![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
eu nu doar m-as uita .. L-as lua la intrebari ... L-as pune sa imi povestesca tot din viata lui ..tot ce nu e scris in Biblie ... sa nu uitam ca a fost om mai intai ... si a trait ca noi toti ... a suferit ca noi toti ... a crezut in noi toti (nu ca noi toti)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reciteste inca o data ce si cum scrii, dar cu alti ochi. Sa inteleg ca pana acum tu intrerupsesesi contactul cu Dumnezeu? Si-atunci crezi ca visul ti l-a dat El pentru a "reface legatura"?... Ideea e minunata, dar suportul e subred. Visul vine si pleaca. Nu te grabi sa transezi lucrurile ca si cum sunt gata hotarate. Dumnezeu te iubeste, dar tu te risipesti dincolo de voia Lui. Roaga-te si-atat. Restul face El, fiindca asta vrea de la tine si nimic mai mult. Daca ai doar 28 de ani, inteleg de ce gandesti asa. La 50 vei zambi cand vei citi aceste randuri. Am observat ca, daca ne dorim din tot sufletul sa ajutam pe altii, ne pomenim noi insine cu atata suferinta incat parca cei pe care doream sa-i ajutam ar fi tentati sa ne ajute ei pe noi. Multumeste-i lui Dumnezeu pentru tot ce ti-a dat si ai, iar ajutorul o sa-l poti oferi la timp, acolo unde Dumnezeu considera ca esti in masura, iar acele persoane merita ajutate de tine. Am o multime de example de acest gen. Am pierdut candva un cec cu valoare destul de mare. Daca nu-l gaseam in doua saptamani, acei bani, castigati prin munca cinstita, erau pierduti. Vazand ca nu mai am sanse am zis: "Doamne, daca ma ajuti Tu sa-l gasesc, toti banii aceia, vor merge undeva in numele Tau. Numai n-as vrea sa-i pierd, ca stii ca am muncit pentru ei!" In urmatoarea zi a avut loc o intamplare extrem de ciudata si cecul a aparut pur si simplu, intr-un loc in care n-as fi crezut niciodata ca as putea sa-l gasesc. Dar din acel moment, parca toate problemele lumii s-au revarsat in familia mea. Mi-am pierdut munca, mi s-a imbolnavit copilul foarte grav... Eram disperat si pe moment n-am mai putut sa-mi tin promisiunea. Iar asta pentru vreo doi ani timp in care risipeam bani in stanga si-n dreapta fara nici un spor. Pana intr-o zi cand mi-am amintit de promisiunea mea si cand am zis ca nu conteaza ca nu am, ci conteaza ce am promis. Gestul meu nu stiu cat de mult a contat, dar stiu ca acolo unde au ajuns au facut multi "pui". Revizuieste-ti viata punct cu punct si fii cu bagare de seama la vicleniile ce ti se aseaza dinainte. Tu nu esti genul de victima obisnuita, pe care s-o tenteze slabiciuni mediocre. Vad ca ai predilectie catre viata launtrica si introspectie, iar daca nu ai o stransa legatura cu duhovnicul tau, cine stie in ce fundatura te vei opri. Gandeste-te la asta, te rog! Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Acest thread m-a dus cu gandul la o discutie foarte frumoasa avuta de Mitropolitul Veniamin Fedcenko cu o batranica, relatata in Intalniri cu sfintii:
"Eram deja rector de seminar. Mergeam acasa de la catedrala. In dreapta - Volga. In curmezis se scurge in ea un parau, Tmaka. Apa, de un galben murdar - in susul rauletului erau niste fabrici, uzine. Un podisor de lemn. Ajung din urma o batranica. -Doamne-ajuta, bunico! -Multamim, parinte! -Cati ani ai? -Ei, deja 74. -Bine-e... -Si pe Dumnezeu l-am rugat sa stranga, dar nu-mi mai trimite odata moartea... Tacuram. Mergem. -Iata ce Voiam sa intreb. Am avut deunazi un vis. Mi-a povestit visul. -Bunico, Sfintii Parinti poruncesc sa nu credem in vise. Incep sa-i explic de ce poruncesc astfel. Si-i aduc exemplul Cuviosului Ambrozie de la Optina. -Iar alt Sfant, Diadoh, spune chiar despre virtutea necredintei in vise. Am incheiat. Credeam ca am convins-o. -Hmm... spuse calm batrana. Sa va spun si alt vis!” Last edited by George.m; 02.03.2011 at 01:48:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Maria uite, mi-a placut ideea ta cand ai spus ca poate visul iti spune sa nu-ti neglijezi aproapele, sa le acorzi mai multa atentie, si ca o vorba buna poate fi mult mai de ajutor decat ajutorul material.
