Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2010, 22:09:06
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Anca - mai spun o data
Ioachim si Ana era batrani. Nu avea copii, ea era infertila. Dumnezeu le-a auzit rugaciunea si cunoscandu-le credinta, i-a ajutat sa aiba un copil.
E mai bine asa?
Si copilul acela a avut si un plan de la Dumnezeu sa fie altfel decat toti ceilalti oameni si anume sa-l nasca pe Fiul.
Deci: o data le-a dat-o (in mod mai neobisnuit, avand in vedere varsta lor), unor oameni si in plus a ales-o pe ea si nu pe alta femeie sa-l poarte pe Fiul. Si poate tocmai a facut ca ea sa fie asa cum a fost: buna, curata, smerita etc.
Ce problema ai cu asta? Ce are cu imaculata conceptie?
Sf. Maria era biologic o femeie ca oricare alta, dar ca menire a fost altfel.
Si a fost si altfel pentru ca nascut fecioara si a ramas fecioara.

Curatenie inainte de nunta - de ce sa nu se mai poata. Posibil este daca se vrea.

De ce consider ca nu este potrivita compararea cu Ea: nu putem fi nici pe departe ca Ea, decat numai din punct de vedere biologic. Nici nu are o alta femeie menirea Ei, nici nu i-au fost date puterile si Harul Ei.
Noi suntem oameni obisnuiti. Sfintii au fost alesi, au avut alte puteri si haruri.
Ca putem sa ne orientam dupa ei in purtare. Asta da.

Se tot dadea de exemplu la firul cu discriminarea femeii in biserica si n-am inteles de ce. Maica Domnului a avut un statut deosebit. Mai mult nu mai intru aici in detalii.

Nu stiu ce vrei sa insinuezi, dar ma refeream ca ma incurca mai rau cartile ortodoxe. Este totul f.greu si nebulos.
Nici nu ne trebuie de fapt. Ne avantam in filozofii fara raspuns. Nicaieri nu am gasit o explicatie sau definitie clara.
Biblia insasi este f.filozofica si fiecare o pricepe cum poate si am inteles ca numai preotii si nici aceia nu pot s-o explice, desi in aparenta este o povestire usoara si frumoasa.
Cateheza si atat. Biblia un pic (Noul Testament).

