![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
http://documente.bcucluj.ro/web/bibd....%2003_004.pdf
The webpage cannot be found Citat:
Dar se spune oare si de ce, la 20 de ani dupa sinodul din 869-870 (deci si dupa asa zisul Sinod din 879, la care Papa ar fi anulat actele Sinodului din 869), Fotie inca mai facea demersuri pentru anularea sinodului din 869 ? Din moment ce fusese deja anulat de catre un alt Sinod, confirmat de Papa, ce logica mai avea sa incerce anularea lui ?! Dumneavoastra il sitati pe Dvornik, eu pot sa-i citez pe Venance Grumel si Martin Jugie; fapt este ca pozitia oficiala a Bisericii nu s-a schimbat. Dumneavoastra ati folosit sintagma "BC a recunoscut" ceea ce este o mare .. neintelegere, ca sa nu spun astfel, din partea dumneavoastra, pentru ca BC nu este un cercetator sau altul de confesiune catolica. Aratati-mi documentul oficial al BC prin care s-a "recunoscut" si mai discutam. Last edited by Erethorn; 03.02.2011 at 19:05:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ai citit ce am scris eu (dau ce a scris si dianagroza)? daca da, ce ai inteles? Ceea ce nu s-a scris e ca si teologi catolici sunt impotriva dogmei asteia si unii catolici nu o prea baga in seama. Nororc ca sunt ortodocsi care o accepta, chiar daca prin asta nu prea mai sunt ortodocsi. |
|
|||
|
|||
![]()
Exista teologi catolici care sunt impotriva dogmelor Bisericii Catolice ? Nu cumva s-a exprimat si Papa impotriva Purgatoriului ?!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrati pe orice site catolic sau greco-catolic si vedeti ce se spune depre Sfantul Fotie ce Mare (noi ii spunem si cel Mare), adica reabilitat de papa Ioan VIII. Nu il citez eu, e acolo in link. Ceea ce stiti dvs. sunt neadevaruri promovate de unii greco-catolici sau catolici. Cum dupa 100- de ani s-a aflat despre Sinod, probabil vor mai trece 1000 de ani ca sa se afle de catolici si ce s-a hotarat acolo. (condamnarea Filioque si egalitatea Romei cu Constantinopoulul). |
|
|||
|
|||
![]()
Da. Desi nu va vine sa credeti sunt si catolici care iubesc adevarul (ma refer la teologi), nu doar ce spune BC orbeste.
|
|
||||
|
||||
![]()
M-am uitat si la citate, bineinteles, si vad legatura. In special au legatura cu faptul ca in Rai nu intra decat cel "cu inima curata" adica cu sufletul curat. Dat fiind ca mai toti care murim, nu murim fiind asemenea ingerilor, inseamna ca fie Raiul e aproape gol, si asa va fi, fie este o modalitate de curatare, de perfectare a sufletului dupa moarte. Mi se pare destul de logica ideea.
|
||||
|
||||
![]()
Iti dai seama ca ei nu sunt tocmai catolici, chiar daca le place sa se identifice asa. La fel cum teologi ortodocsi care nu sustin ceea ce Biserica Ortodoxa sustine nu sunt chiar ortodocsi, nu-i asa?
|
|||
|
|||
![]()
Exista si "catolici" care nu cred ca Papa e Papa, la fel cum exista si "ortodocsii" de la Noul Ierusalim, ai mamei Verginica.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, dar astia sunt teologi. Un nume ar fi P. Y. Congar. Daca o sa vorbiti si cu alti greco-catolici sau preoti greco-catolici o sa aveti si alte confirmari.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar sunt și teologi ortodocși care iubesc adevărul, nu ce predică vreun ieromonah Varzuvie mai ortodox ca mitropolitul. Cristian Bădiliță este doar un exemplu mai cunoscut.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? | mela me | Rugaciuni | 6 | 10.04.2014 20:28:30 |
Sfanta Scriptura | EDI | Despre Sfanta Scriptura | 0 | 09.06.2008 14:19:49 |
Sfanta Scriptura | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 22 | 12.11.2007 23:39:18 |
Sfanta Scriptura | Dodi | Despre Sfanta Scriptura | 6 | 24.03.2007 03:27:38 |
|