![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
sincer eu nu am auzit de aceasta carte... daca imi poti oferi mai multe informatii...
Oricum sursa Sfantului Iuda este alta carte evreiasca (care repet face parte doar din traditie). |
|
|||
|
|||
![]()
Cum se face că ești convins de neinspirația divină a epistolei lui Iuda, și ești dispus să acorzi mai mult credit unei lucrări pseudoepigrafice ("Moartea lui Moise")?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu știu să fi zis că toți sunt morți. Avraam, Isac și Iacov nu reprezintă totalitatea sfinților.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite aici o sursa ortodoxa: http://www.calauzaortodoxa.ro/credin...e-si-traditie/ "Pe lânga Cartea lui Enoh, Iuda citeaza din Înaltarea lui Moise atunci când se refera la lupta pentru trupul lui Moise dintre arhanghelul Mihail si diavol (Iuda 9)." mai jos pe pagina , la "O nouă privire asupra canonului"
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
stii bine ca nu la asta m-am referit, anume ca Sfantul Iuda nu ar fi scris in Duh Sfant. Doamne fereste! Ci doar am dorit sa subliniez ca acel episod Sfantul Iuda l-a citit intr-o carte care se afla in traditia evreiasca (nu a primit acel espisod prin inspiratie divina directa, adica extaz ca Sfantul Petru sau vedenie etc...). Nu am auzit de aceasta lucrare (din traditia evreiasca) "Moartea lui Moise"... daca imi poti da mai multe informatii (autorul, locul scrierii)...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai stai sa vedem, ca tu spuneai ca nu esti de acord cu acest adevar. Spuneai ca e vorba de alta carte...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
deci iata ca traditia are un rol extrem de important din moment ce Sfantul Iuda si Sfantul Pavel citeaza in Noul Testament din carti care erau doar in traditia evreiasca. iata cum elemente doar din traditia evreiasca pentru noi ajung sa aiba valoare scripturistica. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sincer ma bucur sa vad ca ati prins interes pentru Parintii Bisericesti, deci pentru ortodoxie. Felicitari inca o data! Last edited by Eugen7; 06.07.2010 at 22:37:11. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|