Citat:
În prealabil postat de ai2
Desi spuneai ca articolele de pe wiki despre erorile de logica sunt pentru oligofreni, tu nici macar nu le-ai inteles. Nu orice referire la o persoana este atac la persoana. Si tu chiar aberezi in postarile tale. Asta-i realitatea! N-om sti noi ce gandesti dar ne mai facem cate o idee din ce postezi. Si cum sunt aberatii, aberatii le catalogam.
Amenintarea de la sfarsitul mesajului este tot o eroare de argumentare care ti-a scapat. Poate n-am inteles eu in ce sens ai folosit termenul oligofreni care oricum e un atac la persoana.
|
Atacul la persoană este referirea la persoana care face afirmația și nu la argumentul afirmației, adică exact ceea ce a făcut Atreides. Orice astfel de referire este un atac la persoană în cadrul dialogului. Ea poate constitui sau nu o insultă dar este întotdeauna un fals argument.
Afirmația că eu aberez este un alt atac la persoană, o generalizare.
Amenințarea nu face parte din argumentare ci este un avertisment pentru că eu raportez toate aceste abateri atunci când ele se constituie în jigniri. Și așa o să fac și cu acest mesaj al tău.
Și ca să nu o mai lungim: dacă ce spun eu tu consideri că sunt aberații înseamnă că nu simți amenințate teoriile tale, așa că nu mai răspunde la mesajele mele. Iar dacă vrei să te referi la aceste mesaje atunci fă-o fără a aduce în discuție persoana.
Felul cum am folosit atunci termenul de oligofreni poate fi atac la persoană sau nu, caută mesajul dacă vrei să discutăm pe concret și nu din amintiri vagi. Asta dacă ai astfel de pasiuni arheologice pentru mesaje vechi.