Last edited by sophia; 26.03.2010 at 22:15:59.
Vechi 26.03.2010, 22:17:53
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ocoleste subiectul si nu mai cauta sa judeci atat , judecand ce fac altii , judecand pe altii , si de ce si cum si iar de ce si pe dincolo . . .
Prefer sa iau asupra mea ,si sa fiu eu judecat ca as judeca ,decat sa nu atrag atentia ,ca nu are sens sa ne judecam atat :)
Sincer ,nu judecata e rea,ci absenta dragostei ,a intelegerii,a incurajarilor adresate celuilalt.
E atat de frumos sa iubesti,sa nu judeci,sa ierti,sa acoperi,de aceea nu voi tacea nicidecum,pana nu voi judeca singurul lucru care merita judecat :si anume insusi judecatile.
Vechi 26.03.2010, 22:19:30
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Anca - mai spun o data
Ioachim si Ana era batrani. Nu avea copii, ea era infertila. Dumnezeu le-a auzit rugaciunea si cunoscandu-le credinta, i-a ajutat sa aiba un copil.
E mai bine asa?
Si copilul acela a avut si un plan de la Dumnezeu sa fie altfel decat toti ceilalti oameni si anume sa-l nasca pe Fiul.
Deci: o data le-a dat-o (in mod mai neobisnuit, avand in vedere varsta lor), unor oameni si in plus a ales-o pe ea si nu pe alta femeie sa-l poarte pe Fiul. Si poate tocmai a facut ca ea sa fie asa cum a fost: buna, curata, smerita etc.
Ce problema ai cu asta? Ce are cu imaculata conceptie?
Sf. Maria era biologic o femeie ca oricare alta, dar ca menire a fost altfel.
Si a fost si altfel pentru ca nascut fecioara si a ramas fecioara.
La asta as adauga ca totusi si ea, ca persoana, a facut sa fie posibila alegerea ei. Daca spui ca numai Dumnezeu a facut-o asa, chiar ca nu suna prea corect.
In ortodoxie se pune mare accent pe acceptarea ei 'iata roaba ta'. Daca nu ar fi acceptat, Hristos ar trebuit sa se intrupeze din alta femeie care ar fi acceptat acest rol.
Este o povestire de Vladimir Volkoff (un scriitor francez de origine rusa) care mie mi-a placut foarte mult, care dezvolta aceasta idee. Acolo arhanghelul este trimis sa caute o femeie care ar accepta sa Il nasca pe Dumnezeu in lume, si incearca la mai multe, din diverse epoci, ajunge la Maria. Toate celelalte refuzasera, din diverse motive. Povestirea se afla in cartea lui cu povestiriu despre ingeri)
Dar intr-adevar, merita deschis un topic special despre asta. Poate exista deja.
Vechi 26.03.2010, 22:20:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Prefer sa iau asupra mea ,si sa fiu eu judecat ca as judeca ,decat sa nu atrag atentia ,ca nu are sens sa ne judecam atat :)
Sincer ,nu judecata e rea,ci absenta dragostei ,a intelegerii,a incurajarilor adresate celuilalt.
E atat de frumos sa iubesti,sa nu judeci,sa ierti,sa acoperi,de aceea nu voi tacea nicidecum,pana nu voi judeca singurul lucru care merita judecat :si anume insusi judecatile.
Pai , vezi , esti la fel ca toata lumea , un pacatos pe-acest pamant , si atat . . .!
Vechi 26.03.2010, 22:29:30
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai , vezi , esti la fel ca toata lumea , un pacatos pe-acest pamant , si atat . . .!
Deci nu sunt un pacatos ca ceilalti !
Sunt cel mai mare dintre pacatosi !
Cine are chef sa judece ,ma poate judeca pe mine,caci toate pacatele le-am facut,si de toate relele sufar.
Dar pentru Dumnezeu,iubiti-va unii pe altii,gandindu-va mereu ca vorbiti cu fratele vostru cel pacatos,care cu atat mai mult are nevoie de vorba cea buna.
Vechi 26.03.2010, 22:30:51
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
.. dar ma refeream ca ma incurca mai rau cartile ortodoxe. Este totul f.greu si nebulos.
Nici nu ne trebuie de fapt. Ne avantam in filozofii fara raspuns. Nicaieri nu am gasit o explicatie sau definitie clara.
Biblia insasi este f.filozofica si fiecare o pricepe cum poate si am inteles ca numai preotii si nici aceia nu pot s-o explice, desi in aparenta este o povestire usoara si frumoasa.
Cateheza si atat. Biblia un pic (Noul Testament).
Cartile ortodoxe nu au cum sa te incurce. Pentru intelegerea bibliei exista Omiliile Sf. Ioan Gura de Aur, dar si altele.
Da-ne te rog un titlu de carte, care te-a incurcat mai mult decat te-a luminat, ca sa-ti intelegem afirmatia.
Vechi 26.03.2010, 22:32:06
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
Deci nu sunt un pacatos ca ceilalti !
Sunt cel mai mare dintre pacatosi !
Cine are chef sa judece ,ma poate judeca pe mine,caci toate pacatele le-am facut,si de toate relele sufar.
Dar pentru Dumnezeu,iubiti-va unii pe altii,gandindu-va mereu ca vorbiti cu fratele vostru cel pacatos,care cu atat mai mult are nevoie de vorba cea buna.
Pai de unde sti tu ca nu se iubesc cei de aici ? Intr-un joc al vietii , exista si " faulturi " ,. dar asta nu impiedica IUBIREA , PRIETENIA . . .
Vechi 26.03.2010, 22:38:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai de unde sti tu ca nu se iubesc cei de aici ? Intr-un joc al vietii , exista si " faulturi " ,. dar asta nu impiedica IUBIREA , PRIETENIA . . .
Si totusi,de ce apar periodic astfel de threaduri?
De ce cu jumate de minte ,se stie ca ne judecam continuu unu pe celalalt,desi cu cealalta jumate zicem ca de fapt sunt discutii constructive?
Din vorbe si din inima cu care au fost zise se vede caracterul de judecata .Si din efectul produs asupra interlocutorului.Caci daca nu ar fu judecata,nici interlocutorul nu ar sari sa se apere mereu.
Si daca ar fi dragoste ,nici nu ar exista decat incurajari,si punerea mai presus a celuilalt.
Asa cum la frig rasar buruienile,in absenta iubirii rasar ...ghici cine!
Vechi 26.03.2010, 22:41:34
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si totusi,de ce apar periodic astfel de threaduri?
De ce cu jumate de minte ,se stie ca ne judecam continuu unu pe celalalt,desi cu cealalta jumate zicem ca de fapt sunt discutii constructive?
Din vorbe si din inima cu care au fost zise se vede caracterul de judecata .Si din efectul produs asupra interlocutorului.Caci daca nu ar fu judecata,nici interlocutorul nu ar sari sa se apere mereu.
Si daca ar fi dragoste ,nici nu ar exista decat incurajari,si punerea mai presus a celuilalt.
Asa cum la frig rasar buruienile,in absenta iubirii rasar ...ghici cine!
De ce apar ? Intreaba initiatoarea , buna mea prietana Sofia . Deci inainte sa tragi concluzii pripite , vezi ce si cum si vei afla si DE CE ! Nu ?
Vechi 26.03.2010, 23:01:33
Senior Member

Implicit

Citat:
De ce apar ? Intreaba initiatoarea , buna mea prietana Sofia . Deci inainte sa tragi concluzii pripite , vezi ce si cum si vei afla si DE CE ! Nu ?
Orcum problema judecarii celuilalt,e reala si foarte prezenta pe acest forum.Acolo unde te-ai astepta sa domneasca comuniunea armonia si impreuna slavirea lui Dumnezeu,e dureros sa asisti de fapt la sentinte,competitie si neintelegeri.Ma deranjeaza mai mult ce pierdem prin aceasta,adica posibilitatea de a ne iubi unu pe altu si a da impreuna slava lui Dumnezeu.
Caci pe cel ce judeca,ar fi bine sa il judec eu,dar este un Judecator mult mai indreptatit,care si-a dat viata,tocamai pentru ca noi sa ne iubim ca niste frati,si toate ocarile le-a luat El asupra Sa .
Ori daca suntem frati:la fel de destepti,la fel de pacatosi,la fel de frumosi,la fel de neputinciosi,ce rost are sa nu traim in comuniune frateasca,si sa dam intaietate in toate aproapelui?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A arunca vina unii pe altii! cristiboss56 Din Vechiul Testament 43 07.06.2011 19:40:27
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? geo.nektarios Generalitati 89 30.12.2009 13:00:19
Forumul nostru omulet Biserica Ortodoxa si Massmedia 479 04.11.2009 15:39:44
Unii pentru altii sa ne rugam! LapetiteMoc Umanitare 13 08.08.2009 16:34:44