![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
@Anca - mai spun o data
Ioachim si Ana era batrani. Nu avea copii, ea era infertila. Dumnezeu le-a auzit rugaciunea si cunoscandu-le credinta, i-a ajutat sa aiba un copil. E mai bine asa? Si copilul acela a avut si un plan de la Dumnezeu sa fie altfel decat toti ceilalti oameni si anume sa-l nasca pe Fiul. Deci: o data le-a dat-o (in mod mai neobisnuit, avand in vedere varsta lor), unor oameni si in plus a ales-o pe ea si nu pe alta femeie sa-l poarte pe Fiul. Si poate tocmai a facut ca ea sa fie asa cum a fost: buna, curata, smerita etc. Ce problema ai cu asta? Ce are cu imaculata conceptie? Sf. Maria era biologic o femeie ca oricare alta, dar ca menire a fost altfel. Si a fost si altfel pentru ca nascut fecioara si a ramas fecioara. Curatenie inainte de nunta - de ce sa nu se mai poata. Posibil este daca se vrea. De ce consider ca nu este potrivita compararea cu Ea: nu putem fi nici pe departe ca Ea, decat numai din punct de vedere biologic. Nici nu are o alta femeie menirea Ei, nici nu i-au fost date puterile si Harul Ei. Noi suntem oameni obisnuiti. Sfintii au fost alesi, au avut alte puteri si haruri. Ca putem sa ne orientam dupa ei in purtare. Asta da. Se tot dadea de exemplu la firul cu discriminarea femeii in biserica si n-am inteles de ce. Maica Domnului a avut un statut deosebit. Mai mult nu mai intru aici in detalii. Nu stiu ce vrei sa insinuezi, dar ma refeream ca ma incurca mai rau cartile ortodoxe. Este totul f.greu si nebulos. Nici nu ne trebuie de fapt. Ne avantam in filozofii fara raspuns. Nicaieri nu am gasit o explicatie sau definitie clara. Biblia insasi este f.filozofica si fiecare o pricepe cum poate si am inteles ca numai preotii si nici aceia nu pot s-o explice, desi in aparenta este o povestire usoara si frumoasa. Cateheza si atat. Biblia un pic (Noul Testament).
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 26.03.2010 at 22:15:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sincer ,nu judecata e rea,ci absenta dragostei ,a intelegerii,a incurajarilor adresate celuilalt. E atat de frumos sa iubesti,sa nu judeci,sa ierti,sa acoperi,de aceea nu voi tacea nicidecum,pana nu voi judeca singurul lucru care merita judecat :si anume insusi judecatile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ortodoxie se pune mare accent pe acceptarea ei 'iata roaba ta'. Daca nu ar fi acceptat, Hristos ar trebuit sa se intrupeze din alta femeie care ar fi acceptat acest rol. Este o povestire de Vladimir Volkoff (un scriitor francez de origine rusa) care mie mi-a placut foarte mult, care dezvolta aceasta idee. Acolo arhanghelul este trimis sa caute o femeie care ar accepta sa Il nasca pe Dumnezeu in lume, si incearca la mai multe, din diverse epoci, ajunge la Maria. Toate celelalte refuzasera, din diverse motive. Povestirea se afla in cartea lui cu povestiriu despre ingeri) Dar intr-adevar, merita deschis un topic special despre asta. Poate exista deja.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt cel mai mare dintre pacatosi ! Cine are chef sa judece ,ma poate judeca pe mine,caci toate pacatele le-am facut,si de toate relele sufar. Dar pentru Dumnezeu,iubiti-va unii pe altii,gandindu-va mereu ca vorbiti cu fratele vostru cel pacatos,care cu atat mai mult are nevoie de vorba cea buna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da-ne te rog un titlu de carte, care te-a incurcat mai mult decat te-a luminat, ca sa-ti intelegem afirmatia. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce cu jumate de minte ,se stie ca ne judecam continuu unu pe celalalt,desi cu cealalta jumate zicem ca de fapt sunt discutii constructive? Din vorbe si din inima cu care au fost zise se vede caracterul de judecata .Si din efectul produs asupra interlocutorului.Caci daca nu ar fu judecata,nici interlocutorul nu ar sari sa se apere mereu. Si daca ar fi dragoste ,nici nu ar exista decat incurajari,si punerea mai presus a celuilalt. Asa cum la frig rasar buruienile,in absenta iubirii rasar ...ghici cine! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Caci pe cel ce judeca,ar fi bine sa il judec eu,dar este un Judecator mult mai indreptatit,care si-a dat viata,tocamai pentru ca noi sa ne iubim ca niste frati,si toate ocarile le-a luat El asupra Sa . Ori daca suntem frati:la fel de destepti,la fel de pacatosi,la fel de frumosi,la fel de neputinciosi,ce rost are sa nu traim in comuniune frateasca,si sa dam intaietate in toate aproapelui? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A arunca vina unii pe altii! | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 43 | 07.06.2011 19:40:27 |
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? | geo.nektarios | Generalitati | 89 | 30.12.2009 13:00:19 |
Forumul nostru | omulet | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 479 | 04.11.2009 15:39:44 |
Unii pentru altii sa ne rugam! | LapetiteMoc | Umanitare | 13 | 08.08.2009 16:34:44 |
|