Ai continuta apoi sa postezi si imi pare ca pe langa gandul bun s-au strecurat cateva greseli. Da-mi voie sa incerc sa le expun. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca gresesc imi cer iertare, si tare de folos mi-ar fi daca m-ar corecta cineva.
"În zadar se numește creștin acela, care nu are dovadă sensibilă că Harul lui Dumnezeu sălășluiește în el" - Sf. Simeon Noul Teolog Last edited by FiulRisipitor; 02.03.2011 at 13:26:56. |
|
||||
|
||||
![]()
Este foarte greu sa le convingi contrariul, ele sunt convinse ca aceste visuri sunt de la Dumnezeu. Odata intrate in hora e greu de iesit...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Spune-mi, părinte, cum îndrăznește diavolul, fie prin vedenii, fie prin vise, să arate chipul Mântuitorului Hristos sau Sfânta Împărtășanie? Răspunsul Sf. Varsanufie: Nu are diavolul putere să arate nici pe Mântuitorul Hristos, nici Sfânta Împărtășanie. Ci ne amăgește luând chipul unui anumit om sau forma pâinii obișnuite. Ia aminte însă că nu poate lua forma Sfintei Cruci, întrucât nu poate înfățișa Crucea într-o formă diferită. Știe că noi cunoaștem semnul adevărat și tipul Crucii și nu îndrăznește să-l folosească deoarece prin aceasta și-a pierut puterea și a fost rănit de moarte. Pe Mântuitorul Hristos însă nu L-am văzut și nu L-am cunoscut întrupat și diavolul se străduiește să ne înșele și să ne convingă că este cel arătat de el, ca să credem adevărată această amăgire și să pierim. Când vezi în visul tău forma Crucii, să știi că visul este adevărat și vine de la Dumnezeu. Ai grijă însă ca visul să-ți fie tâlcuit de Sfinții Părinți și să nu crezi în ce spune cugetul tău. Fie ca Dumnezeu să-ți lumineze mintea și gândurile, frate, încât să te ferești de orice cursă a vrăjmașului. Întrebarea 418: Am auzit că, dacă cineva are de trei ori același vis, înseamnă că visul este adevărat. Acest lucru este adevărat, părinte? Răspunsul Sf. Varsanufie: Nu este adevărat, nici corect și nu trebuie să crezi în acest vis. Pentru că cel care apare o dată, ca să înșele, poate face asta și de trei și chiar de mai multe ori. Așadar, nu-l lăsa pe satana să te batjocorească, ci ai grijă de tine, frate!
|
|||
|
|||
![]()
Probabil că el, demonul ce se aruncase pe tine, îți sărise în spate era o foaie, se socotise el așa, și ți-a zis că mai ai încă 9 foi... deci degeaba te agiți și iată el zicea că ai avut 10 draci ca foile de ceapă pe tine și acum mai ai 9... te-a băgat în sperieți prin vis ca să te demoralizeze... ca să faci și tu ca baba Dochia... aia de și-a lepădat foile când a văzut căldura soarelui cu dinți, și cum a intrat în nori a înghețat pe vecie.
Deci a venit să-ți dea lecții! Cele 10 foi ce dau lecții! Pe care nu le-ai citit și nu le respecți... a vrut să te îmbârlige necuratul... la cele 10 porunci. Mie așa îmi pare... a vrut să te facă curioasă de drăciile lor... „taina” păcatului, grozăvia „dreptății” lor. Păi așa au vrut să-l păcălească pe un avvă, au legat dracii o pană de un lemn și îl stârneau la râs pe părinte târând-o prinanintea lui, și acesta iată că a râs și credeau că de aia, că au reușit să-l facă să râdă de Dumnezeu... dar el a râs pentru că atâția diavoli se căzneau ca să târască o pană. Last edited by vsovivi; 02.03.2011 at 15:03:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Știți care e somnul cel binecuvântat de Dumnezeu? Cel fără nici un fel de vise. Mai citiți Sfinții Părinți. Sunt rugăciunile de seară, înainte de culcare, care, dacă le faci pe toate, până la capăt, te va milui Dumnezeu și vei dormi ca niciodată.