Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.07.2011, 17:36:02
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Sfinta scriptura are autoritate cind te calauzeste Duhul Sfnt sa o intelegi.
Nu scrie nicaieri ca trebuie sa stepti mereu la altul sa o interpreteze, chiar si cind nu iti poate raspunde la toate intrebarile
Pavel se referea la alte lucruri in conditiile in care la acea vreme nu era inca stabilita o dogma oficiala , Pavel avea probleme cu fariseismul si necredinta oamenilor in Iisus.
Tocmai de aceea a si pus anatema pentru cei care ar fi incercat sa aduca o alta Evanghelie fiindca stia de ce sint in stare fariseii ca sa combata crestinismul incipient.
Asa spuneau si fariseii ca scriptura trebuie interpretata doar de ei.
Pe parintele Arsenie Boca ultima data l-am vazut pe cind traia la manstirea de la Simbata de Sus. Si alaturi de doua persoane am vazut cum a calcat pe ud si nu a lasat urme de pasi. Ceea ce inseamna levitatia sfinta -una din dovezile faptului ca avea cel putin prima treapta de sfintenie sau cum scrie in carte "Nascut din Dumnezeu".
Insa cum avea darul cunoasterii si al inaintevederii dovedeste ca avea si a doua treapta de sfintenie.
Inainte de acele momente tocmai asistasem la discutia dintre el si cele doua persoane pe teme de spiritualitate si pot sa spun ca subiectele au depasit pragul dogmelor, ocazie cu care am aflat inca o taina.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38