multi copii care se nasc sunt perfect sanatosi, si daca nu sunt exista o gramada de metode pentru insanatosirea lor. Mortalitatea infantila este foarte scazuta, in comparatie cu acum 50 sau 100 de ani, iar handicapul chiar este o exceptie. NU stiu unde ai observat inmultirea numarului de copii cu deficiente neuro-motorii.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In contextul celor scrise de tine, eu inteleg de-aici urmatorul lucru: chiar daca sapunul este parfumat, si prin asta imi desfatez simturile, totusi nu ajung la idolatrie, considerand trupul mai important decat sufletul. Chiar daca un sapun cu aroma puternica este mai scump, poate ca este necesar, pentru ca spalandu-ma cu aromate, nu-i oblig pe ceilalti sa-mi suporte mirosul natural (care poate sa nu fie tocmai placut). Asta nu ma impiedica ca dau de pomana, si nici nu ii reduce cuantumul...Prin urmare, sapunul poate fi considerat fie un obiect de utilitate, fie unul de placere...cred ca aici este una din diferente. Concubinajul este, de cele mai multe ori, bazat pe dragoste, nu pe interese conjuncturale. Este adevarat. Dumnezeu vede, si cred ca acorda un timp "de gratie" pentru indreptarea vietii, dar pacatul in sine ramane, si fiind pacat impotriva curatiei, este pacat grav. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stim care a fost cauza pentru care s-au nascut asa ,dar se poate deduce , daca parintii nu au nici o vina, ca Dumnezeu a fost nedrept pentru ca i-a lasat pe copii si parinti sa se chinuie asa. Last edited by anita; 27.11.2009 at 13:29:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar despre copii pe care părinții îi aduc în fiecare sărbătoare la biserică și îi împărtășesc la sfârșitul liturghiei de ce nu spuneți nimic? Sunt foarte mulți părinți tineri care fac aceasta . Aș dori tare mult ca acești copii când vor crește să fie altfel decât am fost noi și prin ei lumea să se schimbe!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Da ,sunt multi copilasi ,unii din familii numeroase.
Dumnezeu sa ii pazeasca si sa ramina la fel de curati ca acum. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sigur, sigur, ai dreptate Cristi, Toti ne nastem cu o constiinta care sa ne spuna, macar minimum minimorum, ce e bine si ce e rau. Dar eu spuneam ca de multe ori ni se poate intampla ca, dat fiind ca suntem prea implicati in viata seculara, constiinta noastra sa fie tocita. In afara daca faci un efort constient si incerci sa tii legatura cu Hristos si biserica, este greu sa iti dai seama unde si daca exista adevar obiectiv. |
|
|||
|
|||
![]()
Anita, noi nu putem stii motivul pentru care unii copii sint bolnavi iar altii nu, pentru ca nu putem intelege ratiunea Divina cu mintea noastra ingusta si limitata. Eu cred ca este pacat si sa incercam sa cautam o explicatie pentru ca e dovada de mandrie sa credem ca noi cu mintea noastra limitata putem intelege tainele Lui Dumnezeu. In felul asta nu numai ca ne putem sminti singuri foarte usor daca incepem sa ne intrebam de ce ingaduie Dumnezeu una sau alta (pentru ca in felul acesta nu tinem cont de iubirea si iertarea Lui Dumnezeu fata de noi), dar chinuindu-ne singuri mintea in felul asta putem ajunge pina la hula pentru ca de fapt in felul asta judecam actiunile Lui Dumnezeu, ceea ce este un mare pacat.
Un lucru mie imi este foarte cert: ca Dumnezeu NU este nedrept ca sa pedepseasca un copil nevinovat pentru pacatele parintilor sai (de altfel scrie in Biblie). Este pacat sa gandim ca pacatele parintilor se transmit ca pedepse copiilor pentru ca atunci negi Taina Botezului. Aici ii dau dreptate lui Fani ca conceptia legalista asupra pacatului nu poate aduce lumina in suflet, ci numai Duhul face viu. Trebuie sa ne fie foarte clar ca in afara de Mantuitor, care este singurul fara de pacat, in rest toti oammenii sintem pacatosi. Toti am pacatuit. Toti parintii de pe lumea asta au facut pacate! Deci, daca ar fi sa gandim legalist ca pentru pacatele parintilor copii sint pedepsiti prin boli si necazuri, apoi ar insemna ca toti copii sa fie numai bolnavi si plini de necazuri pentru ca toti parintii de pe lumea asta au pacatuit. Si totusi nu este asa. Nu toti copii sint bolnavi ci numai unii, relativ putini. Marea majoritate a copiilor sint sanatosi. Aici se vede MAREA DRAGOSTE A LUI DUMNEZEU PENTRU NOI OAMENII! Aici se vede ca Dumnezeu in marea Sa iubire de oameni nu ne da noua dupa pacatele noastre (ca daca ar fi dupa pacatele noastre judecate in sens legalist atunci n-ar mai exista om sanatos), ci ne da noua dupa MAREA SA IUBIRE SI IERTARE! Daca noi am primi plata pentru pacatele noastre apoi nici unul nu am fi vrednic (prin propriile noastre fapte) pentru a ne Impartasi cu Sfintele Taine si nici unul nu ar fi vrednic de slujirea preoteasca. Dar Dumnezeu ne-a dat IN DAR Harul Sau si iertarea pacatelor. Nu pentru faptele noastre, ci din infinita Sa iubire de oameni. Noi sintem niste fiinte neputincioase care prin puterile noastre nu putem face absolut nimic pe lumea asta. Numai cu ajutorul Lui dumnezeu putem. Deci sa dam Slava Lui Dumnezeu pentru infinita Sa iubire si iertare pe care o are pentru noi si cand ne rugam sa ne smerim pina in adancul sufletului nostru. Iar cand vedem un copil bolnav sa il ajutam cat de mult putem, ca asa este incercata credinta noastra. Sa ne aratam si noi iubirea noastra fata de semenii incercati, asa cum si Dumnezeu Si-a aratat iubirea Sa fata de noi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Blestemele Sfantului Vasile cel Mare | mihaela_0508 | Intrebari utilizatori | 4 | 03.05.2010 16:52:16 |
despre cartile din care se canta slujba | NiCcoleta | Despre Utrenie | 6 | 21.03.2010 17:54:22 |
PACATELE | ancah | Pocainta | 24 | 24.09.2008 14:04:20 |
|