Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2009, 19:50:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Si eu, la rindul meu , am rugamintea si consider ca ar fi f. potrivit sa indici lucrarea la care te referi deoarece conform cuvintelor directe ale Mintuitorului precum si parerea ulterioara a bisericii difera in legatura cu ultimul punct indicat de fratia ta . Patimirile venite din pisma aproapelui este un caz particular de patimire. Lupta impotriva duhurilor raului este duhovnicesca deasemenea, adica asa cum enumera sf. ap. Pavel lui Tit trebuie sa ne inarmam cu toate armele duhului si credintei (postul , rugaciunea, milostenia, smerenia, spovedania si sf. si dumnezeiestile taine primite intru noi) si astfel vom birui aceste atacuri ori cite ar fi ele.Cum sa credem si sa avem trairea ca nevoiti cu post dupa puterile noastre reale , milostivi cu adevarat in trairea sufletului , smeriti si rabdatori in suferinte si viata de toate zilele, spovedit corect(canonic) si impartasit , adica cu Hristos in mine eu ma mai sperii sau ma mai gindesc ca ispititorul mai prinde lipici de mine . Pai daca eu cred asta in primul rind il hulesc pe Hristos din mine . Nu spune sf. ap. Pavel ca inaintea lui Hristos se pleaca tot genunchiul : al celor ceresti , al celor pamintesti si al celor de dedesupt ? Nu spune deasemenea sf. Ioan hrisostom ca de la fata celui care se impartaseste cu credinta si curatie fug diavolii de maninca pamintul dar ca cei care fac aceasta cu nevrednicie se impartasesc cu foc si iau in sine foc arzator iar ispititorul vine sa-i chinuie ! Deci cind eu sunt una cu cerul , mai mare decit ingerii, cind il am pe Hristos in mine ...sa imi mai fie frica de duhuri si sa cred ca patimirile care le am vin din farmece ?... vai, vai, ce mai hula (dupa parerea mea !). Dar te rog frate , poate te induri si in folosul multor sfaturi bune , pareri si invataturi pe care le-ai tot dat de-alungul timpului , potrivite si cu mult folos, poate si acum vei reveni cu completari sau ... poate revenii asupra formularii .
NU trebuie sa te superi pe mine pt. ca te rog aceasta si daca nu o faci eu nu ma supar si nici nu patimesc oareceva dar ar fi bine sa ne folosim corect de o invatatura buna si cu intrebuintare mult importanta.
De suparat nu ma supar , nu am de ce , dar se confirma MANDRIA ta fara margini , crezandu-te mult mai intelept decat cei ce ne pastoresc , decat cei ce si-au dedicat toata vita lor Lui Hristos ! Este ultimul meu raspuns ce ti-l voi da vreodata pe acest forum !
Vechi 13.12.2009, 20:08:16
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
De suparat nu ma supar , nu am de ce , dar se confirma MANDRIA ta fara margini , crezandu-te mult mai intelept decat cei ce ne pastoresc , decat cei ce si-au dedicat toata vita lor Lui Hristos ! Este ultimul meu raspuns ce ti-l voi da vreodata pe acest forum !
Frate, fa dragoste si iertare binecuvintata (de care multi dintre noi vorbim pe topicul Dorinei sau chiar si pe acesta) si ne indrepteaza in parerile noastre gresite !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blestemele Sfantului Vasile cel Mare mihaela_0508 Intrebari utilizatori 4 03.05.2010 16:52:16
despre cartile din care se canta slujba NiCcoleta Despre Utrenie 6 21.03.2010 17:54:22
PACATELE ancah Pocainta 24 24.09.2008 14:04:20